REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Veršienos kotletai

Šįkart virtuvės virtuozės Agnės virtuvė – oranžinė. Agnė siūlo paskanauti moliūgų patiekalų, kurie vis labiau užkariauja lietuvių širdis ir virtuves.

3

Šįkart virtuvės virtuozės Agnės virtuvė – oranžinė. Agnė siūlo paskanauti moliūgų patiekalų, kurie vis labiau užkariauja lietuvių širdis ir virtuves.

REKLAMA

Moliūgų sriuba su traškia šonine

REIKĖS: 1 kg šviežio moliūgo, 0,5 puodelio naminio sultinio, 1 vidutinio svogūno, 2 skiltelių česnako, 4 riekelių šaltai rūkytos šoninės, čiobrelių, muskato, druskos, pipirų, sviesto kepti.

Moliūgą nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite minkštimą nedideliais gabalėliais. Aukštame puode įkaitinkite sviestą. Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės (apie 4 min.). Tada sudėkite smulkiai kapotą česnaką, įmeskite žiupsnelį čiobrelių ir pakepkite dar minutę.

Suberkite smulkintą moliūgą, išmaišykite, supilkite sultinį, uždenkite puodo dangtį ir troškinkite apie 30 min. kartais pamaišydami, kol moliūgas suminkštės ir ims byrėti.

REKLAMA
REKLAMA

Kol verda sriuba, įkaitinkite nesvylančią keptuvę iki vidutinės kaitros, sudėkite šoninės gabalėlius, apskrudinkite juos iš abiejų pusių, paskui išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad atvėstų. Išvirusią sriubą nukelkite nuo kaitros ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Pagardinkite druska, pipirais ir muskatu pagal skonį. Dar karštą supilstykite į lėkštes ir apibarstykite sutrupintais šoninės gabalėliais ir čiobrelių lapeliais.

REKLAMA

Veršienos kotletai su moliūgais

REIKĖS: 400 g maltos veršienos, apie 200 g šviežio moliūgo, 1 mažo svogūno, 1 skiltelės česnako, 2 šaukštų graikiško jogurto, 1 kiaušinio, apie 2 šaukštus džiūvėsėlių, druskos, pipirų, muskato, saulėgrąžų ar rapsų aliejaus kepti.

Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, svogūną ir česnaką – smulkia tarka ir nuspauskite. Į dubenį sudėkite veršieną, tarkuotą moliūgą, svogūną, česnaką, įmuškite kiaušinį, sudėkite jogurtą, pagardinkite prieskoniais pagal skonį ir išmaišykite iki vientisos masės. Po truputį suberkite džiūvėsėlius. Kai masė taps minkšta ir vientisa, įdėkite ją bent 30 min. į šaldytuvą pailsėti. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, rankomis suformuokite kotletukus ir kepkite, kol iškeps. Patiekite su mėgstamu garnyru.

REKLAMA
REKLAMA

Moliūgų keksiukai

REIKĖS: 210 g miltų, 150 g cukraus, 300 g keptų moliūgų tyrės, 2 šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 2 didelių kiaušinių, 145 g aliejaus, 125 g natūralaus jogurto, cinamono, muskato, gvazdikėlių.

Pasigaminkite moliūgų tyrę. Didelį šviežią moliūgą nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite minkštimą nedideliais gabalėliais ir sudėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 90 min. Iškeptą moliūgą sutrinkite šakute arba trintuvu. Jei tyrės išėjo daugiau nei 300 g, galite ją užšaldyti ir vėliau naudoti blynams, sriuboms, pyragams ar troškiniams.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį. Įberkite druskos, cukraus ir prieskonių pagal skonį. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, jogurtą, aliejų ir atvėsusią moliūgų tyrę. Suberkite pusę sausų produktų mišinio, gerai išmaišykite ir supilkite likusią pusę. Jei tešla išeina per tiršta, įdėkite papildomą šaukštą jogurto.

Gautą tešlą supilstykite į keksiukų formeles (užpildydami 2/3 tūrio). Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol keksiukai gražiai paruduos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų