REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Kaip atsikratyti riebalų nuo pilvo? (nuotr. facebook.com)

Ar jus kankina papildomi ant juosmens susikaupę riebaliukai, taip vadinamieji gelbėjimosi ratai? O gal iš meilės sau užsiauginote pilvuką?

16

Ar jus kankina papildomi ant juosmens susikaupę riebaliukai, taip vadinamieji gelbėjimosi ratai? O gal iš meilės sau užsiauginote pilvuką?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kaip tai pavadintumėte, šių lašinukų niekas nenori. Jie yra lyg užsispyrę giminaičiai, niekaip nenorintys palikti susibūrimo. Nepamirškite, kad tai, ką valgote, daro įtaką jūsų pilvo dydžiui.

REKLAMA

Nors riebalai mūsų organizmui yra naudingi, per didelis jų kiekis kenkia sveikatai. Atsiradus papildomiems kilogramams, gali būti trikdoma organų veikla. Nors senovėje žmonės žiemai ruošdavosi kaip ir daugelis gyvūnų – užsiaugindavo papildomą kiekį riebalų – jie taip pat greitai ir visai nepastebimai jų atsikratydavo, mat anksčiau buvo gausiai užsiimama ūkine veikla, žmonės sunkiai dirbdavo. Šiais laikais papildomas svoris kenkia kiekvieno sveikatai, nes šiuolaikinių žmonių gyvenimo būdas yra per daug sėslus.

REKLAMA
REKLAMA

Tam tikri maisto produktai gali padėti sumažinti pilvo riebalų kiekį. Tačiau svarbu prisiminti, jog norint pasiekti dar geresnių rezultatų, reikėtų užsiimti aktyvia veikla, sportuoti.

Žemiau aprašyti maisto produktai turi mūsų organizmams reikalingų ir naudingų vitaminų ir mineralų, skaidančių pilvo srityje susikaupusius riebalus. Patariama šias daržoves valgyti neapdorotas.

Agurkas

Kadangi agurkas turi labai daug vandens, jo valgymas padeda numalšinti ir alkį, ir troškulį. Jis taip pat puikiai tinka kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą. Tiesiog į vandens stiklinę įpjaustykite kelis griežinėlius šios daržovės. Be to, agurkas padeda iš organizmo pašalinti jame susikaupusius toksinus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pomidorai

Ši daržovė yra vertinga, nes joje gausu kalcio ir vitamino C, mums reikalingo antioksidanto. Kartu vartojant kalcį ir vitaminą C, ši naudingų medžiagų kombinacija atakuoja pilvo srities riebalus.

Aštrūs pipirai

Aštriuose pipiruose daugiau vitamino C, nei apelsinuose, be to, jie padeda stabilizuot cukraus kiekį kraujyje ir taip sumažinti norą valgyti nesveiką maistą. Dar viena priežastis, kodėl patariama valgyti aštriuosius pipirus yra ta, jog juose randama kapsaicino, padedančio deginti kalorijas.

Lapinės daržovės ir žalumynai

Brokoliai, špinatai, arugula, romaniškos salotos, lapinis kopūstas ir lapinis runkelis turėtų būti kiekvieno iš mūsų mityboje. Šiuose žalumynuose gausu naudingų medžiagų, stiprinančių kaulus, o geriausia tai, jog jie yra labai nekaloringi, todėl juos galima valgyti didelėmis porcijomis ir nesijausti kaltais. Lapinės daržovės savo sudėtyje turi daug skaidulų, gerinančių virškinimą ir medžiagų apykaitą.

Pupelės

Pupelės puikiai tinka tiems, kurie propaguoja augalinę mitybą, nes juose gausu baltymų ir skaidulų. Pastarosios padeda iš virškinamojo trakto pašalinti visas nuodingas atliekas, skatinao virškinimą ir padeda mesti svorį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų