REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Ryžtas pokyčiams  (nuotr. Fotolia.com)

 Žmonės neretai susimąsto, kokią paslėptą reikšmę turi mūsų vardai. Mamos naujagimiams renka vardus ne tik pagal gražų jo skambesį, bet ir manydamos, jog jis turi įtakos žmogaus asmenybei, charakteriui ir likimui. Ar vardas tikrai gali nusakyti mūsų savybes, atskleidžia astrologė Rita Vainauskienė.

16

 Žmonės neretai susimąsto, kokią paslėptą reikšmę turi mūsų vardai. Mamos naujagimiams renka vardus ne tik pagal gražų jo skambesį, bet ir manydamos, jog jis turi įtakos žmogaus asmenybei, charakteriui ir likimui. Ar vardas tikrai gali nusakyti mūsų savybes, atskleidžia astrologė Rita Vainauskienė.

REKLAMA

Astrologė Rita Vainauskienė pasakoja, kad mūsų vardai gali atskleisti slapčiausius mūsų tikslus ir siekius. „Iš vardo gali išryškėti gyvenimo tikslai, siekiai. Jis negali papasakoti visko tiksliai kaip horoskopas, bet dalis charakterio slypi mūsų varduose. Nebent vardas neatitinka asmenybės, bet taip būna labai retai“, – sako ji.

R. Vainauskienė pabrėžia, kad negalima išskirti laimingų ir nelaimingų vardų, būtina stebėti jo derėjimą su žmogaus horoskopu.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia skaičiuoti vardą, žiūrėti kokią planetą jis atstovauja ir lyginti su horoskopu. Būna situacijų, kai žmogus nori keisti vardą, pavyzdžiui, kai turimas vardas būna mažybinis ar švelnus, o žmogus karingas ir pilnas ugnies. Tokius žmones trikdo vardo neatitikimas. Vardas yra garsų vibracija. Garsas pažadina ir išjudina energetinius centrus“, – komentuoja astrologė.

REKLAMA

Astrologė tikina, kad reikšmės turi ir parinkto vardo ilgumas. „Kuo vardas yra trumpesnis, tuo daugiau jis yra prikauptas energijos. Tokių vardų savininkai eina per gyvenimą skirtu keliu kryptingai ir tikslingai. Jeigu vardas yra ilgesnis, tai parodo, kad žmogus gali turėti žymiai daugiau įvykių, galbūt būti labiau įvairiapusiškesnė asmenybė“, – pasakoja ji. 

Renkant vardą – svarbiausia intuicija

Yra daugybę nuomonių, pagal ką mamos naujagimiams turėtų rinkti vardus. Tačiau astrologė R. Vainauskienė mano, kad dažniausiai vertėtų pasitikėti vidine intuicija. „Mamos neretai susapnuoja naujagimių vardus.

REKLAMA
REKLAMA

Ne viena iš jų yra pasakojusi, kad susapnavo bent jau pirmąją raidę. Kai gimsta vaikas, mamos intucija labai stipriai sužaidžia.

Jeigu tėvai gerai pagalvoja, klauso savo balso ir nesivaiko madų, dažniausiai parenka tinkamą vardą. Kartais moterys ateina su vardų sąrašu, patikrinus jį, neretai vienas iš jų ir būna tas tinkamiausias“, – apie mamų stiprią intuiciją pasakoja ji.

Astrologė nerekomenduoja duoti vaikams vardų, kuriuos turėjo anksti mirę giminaičiai ar garsios istorinės asmenybės, žymios neigiamais darbais ir žiaurumu.

„Negalima išskirti konkrečių pavyzdžių, nebent yra istorinės asmenybės, kurios buvo žiaurios. Būna, kad tėvai vaikams duoda prosenelių vardus, kurie mirė anksti. Tokiu būdu yra užkraunama žmogui našta. Jis tempiasi ne tik savo, bet ir nepabaigto žmogaus gyvenimą“, – pataria R. Vainauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A – ši raidė susijusi pirmu numeriu. A yra viena stipriausių raidžių abėcėlėje. Žmonės, kurių vardai prasideda šia raide vadinami pasaulio kūrėjais. Individualizmu pasižymintys vardų savininkai dažniausiai kuria patys savo gyvenimo scenarijų ir yra lydimi papildomų jėgų. Jie mėgsta kontroliuoti ir pasitiki savimi. Tokie asmenys gali būti puikūs aktoriai ir pateikti save taip, kaip kiti juos nori matyti.

B – ji reprezentuoja emocijas ir dvylipumą. Šiems žmonėms meilė didžiausia varomoji gyvenimo jėga, o širdies partneris – ypatingai svarbus. Jie pasižymi operatyvumu, mandagumu ir dėmesio rodymu kitam asmeniui. B raide prasidenančių vardų turėtojai turi gebėjimą suvokti aplinkinių jausmus, tarpininkavimo įgūdžius sudėtingose situacijose, sugeba lengvai organizuoti ir suprasti aplinkinius. Taika ir harmonija jiems yra itin svarbūs. Jie draugiški, mokantys dalintis ir dažniausiai sugebantys kurti jaukius namus.

REKLAMA

C – raidė susijusi su kūrybine energija, smalsumu ir bendravimu. C raidės turėtojai yra labai talentingi, gerai bendraujantys su kitais ir gana socialūs. Jie – optimistiškos sielos, kurios trykšta entuziazmu gyvenimui. Žmonės linkę mėgti tokį asmenį, nes jie dažniausiai yra žavūs, gana paprasti ir įdomūs pašnekovai. Jų gebėjimas bendrauti motyvuoja ir įkvepia aplinkinius, išmano sritis, kuriuose gali pasirodyti geriausiai. Jie gali giliai mylėti ir jaudintis dėl kito, o kitiems privalu juo grožėtis. Įskaudinti C raidės turėtojai gali virsti negailestingais ir žiauriais priešais.

D – simbolizuoja pusiausvyrą, saugumą ir sunkų darbą. D raidė yra labai galinga energija ir turi plačias sąsajas su verslu bei turtu. Kuomet D raide prasideda vardas, tokie žmonės yra linkę persidirbti, bet dažnai suranda sėkmę savo gyvenimuose. Jie sukuria tvirtus gyvenimo pagrindus sau ir aplinkiniams, ypač šeimos nariams. Neigiami D žmonės gali būti užsispyrę, dažnai linkę į nuostolius.

REKLAMA

E – reprezentuoja šilumą, meilumą ir gailestingą sielą. Asmuo, turintis vardą, prasidedančiu E raide, paprastai yra labai lankstus, pasiryžęs keisti savo gyvenimą tinkama linkme. Jie siekia adrenalino ir prisiima visą riziką. E žmonės dažnai mato pasaulį per savo vaizduotę ir pasižymi neįprastu pasaulio matymo būdu. E yra greiti mąstytojai, geri stebėtojai, protingi, analitiški ir universalūs. Neigiami E asmenys gali būti nepatikimi ir šiek tiek kritiški kitų atžvilgiu.

F – simbolizuoja nuoširdūmą, jausmingumą ir lengvabūdiškumą. Jie dažnai tampa kompanijų sielomis. Šios raidės savininkai yra rūpestingi, atsakingi, šeimos puoselėtojai, meniški ir disciplinuoti. F yra entuziastingi vaikų ir gyvūnų mylėtojai, siekiantys taikos ir harmonijos. F asmenys linkę suteikti pagalbą kitiems ir pasižymi didžiuliu gailestingumu ir supratingumu. Siekia išlaikyti pusiausvyrą ir harmoniją. Turi paslėptą poreikį apsaugoti ir rūpintis kitais. Tokie žmonės yra ištikimi, sąžiningi, malonūs ir turtingi savo vidumi. Neigiami F asmenys gali turėti poreikį savintis kitus asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G – siejasi su mistika, dvasine ir religine patirtimi. G asmenys pasižymi vaizduote, kūrybingumu, įžvalga ir naudingumu. G vardo turėtojai dažnai gali jaustis perdėtai vieniši. Jie turi greitą protą, kuris jiems padeda greitai ieškoti savo tiesos. Pasižymi gilesniu supratimu, todėl pajėgus analizuoti, teisti ir atskleisti faktus visais atvejais. G puoselėja natūralų, visą gyvenimą trunkantį poreikį domėtis dvasinėmis ir psichinėmis sferomis. Neigiami G jaučia antipatiją aplinkiniams ir nesiklauso patarimų.

H – reprezentuoja kūrybiškumą, išmintį ir galią. Tokie žmonės turi didelę verslo perspektyvą ir galimybę kurti, kaupti turtus aplink save. Nors tai dažnai siejasi su nuolankumu ir vientisumu. H žmonės linkę matyti didesnę perspektyvą, naudojantis savo logika. Būdami lyderiais, jie siekia savo gyvenimo tikslo. H asmenys gali nukreipti žmonijos protą siekti aukštesnių pasiekimų, dedami dideles pastangas ir įsipareigojimus. Jie veiksmingi, stabilūs ir patikimi. Neigiami H gali būti užsisklendę savyje ir godūs.

REKLAMA

I – simbolizuoja jautrumą, gailestį ir žmogiškumą. I asmenys dažnai linkę į humanitarinę veiklą, nori aukoti silpnesniems. Protingi, patikimi, gilūs mąstytojai ir kovotojai už teisingumą, taikos palaikytojai, puikūs tarpininkai, derybininkai. Jie gerai bendrauja su žmonėmis ir turi geros valios prigimtį. Pasižymi dideliu žmogaus supratingumu, užuojauta ir jautrumu, kuris leidžia jiems įkvėpti draugystę, ir meilę. Neigiami I gali būti per daug jautrūs.

J – viena galingiausių ir įtakingiausių abėcėlės raidžių. Žmonės, kurių vardai prasideda raide J, nori būti atsakingi. Jie mėgsta kontroliuoti ir paprastai yra visiškai tikri dėl savo teisingumo. Jeigu taip nėra, tuomet jie įtikins aplinkinius savo teisingumu. J gali būti labai talentingi aktoriai gyvenime ir padėti asmeniui, kuriuo jie tiki. Jie turi kūrybišką požiūrį į problemų sprendimą ir yra sąžiningi, gerų manierų, punktualūs, daug dirbantys, smulkmeniški ir kruopštūs. Kartais su jais gali būti sudėtinga dirbti. J turėtojai yra lyderiai, motyvatoriai, idealistai, kurie puikiai žino savo įgimtus talentus. Jie teisingi, geranoriški ir protingi. Neigiami J gali būti tingūs ir nesurandantys savo krypties.

REKLAMA

K – žymi kraštutinumus. Tokie žmonės privalo ieškoti pusiausvyros ir harmonijos savo veikloje. Jie stiprūs ir įtakingi. K yra geri tarpininkai, taikdariai ir pasaulio gelbėtojai. Jie turi talentą ir sugebėjimą gerai dirbti su kitais, mandagūs ir labai dėmesingi kitiems. Daugeliu atžvilgiu tokie asmenys yra priklausomi nuo kitų ir atsiskleidžia geriausiai grupinėje veikloje. Visada siekia savo tiesos. Neigiami K gali būti nepatenkinti savo gyvenimu, dažnai savo nepasitenkinimą perduodantys kitiems.

L – siejasi su kūrybiškumu, veiksmingumu ir bendravimu. Tokie asmenys dažnai domisi labdara ir kita globėjiška veikla. Jie charizmatiški, draugiški, šiek tiek įžūlūs, bet sugebantys sukurti spalvingą aplinką. L žmonės aplinkai suteikia įkvėpimo, linksmumo, optimizmo ir džiaugsmo. L myli gyvenimą ir nori tuo dalintis su kitais. Jie yra linkę būti juokdariais ir garsėja nuostabiu humoro jausmu. Jie jaunatviški ir entuziastingi, turi talentą komunikacijos srityse. Neigiami L gali turėti daugiau nelaimingų atsitikimų nei paprastai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M – atspindi dvasingumą, stabilumą, tvirtus pagrindus. Asmuo, kurio pirmoji raidė yra M, yra ištikimas, darbštus, sąmoningas, turintis tradicines vertybes, aukštą moralę ir etiką. M turi daug pasitikėjimo savimi ir todėl gali pasiekti didelės sėkmės. Jie paprastai yra į darbą orientuoti žmonės, kurie iš anksto planuoja savo darbotvarkę, turi griežtą discipliną ir aukštą sąžiningumo lygį. M yra patikimi ir rimti mąstytojai. Jie nenori, kad jiems būtų įsakinėjama ir gali greitai tapti agresyvūs. Atasrgūs, neimpulsyvūs, gerai apgalvojantys savo vertybių sistemą. Neigiami M gali tapti darbaholikais. 

N – reiškia vaizduotę, laisvę ir linksmybes. Jie aktyvūs, drąsūs, netradiciniai, nenuspėjami ir pritraukiantys jausmus. N yra natūraliai gimę tyrėjai, detektyvai, inteleaktualūs, vaizdingi ir universalūs. Jie dažnai pasižymi savo netradiciniu mąstymu ir nesilaiko minios nuomonės. N nori išreikšti save kitaip. Jiems reikia nuolatinių pokyčių ir veiklos, todėl jie nuolat keičia savo gyvenimo būdą. N asmenys yra lankstūs, tai leidžia jiems staiga sustoti ir pradėti judėti visiškai kita linkme. Neigiami N gali būti linkę pavydėti.

REKLAMA

O – kartu su A, J ir S ši raidė yra viena galingiausių ir įtakingiausių. Ši raidė – motinos ir simbolizuoja atsakomybę, tarnavimą kitiems. Meilė, puoselėjimas ir apsauga stipriai įtakoja O žmones. Jie yra pasauliniai tyrinėtojai, mokslininkai ir mokytojai. O dažnai tampa motyvatoriais, lyderiais ir idealistiniais asmenimis, kurie gerai žino savo įgimtas galias. Teisingi, geranoriški, protingi ir atkreipiantys dėmesį į savo mylimuosius. O kovos už savo principus ir idealus. Pasižymi tvirtais įsitikinimais ir nuomone. Jautrūs, geri, patikimi ir teisingi. Neigiami O gali virsti dramos kūrėjais.

P – reiškia jėgą ir dvasingumą. Dažnai svarstantys dvasinius dalykus ir gyvenimo tiesas. P asmenys pasižymi išmintingumu ir žinių paieškomis. Jie turi gilų norą mokytis ir mokyti kitus, dėl ko, jie tampa puikiais mokytojais. P žmonės naudoja savo gamtinius jausmus, norėdami įgyti žinių. Turi stiprius psichinius sugebėjimus, pasižymi išmintingumu, nepakankamai geru humoro jausmu. Gali būti paslaptingi ir uždari, dažnai mėgstantys saugoti save. Neigiami P gali būti savanaudiški.

REKLAMA

R – siejasi su tolerancija, išmintimi ir žmonija. Tokie asmenys dažnai tampa puikiais diplomatais. Jie pasižymi užuojauta, išmintimi, gera intuicija, aukštu idealizmu. R asmenys skleidžia daug šilumos, meilės, šeimyniškumą ir draugiškumą. Dažnai jie tampa gerais gydytojais ir pedagogais, veikiančiais kitų gerovei. R žmonės gali būti labai kūrybingi ir domėtis menu, kultūros sritimis, mėgstantys prabangą ir patogumą. Jie dalina save kitiems, siekdami savo idealizmo. Neigiami R gali būti per daug įtempti ir kiekvieną kartą pabrėžti, kad sprendžia visų kitų problemas.

S – žmonės, kurių vardai prasideda šia raide, yra vadinami pasaulio varomaja jėga. Gana ambicingi, savimi pasitikintys, ryžtingi, priklausomi nuo savęs, turintys stiprią valią ir drąsą. Jie sugeba plėtoti naujus projektus, idėjas ir ryžtingumą. Tokie žmonės vertina santykius tiek versle, tiek santuokoje. Santykiuose S asmenys sukuria gerą kompanijos jausmą, garsėja ištikimybe, meile, natūralumu, teisingumu, geranoriškumu ir savo protu. Neigiami S gali impulsyviai veikti ir negalvoti apie kitus.

REKLAMA
REKLAMA

T – žymi augimą, harmoniją, pusiausvyrą. T žmonės vaidina taikos palaikymo vaidmenį, kuris suteikia jiems diplomaitnių sugebėjimų. Jų didžiausi laimėjai atsiranda per pagalbą ir tarpininkavimą. T žmonės visada tiki savimi, išgyvena asmenines tiesas, jaučiasi autentiški. Jų tikslas yra pasiekti taiką, pusiausvyrą ir harmoniją. T asmuo dažnai yra neramus, kuris dažnai siekia atsakyti į savo dvasinius klausimus. Neigiami T gali tapti pernelyg emocingi ir neryžtingi.

U – simbolizuoja žavesį, linksmumą ir socialumą. U asmenys turi tvirtą intelektą ir nori geriausio iš gyvenimo: malonumų, grožio ir prabangos. U žmonės jaučia poreikį įkvėpti ir gražinti pasaulį. Jie yra kūrėjai, o ne darbuotojai. Tokie žmonės atranda savo laimę, panaudodami išraiškingi savo kūrybines energijas, atranda save muzikoje, tapyboje, dizaine ir kulinariuose užsiėmimuose. U žmonės pasižymi gera intuicija ir turi teigiamas psichines dovanas. Jie dažnai yra greitai įžeidžiami, gali pritraukti dominuojančius partnerius. Neigiami U gali būti godūs, savanaudiški ir nenuspėjami.

V – siejami su darbštumu ir efektyvumu. Žmonės, kurių vardai prasideda V raide, yra geri vadybininkai, organizatoriai, sudėtingi darbuotojai ir gerai orientuoti. V turi išskirtinius sugebėjimus būti organizuotais ir oraktiškais. Jie turi natūralų norą dirbti iki galo ir užbaigti savo pradėtus darbus. Jie savarankiški, siekia savo interesų ir vizijų, ištikimi, ryžtingi ir patikimi. Neigiami V gali būti negailestingi.

Z – reprezentuoja galingus įstikinimus, viltis ir ramybę. Tokie žmonės būna geri vadovai, vadybininkai, verslininkai, finansininkai. Z asmenys turi tikslų praktinį sprendimą, kai kalbama apie pinigus ir finansines problemas. Z supranta, kaip kurti ir kaupti materialų turtą, pasitelkiant jautrumą ir valdymą. Pasižymi stipria prigimti, drąsa, vientisumu, patikimumu ir stabilumu. Jie nori žinoti viską apie savo gyvenimą. Neigiami Z turi tendenciją veikti nemąstydami ir netsižvelgdami į kitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų