REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolės „Sūduva“ ne be vargo iškovojo 10-ąją iš eilės pergalę A lygoje. V rato starte Suvalkijos komanda Utenoje tik po kuriozinio Vaido Slavicko įvarčio, įsukusio kamuolį į vartus nuo kampinio gairelės, įvarčio įveikė vietos „Utenį“ 2:1 (1:1).

Marijampolės „Sūduva“ ne be vargo iškovojo 10-ąją iš eilės pergalę A lygoje. V rato starte Suvalkijos komanda Utenoje tik po kuriozinio Vaido Slavicko įvarčio, įsukusio kamuolį į vartus nuo kampinio gairelės, įvarčio įveikė vietos „Utenį“ 2:1 (1:1).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujieji čempionato lyderiai padidino atotrūkį nuo rytoj žaisiančio Vilniaus „Žalgirio“ iki keturių taškų.

REKLAMA

Rungtynes Marijampolės futbolininkai pradėjo idealiai, 5-ąją minutę išsiverždami į priekį. Dar vieną savo įvartį čempionate gražiu smūgiu į vartų kampą pelnė Karolis Laukžemis, sulaukęs tikslaus Pauliaus Janušausko perdavimo.

„Sūduva“ pasižymėjo kurį laiką žaisdama mažumoje, nes po susidūrimo su varžovų vartininku pagalba buvo suteikiama puolėjui Josipui Tadičiui. Vis tik, svečių medikai nusprendė, kad jis tęsti dvikovos negalės, todėl į aikštę nuo solo kilo Robertas Vėževičius.

REKLAMA
REKLAMA

Suvalkiečiai turėjo puikią galimybę padvigubinti persvarą 19-ąją minutę, kai, perėmę kamuolį uteniškių aikštės pusėje, surengė greitą ataką. Andro Švrljuga baudos aikštelėje surado visiškai laisvą Ovidijų Verbicką, bet saugui smūgis nepavyko, pataikyta tiesiai į vartininką Luką Paukštę.

Auksinė futbolo taisyklė netruko pasitvirtinti. Kėlinio viduryje po standartinės situacijos prie „Utenio“ vartų svečiai surengė žaibišką išpuolį, kurio metu trys uteniškiai atsidūrė prieš vieną svečių gynėją, ir Carlosui Carrasco beliko nuginkluoti bejėgį Ivaną Kardumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvartis išmušė Suvalkijos ekipą iš vėžių ir po jo pavojų prie varžovų vartų jie sukūrė antrojo kėlinio pradžioje, kai greitos atakos metu į baudos aikštelę įsiveržęs K. Laukžemis suklaidino gynėją ir leido smūgiuoti atskubėjusiam A. Švrljugai. Kroatas smūgiu uždirbo kampinį.

Jo metu įkrito kuriozinis antrasis suvalkiečių įvartis, kurį nuo kampinio gairelės įmušė V. Slavickas. Į baudos aikštelę pasiųsto kamuolio L. Paukštė nepasiekė, jį teko išmušti gynėjams, tačiau arbitrų sprendimu jie to padaryti nespėjo ir kamuolys kirto vartų liniją. Šeimininkų protestą teisėjas numalšino išsitraukdamas geltoną kortelę.

REKLAMA

Vėl išsiveržusi į priekį „Sūduva“ ėmė dominuoti ir kurti progas, kuriam laikui uždarydama uteniškius jų aikštės pusėje. Sužaidus valandą, K. Laukžemio smūgį galva ne be vargo atrėmė šeimininkų vartininkas, netrukus standartinės situacijos metu Povilas Leimonas negalėjo patikėti, kad iš kelių metrų atstumu mušė aukštai virš vartų.

Puikiu reidu prasiveržęs pro kelis žaidėjus komandos draugui progą sukūrė R. Vėževičius, bet K. Laukžemio smūgis į artimą vartų kampą buvo netikslus. Po to, išvengęs nuošalės vienas prieš vartininką atsidūrė pats R. Vėževičius, tačiau įmušti nepavyko ir jam, L. Paukštė sugebėjo liesti kamuolį.

REKLAMA

Nusimušusio taikiklio neatstatė O. Verbickas. Sykį jis mušė virš vartų po dar vieno A. Švrljugos perdavimo, vėliau saugas šovė pro šalį iš baudos aikštelės prieigų.

Per arbitro pridėtą laiką nubausti progomis nepasinaudojusius svečius galėjo Johnas Hernandezas, sūduviškiams prasižengus šalia savo vartų. Tačiau ne vieną įvartį taip įmušusio kolumbiečio baudos smūgis praskriejo šalia skersinio.

Padėti tašką rungtynėse stengėsi į baudos aikštelę įsiveržęs O. Verbickas, bet jo aštrus reidas ir pusiau smūgis, pusiau perdavimas nei buvo tikslus, nei surado adresatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų