REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol vieni tautiečiai būriais traukė link artimųjų kapų, tūkstančiams kitų lietuvių rūpi visai ne susikaupimas ir rimtis. Dabar moksleivių atostogos, tad pilni lėktuvai lietuvių šeimų skrenda į Turkiją ir Egiptą.

Kol vieni tautiečiai būriais traukė link artimųjų kapų, tūkstančiams kitų lietuvių rūpi visai ne susikaupimas ir rimtis. Dabar moksleivių atostogos, tad pilni lėktuvai lietuvių šeimų skrenda į Turkiją ir Egiptą.

REKLAMA

Poilsiautojų ten tiek, kad šiomis dienomis viešbučiuose net leidžiamos lietuviškos dainos. O baseinuose pliuškenasi ne tik ūgtelėję, bet ir visai kūdikiai. Poilsis užsienyje per Vėlines jau lenkia ne tik Velykų, bet ir Kalėdų atostogas.

Lietuvoje šiurpsta oda ir gelia nosis, o Turkijoje – plius 25 ir malonūs saulės spinduliai. Ir jeigu atrodo, kad čia pliuškenasi tik užsieniečiai, labai klystate. Šią savaitę, kai vaikams atostogos, lietuviai su atžalomis tiesiog užkimšo Turkijos ir Egipto viešbučius.

Iš čia šiandien sveikinasi ir TV3 orų pranešėjas Naglis Šulija su savo šeima.

N. Šulija pasakoja, kad lietuvių aplinkui tiek, kad net prie baseino tenka dirbti sau įprastą darbą – atsakinėti į klausimus, kokie gi laukia orai. O viešbučiuose net leidžiamos lietuviškos dainos. Pasak kelionių organizatorių, šiemet per vaikų rudens atostogas į užsienį patraukė net penktadaliu daugiau lietuvių turistų nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionės tokiu metu vis populiarėja ir dėl to, kad sezono pabaigoje yra pigesnės. Jei vasarą toks poilsis žmogui kainuoja 800 ir daugiau eurų, dabar savaitė penkių žvaigždučių viešbutyje atsieina 500-us. O pramogos – tikras balzamas tamsos ir šalčio nualintiems lietuviams. Įspūdžiais dalijasi ne tik Naglis Šulija, bet ir žinoma visuomenės veikėja Agnė Grigaliūnienė su drauge Jurgita Lukauskiene.

REKLAMA

Kelionių organizatoriai nesistebi, kad žmonės vis dažniau net rudenį renkasi užsienio kurortus. Viešbučiai iš kailio neriasi, kad įtiktų vaikams ir jų tėvams.

Dėl tos priežasties patys tėvai vis labiau drąsėja ir nesibaimina keliauti net su mažyliais.

Pagal populiarumą rudens atostogos užsienyje jau lenkia net ir Velykų ir Kalėdų atostogas. O tai išgalinčioms šeimoms rūpi net tik gulėti prie baseino – daug kas leidžiasi ir į pažintines keliones.

Tiesa, rudenį net ir Turkijos orai tampa ne visada prognozuojami. Atskridusieji šį savaitgalį iš lietuviško lietaus pateko į turkišką lietų.

Dar pastebima, kad savaitės atostogomis tautiečiai rudenį nebeapsiriboja. Kartais – ir vaikų pamokų sąskaita. Atostogauti vis labiau linkstama net dvi savaites.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų