REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Policija (nuotr. Fotodiena.lt)

Prieš beveik dvi savaites internete pasklido Riešėje (Vilniaus r.) gyvenančio tėvo žinutė. Vyras kreipėsi į kitus tėvus dėl pastebėto vaikus gąsdinančio iškrypėlio su baltu autobusiuko. Apie tai jam papasakojo nukentėjusi dukra. Riešės gyventojas netruko laukti ir pats ėmėsi veiksmų.

12

Prieš beveik dvi savaites internete pasklido Riešėje (Vilniaus r.) gyvenančio tėvo žinutė. Vyras kreipėsi į kitus tėvus dėl pastebėto vaikus gąsdinančio iškrypėlio su baltu autobusiuko. Apie tai jam papasakojo nukentėjusi dukra. Riešės gyventojas netruko laukti ir pats ėmėsi veiksmų.

REKLAMA

Praėjus beveik dviem savaitėms, pasirodė informacija, kad tyrimas dėl šio įvykio nutrauktas dėl nepasitvirtinusios informacijos. Portalui tv3.lt pasidomėjo, kokiu pagrindu nuspręsta jį nutraukti.

Nesusikalbėjimas ar klaida?

Susisiekus su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovu Pauliumi Radvilavičiumi paaiškėjo, kad paskelbta žinia apie nutrauktą tyrimą, nepasitvirtinus informacijai, galėjo būti nesusikalbėjimas tarp policijos komisariato ir departamento.

„Negalima sakyti, kad policijos tyrimas nėra atliekamas ar nutrauktas. Galbūt įvyko nesusikalbėjimas pasikeičiant informacija, kažkokia klaida. Tačiau galiu patikinti, kad iki šiol įtariamojo asmens nepavyko nustatyti, nors nuo praėjusio penktadienio Vilniaus rajono policijos komisariatas vykdė tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai atliko informaciją patikslinančius veiksmus ir buvo surinkta informacija, reikalaujanti papildomo išsamaus tyrimo. Todėl antradienį iš ryto pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 153 straipsnio pirmą dalį „Jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimas“.

REKLAMA

Bylos medžiaga ir surinkta informacija bus perduota į Vilniaus apskrities policijos komisariatą iš rajono, specializuotam kriminalinės policijos biuro padaliniui, tiriančiam ypatingai rimtus nusikaltimus“, - nurodė P. Radvilavičius.

Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Ne pirmas atvejis Riešėje

Į viešai pasklidusią informaciją apie mergaičių tykantį asmenį su baltu autobusiuko, netruko sureaguoti dešimtys žmonių ir atsakingos institucijos. Vieni dalinosi komentarais internete apie panašius ir įtartinus atvejus, kiti tikino perspėję vaikus ir pažįstamus.

REKLAMA
REKLAMA

Gimnazijos, prie kurios ir buvo pastebėtas baltas mikroautobusas, direktorės pavaduotoja ugdymui Ramunė Jakubovskaja portalui tv3.lt sakė, kad maždaug prieš metus buvo informaciją apie pastebėtą tamsų automobilį, važinėjantį netoli mokyklos.

Tą kartą kaip ir šį, keli policijos pareigūnai stebėjo mokyklos teritoriją ir tą kartą nenutiko nieko blogo. Po šio pranešimo policija taip pat stebėjo atidžiau mokyklos apylinkes.

O štai Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė nurodė, kad 2017 m. sausio - birželio mėnesiais šalyje pradėta 40 ikiteisminių tyrimų pagal baudžiamojo kodekso 153 str. „Jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimas“. Iš tiesų neramios žinios šeimoms, todėl būtina vaikus įspėti apie galimus tokius atvejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internete žinia išplito akimirksniu

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta vyro žinutė iškart sulaukė susirūpinusių ir išsigandusių tėvų reakcijos. Apie įvykį jis iškart informavo ir policijos pareigūnus. Remiantis Policijos registruojamų įvykių duomenimis, spalio 12 d. 19.29 val. gautas pranešimas, kad „Vilniaus r., Avižienių sen., Riešės k., Riešės g., į namus grįžusi išsigandusi pranešėjo 14 m. dukra, papasakojo, kad prie Riešės gimnazijos ją kalbino ir labai išgąsdino baltame mikroautobuse sėdėjęs vyras be kelnių. Mergaitė pabėgo, nenukentėjo“.

Vyras pasidalino tokia žinute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų