REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę į Lietuvą įžengs nelabai malonūs žiemiški orai. Sulauksime šlapdribos, naktimis spaus šaltukas. Taip pat pūs stiprūs vėjai. Verta apsirengti šilčiau. Sinoptikai atsakė ir į labiausiai neraminantį klausimą apie tai, kada bus šalčiausia diena. 

Šią savaitę į Lietuvą įžengs nelabai malonūs žiemiški orai. Sulauksime šlapdribos, naktimis spaus šaltukas. Taip pat pūs stiprūs vėjai. Verta apsirengti šilčiau. Sinoptikai atsakė ir į labiausiai neraminantį klausimą apie tai, kada bus šalčiausia diena. 

REKLAMA

Šiandien pietvakarinėje šalies pusėje numatomi krituliai, daugiausia nedidelis lietus. Pūs stiprokas rytinių krypčių vėjas. Temperatūra kils iki 5–7 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Temperatūra šiauriniuose bei rytiniuose rajonuose naktį nukris iki 2 – 1 laipsnių šalčio. Vidurio Lietuvoje ir pajūryje temperatūra taip žemai nekris, bus 1 – 2 laipsniai šilumos.

Rytojaus dieną krituliai taip pat neprognozuojami, bus debesuota su pragiedruliais, stiprės vėjas, jis bus nemalonus. Temperatūra pakils iki 4 – 5, pajūryje iki 6 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį aplankys šlapdriba

Trečiadienio naktį bus debesuota su pragiedruliais. Temperatūra kris iki 0 - 1 laipsnio šalčio.

Dieną temperatūra smarkiai nepakils, šils iki 3 - 4 laipsnių, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos. Vėjas bus gūsingas, kai kur gūsiai sieks 15 – 20 m/s. Diena bus apniukus, palis, iškris šlapias sniegas, tad būkite tam pasiruošę, atsargiai vairuokite.

REKLAMA

„Orai rimčiau vėsti pradės pirmadienį, antradienį kuomet ateis oras jau iš šiaurės rytų. Gali susiklostyti tokia situacija, kad iš šiaurės link mūsų leisis šaltis, o iš pietų artės ciklonas. Susidūrus šiltam ir šaltam orui gali pasirodyti pirmosios snaigės”,– kalbėjo Naglis Šulija.

Ketvirtadienį šlapdriba dar pasirodys

Ketvirtadienio naktį, krituliai taip pat numatomi, bet jau bus daugiausia lietaus pavidalo, šlapdriba iškris nebent šiaurinėje Lietuvos dalyje. Temperatūra naktį kris iki 2 - 3 laipsnių šilumos, pajūryje bus apie 8 laipsniai šilumos. Vėjas rims.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną šils iki 9 - 11 laipsnių šilumos. Bus debesuota su pragiedruliais, kritulių iškris mažiau.

Penktadienį kritulių bus mažiau

Penktadienio naktį, krituliai taip pat numatomi, palis, nes temperatūra kils aukščiau nulio. Bus 5 – 7 laipsniai šilumos.

Dieną šils iki 7 - 9 laipsnių šilumos. Bus debesuota su pragiedruliais, palis.

Savaitgalį palis

Savaitgalio naktys bus ne vienodos. Šeštadienio naktį gali atvėsti iki 2 - 3 laipsnių šilumos, o sekmadienio iki 7 – 9 laipsnių. Dienomis sulauksime 7 – 9 laipsnių šilumos. Galimas lietus, šlapias sniegas. Nemalonius orus lydės stiprus vėjas. 

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 9–11 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +11 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +10 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +10 laipsnių, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +10 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +10 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +10 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +9 laipsnių, Kuršių mariose +10 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų