REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Režisierius Šarūnas Bartas antradienį pareiškė nesutinkantis su dviejų menininkių jam mestais kaltinimais dėl netinkamo seksualinio elgesio.

Režisierius Šarūnas Bartas antradienį pareiškė nesutinkantis su dviejų menininkių jam mestais kaltinimais dėl netinkamo seksualinio elgesio.

REKLAMA

Jis taip pat pranešė atsisakantis savivaldybės lengvatinėmis sąlygomis jam išnuomotų patalpų.

„Atsakydamas visuomenei dėl man socialiniuose tinkluose „Facebook“ mestų kaltinimų, norėčiau pranešti, kad nesutinku su man mestais kaltinimais“, – BNS atsiųstame pareiškime sakė Š. Bartas.

Gintis neketina

Režisierius tvirtino gerbiantis savo ir kitų žmonių privatumą, todėl neketinantis „gintis ar aiškintis socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje“.

Taip Š. Bartas kalbėjo aktorei Julijai Steponaitytei ir dailininkei Paulei Boculaitei viešai pranešus apie galbūt netinkamą jo elgesį.

REKLAMA
REKLAMA

J. Steponaitytė teigia tapusi seksualinio užpuolimo auka po aktorių atrankos studijoje, tuo metu P. Boculaitė sako nuo režisieriaus nukentėjusi jo sodyboje.

REKLAMA

Reaguodamas į tai Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius pirmadienį paskelbė, kad siūlys savivaldybės tarybai atsisakyti lengvatinėmis sąlygomis nuomoti patalpas Š. Barto studijai „Skalvijos“ kino centre.

J. Steponaitytė žadėjo kreiptis į teisėsaugą

Š. Bartas paskelbė iš šių patalpų išsikraustysiąs pats.

„Atsakydamas į Vilniaus mero viešą pasisakymą, pranešu, kad jeigu Jūs norite niekaip neįrodyto skandalo atveju išginti mus iš studijos, tai aš turiu pasakyti, kad mes nelauksime Jūsų „inicijuotų skandalo pasekmių“ ir jau dabar atsisakome bendradarbiauti su Vilniaus miesto savivaldybe ir iki šios savaitės pabaigos patalpas perduosime savivaldybei“, – teigė režisierius.

1964 metais gimęs Š. Bartas yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, ne kartą yra pelnęs „Sidabrinių gervių“ apdovanojimus, jo filmai pristatomi Kanų ir kituose kino festivaliuose.

J. Steponaitytė anksčiau žadėjo dėl režisieriaus veiksmų kreiptis į teisėsaugą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų