REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Moteris atsikratė 50 kg (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

 Maryn Teed per metus visiškai pakeitė savo išvaizdą. Viskas prasidėjo nuo vienos fotografijos, po kurios moteris, svėrusi 142 kg, šiuo metu džiaugiasi gerokai sumažėjusiu svoriu – 95 kg.

11

 Maryn Teed per metus visiškai pakeitė savo išvaizdą. Viskas prasidėjo nuo vienos fotografijos, po kurios moteris, svėrusi 142 kg, šiuo metu džiaugiasi gerokai sumažėjusiu svoriu – 95 kg.

REKLAMA

Dar 2016-aisiais Maryn į šeimos rengiamą susitikimą atvyko pasitikėdama savimi, tačiau viskas pasikeitė, kai grįžus namo ji viename socialiniame tinkle pamatė tą dieną darytą nuotrauką.

„Tik verkiau ir verkiau. Šlykštėjausi savimi“, - sakė ji, prisimindama tai, ką išgyveno pamačiusi sukrečiančią fotografiją. „Kitą dieną vos tik prabudusi žinojau, jog turiu kažką daryti.“'

Taip tų pačių metų rugpjūčio 1 dieną prasidėjo jos fitneso kelionė.

Koks buvo pirmasis Maryn žingsnis, metus truksiančios transformacijos link? Ji pradėjo nuo paties paprasčiausio – valgė tokį maistą, kuris jos kūnui suteikdavo energijos ir sumažino porcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Padedama „MyFitnessPall“ programėlės, moteris stebėjo savo kasdien suvartojamų kalorijų kiekį, kuris nuo 2000 kcal nukrito iki 1500 kcal.

„Atsisakiau pagrindinių patiekalų iš makaronų ir produktų, be kurių galėjau apsieiti, pavyzdžiui, sviesto. Kai žinodavau, jog jis neduos jokios naudos, atsisakydavau ir sūrio“, - sakė ji.

REKLAMA

Neilgai trukus jos organizmas tiesiog prašėsi būti pamaitintas sveikais patiekalais. Maryn nustojo į savo prekių krepšelį krauti nesveiką maistą ir produktus, kuriais anksčiau save nuodydavo, nuo kurių ji jausdavosi sutingusi ir mieguista.

„Galiausiai pradėjau maitintis taip sveikai, kad net negalėjau pažvelgti į greito maisto, šaldytų produktų ir saldumynų skyrius. Paprasčiausiai jų nebenorėjau. Patikėkite manimi, jog suvalgius mums naudos neteikiančių produktų, jausitės prastai“, - teigė Maryn.

Vanduo metant svorį - būtinybė

Nors moteris sumažino suvartojamų kalorijų kiekį, ji, atvirkščiai, padidino išgeriamo vandens kiekį. Žinoma, jog šis gyvybiškai svarbus skystis yra sveikos gyvensenos pagrindas bei vienas pagrindinis kilogramų tirpdymo katalizatorius. Maryn turėjo puikią taktiką, kurios laikytis pataria ir kitus papildomų kilogramų atsikratyti norinčius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kasdien išgerdavau net 30 kartų mažiau vandens, nei pati sveriu. Pavyzdžiui, jei tuo metu mano svoris siekė 136 kg, nuo tada, kai pabusdavau, iki prieš atsigulant į lovą išgerdavau 4,5 l vandens (136 kg / 30 = 4.5 l)“, - sakė Maryn.

Nors iš pradžių tai gali pasirodyti lyg sunkiai įveikiamas kiekis skysčių, pareikalausiantis daug kelionių į tualetą, moteris paaiškino, kaip ji laikėsi šio pasižadėjimo sau ir siekė užsibrėžto tikslo.

„Vandens pripildavau į tam tikrus buteliukus, kuriuos visuomet laikydavau šaldytuve arba nešiodavausi su savimi. Prieš eidama miegoti įsitikindavau, kad visi jie yra tušti“, - pasakojo ji.

„Tam puikiai tiko vieno greito maisto restorano puodeliai. Pripildžiusi juos laikiau šaldytuve, o atėjus metui valgyti, pasistatydavau du puodelius šalia savęs ir pietaudama ar vakarieniaudama juos išgerdavau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisipažinsiu, kad kartais patingėdavau tuščius buteliukus pripildyti vandeniu, ypač kai būdavau darbe, todėl labai patogu turėti net kelias vandens talpyklas, kurias galiu pasiimti su savimi bet kur ir bet kada.“

Grįžo meilė sportui

Be šių savo mitybos pokyčių, Maryn į savo kasdienę veiklą įtraukė ir daugiau sporto. Iš pradžių moteris namuose atliko 21 dieną trunkančias treniruočių programas, o po dviejų mėnesių ji tapo sporto klubo, kuriame lankosi iki šiol, nare ir ten ji dirba kartu su asmeniniu treneriu.

„Vėl iš naujo pamilau sportą“, - sakė ji ir pridūrė, jog sporto salėje lankosi 5-6 kartus per savaitę ir dar 3-4 dienas dirba kartu su asmeniniu treneriu. „Pasiteiravus trenerio, savarankiškai sportuoju atsižvelgdama į jo rekomendacijas, be to atlieku labai daug kardio pratimų.“

REKLAMA

Daugiausia laiko moteris skiria aukšto intensyvumo kardio treniruotėms ir svorių kilnojimui. Ji taip pat varto didžiules padangas, atlieka pratimus su nedideliais svarmenimis, važinėja dviračiu ar naudojasi eliptiniu treniruokliu.

Bijo tapti tokia, kokia buvo prieš metus

Nė viena treniruotė nesibaigia neišgėrus baltymų kokteilio, kuris Maryn yra lyg išganymas.

„Tai, bent jau man, daro labai didelę įtaką. Jaučiu, kaip baltymai man suteikia energijos, padeda atsigauti po treniruotės“, - sakė ji.

Ji taip pat su savimi nešiojasi riešutų ir sausų pusryčių batonėlių, kuriais užkandžiauja važiuodama namo ar į darbą.

Šiuo metu net 47 kg lengvesnė Maryn paaiškino, kas jai padeda išlikti motyvuotai ir siekti vis geresnių rezultatų.

REKLAMA

„Jei atvirai, bijau vėl tapti tuo žmogumi, kokiu buvau anksčiau. Daugelyje savo gyvenimo sferų jaučiausi nelaiminga ir nenoriu vėl tokia būti“, - atskleidė moteris.

„Mano močiutė visuomet kartoja, kad jei kažką darome, privalome tai atlikti iš visų jėgų ir taip gerai, kaip sugebame, arba kam tada iš viso taip stengtis? Ši moteris man lyg pavyzdys ir nenoriu jos nuvilti.“

Maryn turi patarimų, skirtų fitneso kelionę tik pradėjusiems žmonėms, nesijaučiantiems pakankamai gerai, net jei jų svoris krenta labai lėtai.

„Bet koks progresas yra labai gerai. Ši kelionė neturi būti greita. Jūs tiesiog privalote nepasiduoti ir, kad ir kaip lėtai, bet nenustoti siekti savo tikslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kasdien judėkite, būkite aktyvūs, automobilį statykite toliau nuo parduotuvės, kad būtumėte priversti padaryti daugiau žingsnių, o kai galite, lipkite laiptais ir prisiminkite, kaip jautėtės žemiausią savo gyvenimo akimirką ir žinokite, jog pradėjus šią kelionę sveikesnio gyvenimo būdo link, jūs niekada taip nebesijausite.

Jūs – tik žmogus, kuris klydo, klysta ir klys, tačiau svarbiausia yra nepasiduoti“, - drąsino Maryn.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų