REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Prekybos centras (nuotr. Fotodiena.lt)

Akivaizdu, kad maisto produktų kainos kyla, rašoma pricer.lt pranešime spaudai.

6

Akivaizdu, kad maisto produktų kainos kyla, rašoma pricer.lt pranešime spaudai.

REKLAMA

Pricer.lt užfiksavo pigiausių maisto prekių ir populiarių maisto ženklų krepšelių kainas spalio mėnesį Lietuvos parduotuvėse.

Spalio mėnesį, kaip rugsėjį ir toliau brango visų mėgstami ir populiarūs pieno produktai. Per praeitą mėnesį pigiausias sviestas (82% riebumo, 1 kg) parduotuvėse vidutiniškai dar pabrango - 8,2 % ir nuo metų pradžios jo kaina jau pakilo 51,6 %. Absoliuti sviesto brangimo lyderė spalį – „Maxima“, kur pigiausias sviestas pabrango 65%. Populiari „Dvaro“ gritinė (30% riebumo) nuo metų pradžios pabrango 43,1 %, o per pastarąjį mėnesį jos kaina pakilo 12 %.

Blogi orai ir blogas obuolių derlius Lietuvoje ir Lenkijoje taip pat pakoregavo ir jų kainas. Palyginus su sausio-vasario mėnesiais, pigiausių obuolių kaina pakilo 33,2 %, o skirtingose parduotuvėse jie kainavo nuo 44 iki 78 euro centų už kilogramą.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau informacijos apie kainas - nuotraukų galerijoje:

„Išanalizavus www.pricer.lt pigiausių prekių krepšelį matome, kad spalį jis daugiausiai atpigo parduotuvėje „Lidl“ (pigo 3,1 %), o daugiausiai pabrango patrduotuvėje „Aibė“ (+ 9,5%). N

REKLAMA

uo metų pradžios tas pats pigiausių produktų krepšelis pigo tik vienoje parduotuvėje - „Lidl“, 4,49 %, kas sudaro 2,55 euro. Tie patys tyrimo krepšelio produktai pabrango visur, bet labiausiai parduotuvėje „Iki“ – 17,33 %, kas sudaro 8,96 euro.

Spalio mėnesio reitinge lyderis nepasikeitė. Parduotuvė „Norfa“ liko pirmoje vietoje, naujiena- parduotuvė „Lidl“ pakilo į trečią poziciją. Skirtumas tarp parduotuvės“ Norfa“ pigiausių produktų krepšelio (51,8 euro) ir brangiausiai kainavusio pigiausių produktų krepšelio parduotuvėje „Iki“ (60,67 euro) sudaro 8,43 euro“, - rašoma išplatintame pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų