REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Kuzminskas surengė pirmąją tiesioginę vaizdo konferenciją feisbuke. „Gan keistai jaučiuosi – kaip kalbėdamasis su savimi“, – juokėsi iš Niujorko „Knicks“ atleistas krepšininkas, sulaukęs daugybės aistruolių klausimų apie savo ateitį.

Mindaugas Kuzminskas surengė pirmąją tiesioginę vaizdo konferenciją feisbuke. „Gan keistai jaučiuosi – kaip kalbėdamasis su savimi“, – juokėsi iš Niujorko „Knicks“ atleistas krepšininkas, sulaukęs daugybės aistruolių klausimų apie savo ateitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į „Žalgirį“ nevyks

„Pirmenybę teikčiau ir norėčiau likti čionai, nes NBA – stipriausia lyga. Viskas turėtų paaiškėti šią savaitę. Priklausys nuo pasiūlymų. Ta pati Kinija – geras variantas“, – iš Niujorko kalbėjo M. Kuzminskas.

REKLAMA

Aistruoliai domėjosi, ar realu 28-erių krepšininką pamatyti Kauno „Žalgiryje“.

„Kad jie ir taip turi puikią komandą, mano pozicijos žaidėjų netrūksta. Jiems tikrai nereikia pastiprinimo. Duok Dieve, kad visi būtų sveiki ir sezonas klostytųsi taip, kaip dabar“, – linkėjo vilnietis.

Pasak M. Kuzminsko, jis, pakalbėjęs su generaliniu „Knicks“ direktoriumi ir vyriausiuoju treneriu, iškart sulaukė gausybės palaikymo žinučių.

REKLAMA
REKLAMA

„Gavau daugiau nei per gimtadienį. Nežinau, iš kur visi taip greitai sužinojo“, – šypsojosi Mindaugas.

Finansai – ne prioritetas

Krepšininko teigimu, jam agentas įvardijo klubus, kurie lietuviu domisi, tačiau konkrečių pasiūlymų kol kas nėra.

NBA komandos iki vidurnakčio, Lietuvos laiku, gali perimti Mindaugo sutartį. Jei taip neatsitiks, krepšininkas galės derėtis dėl naujo bendradarbiavimo, o „Knicks“ privalės mokėti likusį sezono atlyginimą – tris milijonus Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Finansinis aspektas nėra pirmojoje vietoje. Kitu atveju, galėjau likti „Knicks“, keliauti su komanda, visus metus nerungtyniauti ir gyventi. Tačiau šiuo metu mano prioritetai kiti – norėčiau žaisti, o ne sėdėti ant suolo“, – akcentavo M. Kuzminskas.

Jis neatmeta galimybės rungtyniauti Lietuvos rinktinėje, kuri lapkričio pabaigoje pradės kovas dėl vietos 2019-ųjų pasaulio čempionate.

„Niekada nesakyk niekada. Jeigu užsitęstų klubo paieškos, toks variantas išlieka. Kodėl gi ne? Prieš porą dienų kaip tik kalbėjau su Dainiumi Adomaičiu. Prisijungti prie rinktinės nebūtų vien mano sprendimas. Prisidėtų ir agentas, draudimo reikalai“, – atviravo krepšininkas.

REKLAMA

Treniruojasi dukart per dieną

Mindaugo teigimu, jis šiuo metu dukart per dieną pluša „Knicks“ treniruočių bazėje.

„Kada lauki svečių?“, – klausė krepšininko mama Zita Kuzminskienė. „Jie visada laukiami. Tik atvažiuoti greičiau, tik dar neaišku, kur reikės važiuoti“, – šypsojosi Mindaugas.

Krepšininkas Niujorke bus priverstas palikti gerus draugus – latvį Kristapą Porzingį ir ispaną Willy Hernangomezą.

„Kol sutartis su „Knicks“ nebuvo nutraukta, Kristapas sakė, kad iš savanaudiškos pusės norėtų, jog likčiau Niujorke, bet mano, kad man pačiam bus geriau karjerą tęsti kitur. Tikiuosi“, – šypsojosi Mindaugas.

REKLAMA

Kitas lietuvis NBA – Artūras Gudaitis?

M. Kuzminsko nuomone, kitu lietuviu, praversiančiu NBA duris, bus A. Gudaitis. Esą vidurio puolėjo žaidimo stilius tinkamas NBA, neva jis už Atlantų rungtyniautų dar geriau nei Milane.

Lietuvis atskleidė, kad jam NBA sunkiausia pulti ir gintis prieš San Antonijo „Spurs“ lyderį Kawhi Leonardą, kuris stiprus abejose aikštės pusėse.

M. Kuzminskas iš žaidimo vienas prieš vieną asų išskyrė buvusį komandos draugą Carmelo Anthony. Esą amerikietis, kai nori ir yra geros formos, būna neuždengiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„LeBronas Jamesas – dar labiau dominuojantis krepšininkas nei per atrodo per televizorių“, – kitą NBA žvaigždę apibūdino lietuvis.

Jis mano, kad šiemet gerus šansus tapti NBA sezono MVP turi graikas Giannis Antetokounmpo, o geriausiu naujoku – Benas Simmonsas.

Įsimintiniausios Mindaugo rungtynės – 2015-ųjų Europos čempionato pusfinalis su Serbijos rinktine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų