REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Lietuvos olimpinės aprangos pristatymas (nuotr. LTOK)

Pristatyta naujo dizaino paradinė Lietuvos sportininkų apranga, skirta 2018-ųjų žiemos olimpinėms žaidynėms Pjongčange. Sportininkai jai negailėjo pagyrų. Tikimasi, kad Lietuvos delegaciją sudarys apie 10 atletų.

15

Pristatyta naujo dizaino paradinė Lietuvos sportininkų apranga, skirta 2018-ųjų žiemos olimpinėms žaidynėms Pjongčange. Sportininkai jai negailėjo pagyrų. Tikimasi, kad Lietuvos delegaciją sudarys apie 10 atletų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Primins valstybės atkūrimo šimtmetį

Apranga orientuota į Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Žaidynės vyks vasario 9–25 dienomis. Mūsų šalies sportininkai vasario 16-ąją minės Pjongčange.

REKLAMA

Kuriant naująją kolekciją, siekta, kad ji būtų išskirtinė, apie aprangas kalbėtų visas pasaulis.

„Iki vieno svarbiausių sporto įvykių liko mažiau nei šimtas dienų. Olimpinės žaidynės prikausto visų dėmesį. Matomi ne tik startai, o ir bendras vaizdas. Sportininkai nori ne tik gerai pasirodyti, bet ir gražiai atrodyti. Manau, būsime sėkmingi ir patys gražiausi“, – apie naująsias aprangas kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak aprangų kūrėjų, lietuviai, dėvėdami šias aprangas, primins, kokią istoriją turime ir kaip ja didžiuojamės. Kūrėjai tikisi, kad apranga suteiks energijos, stiprybės, ištvermės ir padės pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Aprangą ant scenos pristatė biatlonininkas Karolis Dombrovskis.

„Be galo džiaugiuosi, kad turiu garbę vienas pirmųjų prisiliesti, apsirengti ir papozuoti fotoobjektyvams. Kai pasirodo koks nors naujas dalykas, kiekvienas juo besidomintis nori kuo greičiau gauti, paliesti, išbandyti. Apranga – be galo graži, patogi ir šilta. Tikiuosi, Lietuvos delegacija atrodys gražiai bei stilingai“, – vylėsi K. Dombrovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyderiai garantuotų kelialapių neturi

K. Dombrovskis dar neturi garantuotos vietos Pjongčango olimpiadoje. Lietuvos biatlonininkai iškovoję dvi vyrų ir moterų pozicijas. Į jas pretenduoja po keturias sportininkus ir sportininkes.

„Aprangos pristatymas – viena mano pareigų. Prezentuoju ne tik save, o ir komandą, žiemos sportą. Olimpinės žaidynės – toks įvykis, kuriame turi dalyvauti tuo metu stipriausi. Kam pavyks, tas ir važiuos“, – kalbėjo Karolis.

Lietuvos olimpinės misijos vadovė Vida Vencienė tikisi bei viliasi, kad šalies sportininkų rinktinę sudarys 10 atletų.

REKLAMA

Kol kas šimtaprocentiniai kelialapiai keturi – biatlonininkų.

Vis dar tikimasi, kad vietą Olimpiadoje iškovos viena rinktinės lyderių – čiuožėja Agnė Sereikaitė. Ji 2014-ųjų olimpinėse žaidynėse Sočyje buvo 16-a. Ar lietuvė vyks į Pietų Korėją, paaiškės lapkričio 20-ąją.

Pjongčange kol kas daugiausia laukiama iš biatlonininko Tomo Kaukėno.

„Visi puikiai pamename Sočio žaidynes, kai stadionas ošė ir Tomas, likus trims kilometrams iki finišo, buvo lyderis. Vadinasi, sportininkas tikrai gali. Nevalia juo netikėti“, – kalbėjo V. Vencienė.

T. Kaukėnas Sočyje finišavo 23-as.

1988-ųjų olimpinė čempionė V. Vencienė įvertino ir naujuosius sportininkų rūbus: „Aprangos labiausiai matomos žaidynių atidarymo metu. Nors mūsų delegacija mažytė, visada žygiuojame labai išdidžiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų