REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos Kalifornijos kaimo pradinės mokyklos prieigose antradienį buvo nušauti keturi žmonės ir dar keli buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Vienos Kalifornijos kaimo pradinės mokyklos prieigose antradienį buvo nušauti keturi žmonės ir dar keli buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi ligoninės nurodė gydančios septynis per išpuolį sužeistus žmones, iš jų mažiausiai tris vaikus.

REKLAMA

Šaudymas prasidėjo vienuose namuose Teheimos apygardoje Kalifornijos šiaurėje, o paskui tęsėsi mokykloje, kurioje vaikai mokosi nuo parengiamosios iki penktosios klasės.

Vietos šerifo pavaduotojas Philas Johnstonas (Filas Džonstonas) San Fransisko televizijai KCRA sakė, kad policija užpuoliką nušovė.

Vienas moksleivis buvo sužeistas mokykloje, o kitas vaikas pašautas, kai važiavo automobiliu su viena moterimi. Pastaroji irgi buvo sužeista, sakė Ph. Johnstonas.

REKLAMA
REKLAMA

"Iš pat pradžių buvo visiškai aišku, kad susidūrėme su asmeniu, taikinius pasirenkančiu atsitiktinai", - teigė šerifo pavaduotojas.

Jis atsisakė nurodyti šaulio vardą, bet pridūrė, kad šaudymas prasidėjo nuo šeiminio smurto atvejo, apie kurį pranešė kaimynai.

Pasak Ph. Johnstono, į įvykio vietą atvažiavo apie 100 teisėsaugos pareigūnų.

Jis pridūrė, kad pareigūnai tiria mažiausiai penkias nusikaltimo vietas vietos mokykloje ir aplink ją Rančo Teheimoje, esančioje maždaug už 209 km į šiaurę nuo Sakramento.

Vietos laikraštis "Redding Record Searchlight" pranešė, kad tarp sužeistųjų buvo šešiametis, į kurį pataikė dvi kulkos, ir kitas vaikas, pašautas į koją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kuoktelėjęs vyrukas"

Vietos gyventojas Brianas Flintas (Brajenas Flintas) sakė "Redding Record Searchlight", kad į 6-ą dešimtį įžengęs įtariamasis buvo jo kaimynas, pastaruoju metu daug šaudęs - "daugybę kulkų, šimtus šovinių, iš didelių dėtuvių".

"Suvokėm, kad šis vyrukas kuoktelėjęs, ir jis mums grasindavo", - teigė B. Flintas.

Ph. Johnstonas sakė žurnalistams, kad įvykio vietoje rasti trys ginklai: pusiau automatinis šautuvas ir du trumpavamzdžiai ginklai.

Laikraštis citavo preliminarius pranešimus, kad šaulys užsibarikadavo pastate, bet galiausiai buvo nušautas policijos.

REKLAMA

Netoli mokyklos gyvenanti Katrina Gierman (Katrina Džirman) sakė laikraščiui išgirdusi šūvius ir užsidariusi namuose su savo naujagimiu sūneliu.

"Turiu teisę turėti ginklų ir ginsiu savo sūnų, jei prireiks", - pareiškė ji.

Minėta pradinė mokykla yra netoli alyvų aliejaus gamybos centro Korningo, turinčio apie 8 000 gyventojų ir esančio maždaug už 160 km į šiaurę nuo valstijos administracinio centro Sakramento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų