REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus regbio akademijos (VRA) moterų komandai pasibaigęs sezonas buvo geriausias istorijoje. Titulai ir prizinės vietos įvairiuose turnyruose leido klubui stiprėti, o jauna ir ambicinga ekipa galvoja apie naujus iššūkius.

Vilniaus regbio akademijos (VRA) moterų komandai pasibaigęs sezonas buvo geriausias istorijoje. Titulai ir prizinės vietos įvairiuose turnyruose leido klubui stiprėti, o jauna ir ambicinga ekipa galvoja apie naujus iššūkius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sezonas buvo išties sėkmingas, bet tam išsikovoti žaidėjoms reikėjo įdėti daug darbo. Komanda žiemos metu uoliai treniravosi sporto salėje ir štanginėje. Taip pat dalyvavo Lietuvos rinktinės stovyklose, kur su kitų miestų žaidėjomis varžėsi dėl patekimo į nacionalinę komandą bei galimybės atstovauti Lietuvai Europos čempionate“, – kalbėjo VRA merginų treneris Algimantas Žvinklys.

REKLAMA

Prieš sezoną VRA regbininkės stovyklavo Čekijos sostinėje Prahoje, kur turėjo progą įgyti patirties ne tik žaisdamos su Čekijos rinktine, o ir dalyvaudamos čekių treniruotėje.

„Sunkus darbas žiemos metu atsipirko, nes pačiame pirmajame turnyre Vengrijoje užėmėme trečiąją vietą“, – prisiminė treneris.

Vengrijoje pasidžiaugusios saulėtais orais, VRA merginos nepoilsiavo ir po savaitės vyko į Latvijos taurės turnyrą, kuriame taip pat iškovojo bronzos medalius. Po šių varžybų merginos įrodė, kad nebijo ne tik varžovių aikštėje, o ir šaltos Baltijos jūros.

REKLAMA
REKLAMA

„Po varžybų merginos nusprendė jėgas atgauti dar neįšilusioje Baltijos jūroje, – pasakojo A. Žvinklys. – Po šių turnyrų VRA merginos ir toliau tobulino savo techniką, fizinę būklę ir ištvermę.“

Atsakingas darbas greitai davė puikių rezultatų. Latvijos čempionato etape VRA regbininkės iškovojo bronzos medalius, o Marijampolėje vykusiame tarptautiniame Kostanto Radzevičiaus atminimo taurės turnyre, kuris kartu buvo ir Lietuvos čempionatas, tapo nugalėtojomis.

Po paskutinės Lietuvos moterų regbio-7 rinktinės stovyklos Vilniuje paaiškėjo, kad didžiąją dalį nacionalinės komandos sudarys vilnietės. Jos dalyvavo Slovakijoje vykusiame Europos čempionate, po kurio turėjo šiek tiek laiko pailsėti bei išsigydyti traumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi poilsis vėl truko neilgai, nes Vilniuje pirmąjį kartą surengtas tarptautinis „RM Cargo Baltic“ moterų turnyras, kuriame dalyvavo keturių šalių komanda. Pirmoji VRA ekipa nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir tapo nugalėtoja.

„Ši pergalė VRA žaidėjoms ir visiems, kurie padėjo merginoms viso sezono metu, suteikė išties daug gerų emocijų“, – teigė A. Žvinklys.

Po šio turnyro laukė finalinis Latvijos čempionato etapas, po kurio tapo aišku, kad VRA komandai atiteko Latvijos pirmenybių bronzos medaliai.

„Geri rezultatai žaidėjoms sukėlė tik dar daugiau noro siekti aukščiausių rezultatų. Dabar merginos planuoja dalyvauti turnyruose Ispanijoje, Prancūzijoje bei Austrijoje. Kitame sezone įdėsime dar daugiau darbo ir mėginsime įgyvendinti užsibrėžtą naują tikslą – Latvijos čempionate iškovoti sidabro medalius. Na ir, žinoma, apginti Lietuvos čempionų vardus“, – apie naujus planus ir iššūkius kalbėjo VRA moterų komandos treneris A. Žvinklys. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų