REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis toliau užima antrą vietą populiariausių politikų sąraše po prezidentės Dalios Grybauskaitės, rodo „Vilmorus“ apklausa.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis toliau užima antrą vietą populiariausių politikų sąraše po prezidentės Dalios Grybauskaitės, rodo „Vilmorus“ apklausa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Matijošaitį palankiai vertina 51,7 proc. apklaustųjų. Rugsėjį jį palankiai vertino 50,8 proc. apklaustųjų.

REKLAMA

„V. Matijošaitis antrą kartą antroje vietoje. Net 80 proc. apklaustųjų Kaune jį įvertino teigimai. Čia retas atvejis. Ir gegužę 70 proc. būdavo teigiamų vertinimų Kaune. Čia tikrai žvaigždė. Matyt, įvaizdis jo Lietuvoje susiformavo, kad Kaunas labai stipriai vystosi ekonomikoje ir kultūroje“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Palankiausiai vertinamų sąrašo lyderė kaip ir anksčiau yra prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ją palankiai vertina beveik 63 proc. apklaustųjų. Rugsėjį šalies vadovę palankiai vertino 60 proc. apklaustųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero Sauliaus Skvernelio reitingas stabilus – spalį jį palankiai vertino 49,3 proc. apklaustųjų, rugsėjį – 49,5 proc.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis užima ketvirtąją vietą. Jo reitingas stipriai pakilo – nuo 41,4 proc, rugsėjį iki 47,7 proc. spalį.

„Vilmorus“ vadovas V. Gaidys BNS pripažino nesitikėjęs, jog pakils iš socialdemokratų partiją palikusio užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus reitingas.

„Apsirikau – jo reitingas pakilo“, – sakė V. Gaidys. Lietuvos diplomatijos vadovą rugsėjį palankiai vertino 44,6 proc. apklaustųjų, o spalį – 47,2 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vilmorus“ vadovas atkreipė dėmesį, kad padaugėjo neigiamai vertinančių Socialdemokratų partijos pirmininką Gintarą Palucką. Rugsėjį jį nepalankiai vertino daugiau nei 26 proc. apklaustųjų. Dabar socialdemokratų vadovą nepalankiai vertina net 34 proc. apklaustųjų.

„Žmonės socialdemokratus pirmiausia sieja su prezidento Algirdo Brazausko bendražygiais – Gediminu Kirkilu, Algirdu Butkevičius, o G. Palucko kol kas ne. Duoda pagrindą galvoti, kad žmonių nuomonės siejasi su A. Brazausku. G. Palucko ir jo aplinkos gal nelabai identifikuoja kaip socialdemokratų“, – apklausos rezultatus BNS komentavo V. Gaidys.

REKLAMA

Apžvalgininkai yra sakę, kad iš Socialdemokratų partijos gretų pasitraukus įtakingiems senbuviams apie senosios epochos pabaigą prabilęs partijos vadovas G. Paluckas pervertina savo galimybes.

„Vilmorus“ apklausa atlikta spalio 5-6 dienomis  ir šeštadienį paskelbta dienraščio „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų