REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
96
Ketvirtoji „X Faktoriaus“ laida  (nuotr. TV3)

Nuo pat pirmųjų sekundžių muzikiniame projekte „X Faktorius“ pasirodę du vilniečiai sužavėjo visus šou gerbėjus. Unikalus Dovydo ir Šarūno duetas artistiškai atliko Stasio Povilaičio dainą „Pavasaris gimtinėje“ ir sulaukė keturių „taip“.

96

Nuo pat pirmųjų sekundžių muzikiniame projekte „X Faktorius“ pasirodę du vilniečiai sužavėjo visus šou gerbėjus. Unikalus Dovydo ir Šarūno duetas artistiškai atliko Stasio Povilaičio dainą „Pavasaris gimtinėje“ ir sulaukė keturių „taip“.

REKLAMA

Atrankose sužibėjęs kolektyvas prisipažino, kad mintis dalyvauti šiame projekte jiems šovė netikėtai. Bare susitikę bičiuliai vos per naktį sukūrė charizmatišką pasirodymą, kuris papirko ir žiūrovus, ir visko mačiusius teisėjus.

Apie jūsų pasirodymą kalbama ir šiandien. Kodėl sugalvojote save išbandyti „X Faktoriuje“? Ar tikėjotės tokios teigiamos žiūrovų ir teisėjų reakcijos?

Šarūnas: Mes nejuokavome sakydami, kad susitikome naktį prieš tai. Dieną prieš pasirodymą mes buvome bare. Dovydas manęs paklausė, ar galiu pagroti, aš atsakiau, kad galiu. Šiek tiek pasirepetavome, porą kartų nusnūdome belaukdami savo eilės atrankose ir tada pasirodėm. Ar tikėjomės keturių taip? Taip!

REKLAMA
REKLAMA

Dovydas: Manau, kad kai eini atvira širdimi ir žvaliomis akimis, žmonės lygiai taip pat tave pasitinka.

Daugelis jūsų pasirodymą apibūdiną kaip išskirtinį. Ar patys drįstumėte jį tokiu pavadinti?

REKLAMA

Šarūnas: Mes suprantame tai aiškiai ir be abejo to siekėme.

Dovydas: Aš manau, kad vienas iš pagrindinių dalykų, ką mes norėjome padaryti kitaip, buvo džiaugsmo perdavimas žiūrovams. Svarbu neateiti su mintimi, kad „va, kaip aš moku gražiai dainuoti“, o tiesiog pademonstruoti jausmą. Pamąstėme, kad viskas gali būti kitaip. Norėjome, kad ši pirmoji peržiūra sudomintų kitus.

Šarūnas: Manau, kad tai pakankamai nesunku buvo padaryti. Pagrindinis nusiteikimas užkulisiuose buvo pilnas nerimo. Dalyviai ateina išsipuošę, jie daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai, balsui, galbūt net stovėsenai. Tame daug įtampos. O mes tiesiog pabandėme į tai pažvelgti priešingai. Kodėl gi ne? Mes nuolat matome tvarkingas šukuosenas, dailius drabužius – visą laiką tas pats. O mes į sceną atėjome su suplyšusiais batais, susivėlę, iš baro, su apdrožta gitara, nes ne tai yra esmė.

REKLAMA
REKLAMA

Dovydas: Esmė yra pačioje dainoje ir ką tu tuo nori pasakyti. Mes ėjome su ta mintimi, kad yra milijonai žmonių, kurie turi gerą balsą, tačiau vien to neužtenka. Tai suprasdami mes ėmėmės kitko. Žmonių, kurie turėtų muzikinius duomenis, yra labai daug. O „X Faktorius“ būtent ieško ne tik gero balso. Tai dalis to, kaip tu elgiesi scenoje. Tai daug platesnis spektras.

Užsiminėte, kad užkulisiuose jutote kitų dalyvių įtampą. Ar patys prieš pasirodymą išgyvenote sveiką jaudulį?

Dovydas: Taip, matėme daug susijaudinusių dalyvių. Tas susikaustymas galbūt kai kuriems ir pakišo koją. Vis dėlto, aš manau, kad tai yra repeticijų klausimas. Jei savo numerį žinosi iki smulkmenų, net ir jaudulys negali sutrukdyti pasirodyti gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikas jaudulys yra labai gerai. Manau, kad pačiam savyje reikia atskirti jausmą, kai tu esi visiškai atsipalaidavęs ir pasitikintis savimi tiek, kad net tau nelabai svarbu ir tai, kuomet tu esi visiškai įsitempęs, kad net negali padaryti to, ką esi suplanavęs. Sveiką, suimantį jaudulį jausti yra labai svarbu – tai gero pasirodymo komponentas.

Šarūnas: Čia nėra jokios taisyklės. Kartais gali būti ir nesveikas jaudulys. Žinoma, čia priklauso nuo to, ką tu ruošiesi parodyti. Tačiau ir tada tai turi suvokti sąmoningai, kad tu jį vis tiek valdai, o ne jis tave. Improvizacija irgi yra menas, ji tampa dar įdomesnė, jei aplinkoje jos yra mažai.

Kalbate apie repeticijų naudą, tačiau jūs patys savo pasirodymą sukūrėte vos per naktį, kiek laiko jūsų duetui?

REKLAMA

Dovydas: Mes pažįstami nuo 1993 m. Mes vienas kitą ganėtinai gerai jaučiame. Aš žinojau į ką kreiptis tą vakarą, kad greitai pagautume ritmą, jog sėkmingai dirbtume kartu iki peržiūros. Iš ryto susitikome ir dirbome.

Ar ateityje išlaikysite šį unikalų duetą?

Dovydas: Tikiu, kad tai parodys kitas etapas. Ar mes būsime kartu, ar į mūsų kompaniją ateis dar vienas žmogus, ar bus keičiama sudėtis – kol kas nežinia. Nepakeičiamų nėra. Tai sužinosime jau per kėdžių iššūkį.

Atrodote lyg būtumėte scenos senbuviai. Ar turite muzikinį, o gal aktorinį išsilavinimą?

Šarūnas: Nei aš, nei Dovydas muzikos mokyklos nesame baigę. Esame savamoksliai, mėgstame nuolat tobulėti savo jėgomis.

REKLAMA

Dovydas: Mums įdomi pati muzika. Įdomu žinoti kaip ji veikia žmogų, kaip ji veikia iš techninės pusės. Čia kaip naujųjų laikų universitetai, kurie yra internete. Viskas priklauso nuo to, kiek tu turi laiko, nes informacijos apstu. Nestudijuojame muzikos, tačiau nuolat ja domimės. Juk būna ir tokių atvejų, kai studijuojantys žmonės nejaučia jokios motyvacijos. Informacijos pasaulyje yra daugiau nei tau suteikia vienas dėstytojas arba jų grupelė. Ją galime gauti įvairią, nesusiaurinant tavo dėmesio šioje srityje. Sakoma, kad taisykles reikia gerai žinoti ir tada stengtis užeiti už jų ribų ir taip jas inovuoti.

Šarūnas: Aš galėčiau tik pridėti, kad muzikos išsilavinimą turintys žmonės yra daugeliu atvejų pranašesni. Bet! Iš mano patirties, kiek esu matęs, kartais ta muzikos mokykla žmones truputėlį atmuša nuo domėjimosi toliau. Jie baigia tas mokyklas ir numeta instrumentą. Žinoma, tai nėra taisyklė. Šiuo atveju aš jaučiu paskatą tuo domėtis pats. Taisykles reikia žinoti, bet kartais jos suvaržo menininkus. Jie bijo jas laužyti. O juk būtent taip gimsta avangardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po jūsų charizmatiško pasirodymo atrankose, internete pradėjo burtis pirmosios gerbėjų gretos. Ar siekiate populiarumo, o gal jums tai nė motais?

Šarūnas: Galėčiau pasakyti dviprasmiškai. Iš vienos pusės tai yra gerai, iš kitos – nė motais. Niekada savitikslis populiarumas neišsilaiko, jis nėra geras. Visi ilgai populiarūs žmonės jais išlieka tik dėl to, nes jie užsiima veikla, kurią jie dievina. Tas žinomumas tampa kaip pašalinis dalykas, kuris natūraliai atsiranda iš meilės veiklai ir traukia žmones. Tikiu, kad mūsų atveju būtent taip ir nutiko. Toks populiarumas yra gerai.

Dovydas: Mes nesitikėjome, kad mūsų pasirodymas taip stipriai patiks žmonėms. Galvojome, kad tai gali atrakinti kai kuriuos žiūrovus, kurie yra pasiilgę laisvumo, draivo, energijos scenoje, nes tai buvo kitoks priėjimas. Mes galvojome, kad tai yra stiprus raktas, kuris gali atrakinti žmonių širdis. Tačiau tiek daug teigiamų komentarų nuoširdžiai nesitikėjome.

REKLAMA

Mums labai smagu, kad žmonės taip sureagavo į mūsų pasirodymą. Palaikymas yra labai svarbus dalykas, tuomet mes suprantame, kad tai teisingas kelias. Atlikėjas be minios, su kuria keistųsi kūrybiniu procesu, yra bevertis. Muzika yra mainai su tavo žiūrovu ar klausytoju. Mums malonu, kad žmonės tokie teigiami, nes mes ir patys tokie esame. Mums gera tai daryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų