REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Čekija, Vengrija, Lenkija… taip driekėsi vidurio puolėjos Eglės Šikšniūtės karjera, kai ji paliko Lietuvą ir pradėjo savo legionierės karjerą. Dabar 26-erių metų krepšininkė dar kartą sulaukė Lietuvos rinktinės trenerių skambučio ir gins šalies garbę Europos čempionato atrankoje, kur mūsiškės kovos su Vengrija, Rusija ir Albanija.

 Čekija, Vengrija, Lenkija… taip driekėsi vidurio puolėjos Eglės Šikšniūtės karjera, kai ji paliko Lietuvą ir pradėjo savo legionierės karjerą. Dabar 26-erių metų krepšininkė dar kartą sulaukė Lietuvos rinktinės trenerių skambučio ir gins šalies garbę Europos čempionato atrankoje, kur mūsiškės kovos su Vengrija, Rusija ir Albanija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į rinktinę visada yra smagu grįžti, – sako E.Šikšniūtė. – Kiekviena žaidėja, treneriai ir komandos personalas atranda laisvo laiko ir galiausiai noro dirbti dėl bendro tikslo. Atmosfera būna nuostabi, jokių kaprizų ar nepasitenkinimų, todėl treniruotės būna aukščiausio lygio. Su daugeliu merginų kartu įvairaus amžiaus rinktinėse sportuojame daugelį metų, todėl susitikti yra visada malonu“.

REKLAMA

198 cm ūgio krepšininkė tiki, kad po praėjusio ciklo nesėkmės, mūsiškės šį kartą pateks į pagrindinį Europos čempionato etapą.

„Grupė tikrai stipri, todėl žaidžiant su kiekviena komanda reikės maksimalaus susikaupimo, – teigia vidurio puolėja. – Tikiuosi visos žaidėjos atvažiuos pasiruošusios ir nusiteikusios, nes tik tokiu atveju galėsime įveikti priešininkes. Tikslas yra patekti į Europos čempionatą ir tai yra tikrai realu. Esame pajėgios įveikti kvalifikacinį etapą, tiesiog, reikia parodyti geriausią sportinę formą ir komandinį žaidimą. Daug veiksnių lėmė nesėkmę praėjusiame kvalifikaciniame etape. Pasikeitęs personalas, daugelis žaidėjų nespėjo adaptuotis prie naujo trenerio žaidimo braižo, nesusižaidimas ir laiko trūkumas. Daug rinktinių susiduria su panašiomis problemomis, tačiau tąkart mums nenusišypsojo laimė. Po praeitį žvalgytis nebėra prasmės, laukia nauji iššūkiai jau labai greitai. Esu visiškai pasirengusi šiam etapui tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Esu motyvuota ir laukiu pirmųjų grupės rungtynių“.

REKLAMA
REKLAMA

E.Šikšniūtė vėl džiaugiasi galimybe dirbti su į rinktinę po pertraukos sugrįžtančiu treneriu Mantu Šerniumi.

„Treneris M. Šernius tiek treniruotėse, tiek už salės ribų atsiduoda visu 100%, jo užsidegimas motyvuoja kiekvieną žaidėją. Darbas su juo pareikalauja daug fizinių ir psichologinių jėgų, tačiau rezultatas būna greitai apčiuopiamas. Jis puikiai pažįsta kiekvieną žaidėją ir moka geriausiai išnaudoti bei pritaikyti jos savybes bendrame komandos žaidimo braiže, todėl su juo visada yra malonu dirbti“, – vardino E.Šikšniūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati vidurio puolėja šią vasarą priėmė sprendimą ir nauja karjeros stotele pasirinko Lenkiją. Krepšininkė dabar vilki „KS JAS FBG Sosnowiec“ komandos aprangą.

„Lenkijos čempionatas yra labai stiprus ir konkurencingas“, – sako E.Šikšniūtė. – 7 komandos žaidžia Eurolygos ir Europos taurės varžybose, todėl nuolatos reikalingas maksimalus susikaupimas ir nusiteikimas. Mano pasirinkimą lėmė komandoje siūlomas vaidmuo. Mūsų tikslas patekti į atkrintamųjų rungtynių etapą, o sau nuolatos keliu aukščiausius tikslus, siekiu po kiekvienų rungtynių, nepriklausomai nuo jų baigties, išeiti žinant, kad padariau viską ką galėjau geriausio“.

REKLAMA

Tiesa, kol kas „KS JAS FBG Sosnowiec“ komandai sekasi gana sunkiai. Su 2 pergalėmis ir 5 nesėkmėmis komanda užima 11 vietą tarp 13 komandų, o E.Šikšniūtė vidutiniškai per mačą renka po 11 taškų ir atkovoja 4 kamuolius.

„Džiaugiuosi, kad komandos treneris manimi tiki ir pasitiki, todėl suteikia laisvės aikštelėje ir puikiai išnaudoja mano stipriąsias puses tiek puolime, tiek gynyboje. Tikiu, kad kiekvienas sezonas ar užsienyje, ar Lietuvoje žaidėją išmoko vis naujų pamokų, tiek fizinių, tiek psichologinių. Adaptacija naujoje aplinkoje, gebėjimas dirbti su įvairaus charakterio žmonėmis, savęs atradimas vis kitokiame trenerio žaidimo braiže. Tiesa, kol kas pagrindinė mūsų problema yra susižaidimo trūkumas. Prieš sezoną, palyginus su kitomis komandomis, žaidėme mažiau rungtynių, o ir susirinko visos legionierės tik rugsėjo viduryje, bet kuo toliau, tuo geriau sekasi, tikiuosi, kad neilgai trukus atrasime optimaliausią savo žaidimą, – teigė E.Šikšniūtė. – Sąlygos tikrai puikios, visiškai neturiu kuo skųstis. Komandos vadovai puikiai pasirūpino kiekviena žaidėja. Miestas yra labiau pramoninis, todėl nelabai patrauklus, tačiau netoliese yra Katovicai ir Krokuva su nuostabiais senamiesčiais ir laisvai progai pasitaikius visada norime su komandos draugėmis juos aplankyti“.

REKLAMA

Savo karjerą Klaipėdoje pradėjusi vidurio puolėja čia praleido septynerius metus, vieną sezoną žaidė Utenoje ir galiausiai nusprendė išbandyti legionierės duodą. Pradžioje žaidė Čekijoje, „Basketball Nymburk“ komandoje, o praėjusiame sezone pasuko į Vengriją, kur atstovavo „PEAC-Pecs“ klubui. Vengijoje E.Šikšniūtė vidutiniškai per mačą rinkdavo po 9 taškus ir atkovodavo po 4 kamuolius.

„Čempionatų lygiai tikrai skiriasi, Čekijoje jis buvo silpnesnio lygio, tačiau kaip pirmai stotelei užsienyje man užteko per akis, – prisiminė E.Šikšniūtė. – Vengrijoje krepšinio lygis buvo aukštesnis, daugiau konkurencingų komandų. Lenkijoje moterų krepšinis yra labai mėgiamas, tiek pati lyga, tiek komandų vadovai ar rėmėjai investuoja daug laiko ir pinigų siekiant pritraukti aukšto lygio žaidėjas ir visuomenės dėmesį. Todėl nenuostabu, kad šis čempionatas yra vienas stipriausių Europoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšininkės į treniruočių stovyklą susirinks lapkričio 6 dieną, o atrankos turnyrą pradės lapkričio 11 dieną, 19 valandą, kai Kėdainiuose susikaus su Vengrijos rinktine, o lapkričio 15 išvykoje išmėgins jėgas su Rusijos ekipa. C grupėje taip pat rungtyniauja Albanijos rinktinė, su kuria lietuvės susikaus kitų metų vasario mėnesį išvykoje. Į Europos čempionatą pateks visų grupių nugalėtojos (8) ir šešios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės. Į čempionatą be atrankos jau pateko Serbijos ir Latvijos rinktinės.

REKLAMA

Įėjimas į rungtynes su Vengrijos rinktine – nemokamas, o žiūrovams Lietuvos moterų krepšinio rinktinė padovanos net 400 krepšinio kamuolių.

Minutės pertraukėlių metu taip pat bus leista pasireikšti visiems norintiems. Visi talentingi krepšinio sirgaliai ir ne tik, galės per 50 sekundžių parodyti savo sugebėjimus visai Kėdainių arenai. Jei norite pasireikšti, rašykite laišką į [email protected], papasakokite apie save, parašykite, ką galėtumėte nuveikti per tas 50 sekundžių ir galbūt būsite vienas iš aštuonių, pasirodysiančių per Lietuva – Vengrija moterų Europos krepšinio čempionato rungtynes lapkričio 11 d. Kėdainiuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų