REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
MTV Europos muzikos apdovanojimai 2017 (nuotr. Vida Press)

Kanadiečių dainininkui Shawnui Mendesui sekmadienį atiteko geriausio atlikėjo ir geriausios dainos MTV Europos muzikos apdovanojimai (EMA), į kuriuos taip pat pretendavo tokie muzikos sunkiasvoriai kaip Taylor Swift, Miley Cyrus ir Edas Sheeranas.

37

Kanadiečių dainininkui Shawnui Mendesui sekmadienį atiteko geriausio atlikėjo ir geriausios dainos MTV Europos muzikos apdovanojimai (EMA), į kuriuos taip pat pretendavo tokie muzikos sunkiasvoriai kaip Taylor Swift, Miley Cyrus ir Edas Sheeranas.

REKLAMA

Apdovanojimų įteikimo ceremoniją Londono arenoje „Wembley“ vedė Rita Ora, numerius atliko U2 ir Davidas Guetta.

Ceremonija Didžiosios Britanijos sostinėje buvo surengta pirmą kartą per 20 metų. Ir pirmą kartą per 1994 metais įsteigtų EMA istoriją MTV skelbė bendras vyrams ir moterims kategorijas, taip bandydama „pralaužti barjerus“.

19-metis Sh.Mendesas, kuris savo karjerą pradėjo internete skelbdamas dainų perdirbinius, o paskui pasirašė kontraktą su įrašų studija, taip pat gavo „didžiausių gerbėjų“ apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Džiūgaujančiai žiūrovų miniai jis atliko kūrinį, kuris jam pelnė geriausios dainos EMA, – „There's Nothing Holding Me Back“.

Penktadienį naują albumą „Revival“ išleisiantis Eminemas, pradėjęs sekmadienio šou savo nauju singlu „Walk on Water“r, atsiėmė geriausio hiphopo atlikėjo apdovanojimą.

REKLAMA

Kubiečių ir amerikiečių dainininkė Camila Cabello buvo pagerbta geriausio popmuzikos atlikėjo, o „Coldplay“ – geriausių roko atlikėjų apdovanojimu. Prancūzų didžėjus D. Guetta atsiėmė geriausio elektroninės muzikos atlikėjo apdovanojimą.

T. Swift, kuri turėjo šešias nominacijas ir kuriai buvo prognozuojama didelė pergalė, negavo nė vieno apdovanojimo.

Daugumą iš 12 kategorijų laimėtojų per balsavimą internetu išrenka muzikos gerbėjai. Dar 32 atskiri apdovanojimai skiriami atskiroms šalims ir regionams.

Louisas Tomlinsonas iš vaikinų grupės „One Direction“ pelnė geriausio Jungtinės Karalystės ir Airijos atlikėjo apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausio vaizdo klipo apdovanojimas, kuris atiteko JAV reperiui Kendrickui Lamarui, yra vienas iš nedaugelio MTV komandos skiriamų apdovanojimų.

Tarp kitų laimėtojų yra už geriausią „gyvą“ pasirodymą pagerbtas E. Sheeranas ir geriausia nauja atlikėja pripažinta Dua Lipa.

„Thirty Seconds to Mars“ paskelbti geriausiais alternatyviosios muzikos atlikėjais.

Airių grupė U2 atsiėmė MTV Pasaulinės ikonos apdovanojimą, kurį anksčiau yra gavę „Queen“, Whitney Houston ir Eminemas.

„U2 poveikis muzikai, popkultūrai ir socialiniams klausimams visame pasaulyje buvo milžiniškas“, – sakė apdovanojimų ceremonijos prodiuseris Bruce'as Gillmeris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugiau kaip keturis dešimtmečius ... jie teikė pramogą, darė įtaką ir įkvėpė gerbėjus visame pasaulyje“, – pridūrė jis.

Ceremonijos išvakarėse U2 drauge su D. Guetta koncertavo Londono Trafalgaro aikštėje, kur buvo susirinkę 7 tūkst. nemokamus bilietus per burtų traukimą laimėjusių žmonių.

MTV EMA ceremonija į Londoną sugrįžo pirmą kartą nuo 1996 metų. Vesti ją buvo patikėta britų dainininkei ir aktorei R. Orai. Pastaroji taip pat atliko savo hitą „Your Song“.

Ši kabelinė televizija taip pat teikia videomuzikos apdovanojimus (VMA), kurie garsėja savo numeriais ir pasitaikančiais prieštaringai vertinamais dalykais, tokiais kaip popdeivės Lady Gagos suknelė iš mėsos ar hiphopo atlikėjo Kanye Westo akibrokštas, kai jis užšoko ant scenos, nutraukė T. Swift padėkos kalbą ir pareiškė, kad Beyonce yra geresnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų