REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę lietuviai sužinojo, kad futbolas žaidžiamas ir Šilutėje. Vietos klubas sudrebino šalies sporto pasaulį, kai jos kapitonas rungtynių metu spjovė į komandos draugus, apkaltino juos sutartomis rungtynėmis ir išvažiavo namo. Kas iš tiesų vyksta „Šilutėje“ ir koks jos likimas?

Šią savaitę lietuviai sužinojo, kad futbolas žaidžiamas ir Šilutėje. Vietos klubas sudrebino šalies sporto pasaulį, kai jos kapitonas rungtynių metu spjovė į komandos draugus, apkaltino juos sutartomis rungtynėmis ir išvažiavo namo. Kas iš tiesų vyksta „Šilutėje“ ir koks jos likimas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kapitonas: kol niekas nepasikeis – nežaisiu

Skandalas kilo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos mače Vilniaus „Žalgiris B“„Šilutė“. Po pirmojo sostinėje vykusių rungtynių pusvalandžio rezultatas buvo 3:0 šeimininkų naudai.

REKLAMA

35-ąją minutę aikštę savavališkai paliko „Šilutės“ kapitonas Edgaras Lukoševičius. Jis paprašė keitimo, persirengė ir išvažiavo namo. Po to išplatino viešą kreipimasi feisbuke, apkaltinęs komandą nešvariu žaidimu.

„Vyksta tyrimas, gavau kvietimą atvykti į LFF. Žinau tiesą, o ar federacija ras įrodymų – nežinau, – tv3.lt sakė E. Lukoševičius. – Iš kur žinau tiesą? Matau iš žaidimo momentų. Žinai, kaip komandos draugas gali rungtyniauti, kaip elgiasi įprastai ir matai, ką daro nešvariose rungtynėse.“

REKLAMA
REKLAMA

E. Lukoševičiui mačas su „Žalgiris B“ – ne vienintelės įtartinos rungtynės. Jų buvo ir daugiau.

„Viskas prasidėjo šį sezoną. Anksčiau su tokiais atvejais nesu susidūręs, tad nelabai kreipdavau dėmesio. Šiemet kortos per daug atvertos, – įtarimais dalijosi E. Lukoševičius. – Komandos vadovybė apie tai nieko nežinojo. Labai nenoriu, kad nukentėtų klubas, nes jis niekuo dėtas. Kaltas ne jis, o konkretūs žaidėjai.“

Kol vyksta LFF tyrimas, E. Lukoševičius pavardžių įvardyti nenorėjo.

Kapitonas nemetė įtarimų šešėlio ant vyriausiojo komandos trenerio Svajūno Česnulio.

„Visi bardakai ir prasidėdavo tada, kai trenerio nebūdavo“, – aiškino E. Lukoševičius.

Kai S. Česnulis komandai nevadovauja, trenerio funkcijas perima labiausiai patyręs futbolininkas – 39-erių vartininkas Liudvikas Valius. Su juo tv3.lt susisiekti nepavyko. Vartų sargas į skambučius nereagavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Lukoševičiaus, įtartinus futbolininkus „Šilutė“ kviečiasi, nes mieste nebėra sistemos, kuri išugdytų vietinių žaidėjų.

„Rašydamas komentarą, negalvojau apie tai, kas bus toliau. Tačiau dabar atidaviau aprangą ir pasakiau, kad kol niekas nepasikeis – nežaisiu. Gaila, nes man patinka futbolas, jis – mano hobis“, – atviravo E. Lukoševičius.

Treneris: Edgaras mėgsta pasikarščiuoti

Nors „Šilutę“ treniruoja S. Česnulis, jis skandalingose rungtynėse nedalyvavo. 46-erių specialistas dirba su Lietuvos jaunimo iki 17-os metų (U-17) rinktine ir šiuo metu stovyklauja Palangoje.

REKLAMA

„Šis įvykis mane labai nustebino ir sugadino nuotaiką. Buvo šokas“, – tv3.lt pasakojo S. Česnulis.

Treneriui teko kalbėti ir pačiu E. Lukoševičiumi: „Jis motyvavo, kad kiti žaidėjai nesistengė. To priežastys gali būti įvairios. Futbolininkams maistpinigiai vėluoja beveik tris mėnesius, o rungtynės komandai nieko nelėmė.“

Pasak S. Česnulio, jis, kartu su jaunimo rinktinės treneriais, peržiūrėjo mačo įrašą. Strategai nemano, kad įvarčiai buvo praleidžiami specialiai.

„Paprasčiausiai Edgaras jautrus žmogus, mėgsta pasikarščiuoti. Atrodo, kai apsiramino, vertino kitaip. Jis gyvena Vilniuje, su mumis nesitreniruoja, tik atvyksta į rungtynes“, – kalbėjo S. Česnulis.

REKLAMA

Pačiam treneriui niekada nėra kilę įtarimų, kad auklėtiniai gali užsiimti nešvariais darbais, esą tai neįmanoma.

Šiemet „Šilutė“ (27 taškai) tarp 15-os Pirmos lygos komandų rikiuojasi 12-a. Šilutiškiams liko paskutinis mačas – šeštadienį svečiuose su Tauragės „Tauru“.

„Dabar svarbiausia surinkti komandą ir sužaisti paskutines rungtynes. Savo poziciją jau esu išsakęs – jei tik kas nors pasitvirtins ar kils rimtų įtarimų, pirmas keliausiu į pavėsį. „Šilutė“ nėra mano pragyvenimo šaltinis. Tiesiog nėra kam dirbti, tad tai darau aš, nes esu šilutiškis“, – pasakojo S. Česnulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis neslepia, kad šiemet praleido kone pusę komandos rungtynių, mat kartasi darbas jaunimo rinktinėje ir klube.

Pasak S. Česnulio, jis įdarbintas puse etato, kurį skyrė Šilutės rajono savivaldybė.

Šiemet „Šilutėje“ žaidžia keli iširusių ir dėl lažybų susitepusių klubų nariai. Rokas Borusas bei Aivaras Lukošius rungtyniavę iš A lygos išmestame „Klaipėdos granite“, Ričardas Beniušis ir Nerijus Mačiulis – Pakruojo „Kruojoje“, Kazlų Rūdos „Šile“.

„Apie Ričardą bei Nerijų galiu pasakyti tik gerus žodžius. Nėra nė minties, kad jie galėtų kažką primakaluoti, – kalbėjo S. Česnulis. – Su Roku prieš sezoną turėjome pokalbį. Jis garantavo, kad jokių bajerių nebus. Jį visą sezoną stebėjome pro padidinamąjį stiklą.“

REKLAMA

Pasak S. Česnulio, komplektacija – sunki užduotis „Šilutei“. Žemaitijos regione daug aukštesnio lygio komandų, o Šilutės ekipos biudžetas – mažiausias.

Federacija pradėjo tyrimą

„Šilutės“ futbolininkai žaidžia be atlyginimų. Jiems mokami dienpinigiai. Pasak komandos vadovo Romualdo Taršausko, žaidėjai už treniruotę ar rungtynes gauna po 10 eurų. Maksimali suma, kurią futbolininkai per mėnesį gali uždirbti – 300 eurų. Tačiau mėgėjiška komanda kasdien nesitreniruoja.

R. Taršausko nuomone, šįkart E. Lukoševičius pasikarščiavo.

„Visiems pasakyta, kad jokių nešvarių žaidimų nebūtų. Šįkart susidarė toks įspūdis, kad kažkas kažkuo nepasidalina, kažkas daroma specialiai. Žalgiriečiai įmušė greitus įvarčius, kurie krito per Edgaro centrą. Jis pradėjo nervintis. Nelabai suprantu, kaip Pirmos lygos komanda gali statyti kažkur Azijoje. Nerealu. Tokie dalykai netelpa į galvą“, – tv3.lt vertino R. Taršauskas.

REKLAMA

Jis, kartu su klubu, lauks LFF tyrimo pabaigos.

„Šilutės“ vadovo teigimu, federacijai įtarimas buvo kilęs ir pernai. LFF atkreipė dėmesį į nestabilius šilutiškių rezultatus – pergalės ir pralaimėjimus dideliais skirtumais. Tąkart Šilutės klubas liko nenubaustas.

LFF metams buvo diskvalifikavusi anksčiau „Klaipėdos granito“, o dabar „Šilutės“ futbolininką R. Borusą.

R. Taršauskas tv3.lt teigė iki šiol apie tai nežinojęs.

Per skandalingas rungtynes įtarimų nekilo ir vyriausiajam „Žalgiris B“ treneriui Vaidui Sabaliauskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neatrodė, kad varžovai specialiai pasiduotų. O viename ar kitame momente žaidė šimtu procentu – pasakyti sunku, – tv3.lt kalbėjo V. Sabaliauskas. – Tikiuosi, nešvarūs žaidimai neegzistuoja. Kaip yra iš tiesų – nežinau. Tikiuosi, tokių komandų nėra, o jei yra – būtų gerai, kad nebūtų.“

Savo poziciją tv3.lt pateikė ir federacija: „LFF netoleruoja sąžiningo žaidimo principų pažeidinėjimo. LFF Tyrimų komitetas vakar pradėjo tyrimą dėl galimai sutartų rungtynių. Sankcijos priklausys nuo tyrimo išvadų. Nenorėdami pakenkti tyrimo eigai ir suteikti pagrindo nereikalingoms interpretacijoms, daugiau detalių atskleisti negalime.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų