REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį dėl kultūros vertybių sunaikinimo kaltu pripažino Stepą Visockį.

 Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį dėl kultūros vertybių sunaikinimo kaltu pripažino Stepą Visockį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūros paveldo departamento civilinį ieškinį teismas tenkino iš dalies ir iš S. Visockio priteisė 22 415 eurų turtinės žalos atlyginimo, pranešė teismas.

REKLAMA

Teismas nustatė, kad S. Visockis tyčia neužtikrino, kad prieš atliekant vidaus statybos ar tvarkomuosius paveldosaugos darbus būtų gautas Kultūros paveldo departamento numatytų darbų projektinis pasiūlymas bei leidimas. Tuo metu vyras buvo uždarosios akcinės bendrovės atstovu.

Išnuomotamas pastatas kultūros vertybių registre įregistruotas kaip vienuolyno pastatas, yra Benediktinių vienuolyno ansamblio sudėtinė dalis, jam numatyti specialūs saugojimo – tvarkybos ir naudojimo reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teismo, nuteistasis savavališkai pasamdė asmenis, kurie atliko vidaus statybos darbus ir sunaikino didelės vertės, didelės istorinės bei kultūrinės reikšmės turinčias vertybes.

Teismas konstatavo, jog S. Visockis ne tik turėjo žinoti, bet ir žinojo, kad patalpos, kuriose buvo ketinama įrengti kavinę ir ji buvo įrengta – kultūros paveldo objekto dalis, kadangi būtent jis surado šias patalpas, buvo nuomos sutarties sudarymo iniciatorius, su kita sutarties šalimi derino sutarties sąlygas.

Vienintelis subjektas, kuris buvo suinteresuotas kuo greičiau pritaikyti išsinuomotas patalpas viešojo maitinimo įstaigos veiklai vykdyti, buvo uždaroji akcinė bendrovė, kurios interesais veikė S. Visockis.

Teismas nusprendė S. Visockį pripažinti kaltu ir skyrė jam laisvės apribojimą dvejiems metams. Įpareigojo per bausmės laiką atlyginti padarytą turtinę žalą ir per vieną mėnesį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje. Vyras šiuo metu yra bedarbis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų