REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Žalia arbata (nuotr. Fotolia.com)

Briuselio kopūstų ir žaliosios arbatos vartojimas padeda lengviau išgydyti krūties vėžį, teigė naujausių tyrimų išvados.

46

Briuselio kopūstų ir žaliosios arbatos vartojimas padeda lengviau išgydyti krūties vėžį, teigė naujausių tyrimų išvados.

REKLAMA

Briuselio kopūstuose ir tradiciniame žolelių gėrime esančios medžiagos padeda „išjungti“ agresyvius ir vėžį sukeliančius ER genus, nereaguojančius į jokį gydymo būdą.

Alabamos universiteto profesorė ir tyrimų autorė Trygve Tollefsbol sakė: „Mama visuomet liepdavo suvalgyti visas daržoves. Mokslas tik dabar patvirtino, jog ji buvo teisi ir reikėjo jos klausyti. Deja, bet susirgti krūties vėžiu, kurį sukėlė agresyvus neigiamas ER genas, yra keli būdai.“

„Šių tyrimų rezultatai pateikė siūlymus, kaip būtų galima apsaugoti ir gydyti šio pavojingo geno sukeltą vėžį, šiais laikais pasiglemžiantį šimtus tūkstančių moterų gyvybių“, - pridūrė Yuanyaun Li.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai tyrė ER vėžio geną turinčias peles. Joms buvo duodamos medžiagos, randamos pagrindiniuose maisto produktuose, kurios, dirbdamos kartu, vėžio auglius paverstų į lengviau išgydomus.

REKLAMA

Daržovės, tokios kaip briuselio kopūstai, buvo pasirinkti neatsitiktinai. Juose gausu sulforafanų, kurie stabdo vėžio vystymąsi.

Žaliojoje arbatoje aptinkamas polifenolis jau anksčiau įrodyta, kad gydo krūties vėžį ir peles, kurios jau genetiškai „užprogramuotos“ juo sirgti.

Naudingos medžiagos, randamos šioje daržovėje ir žaliojoje arbatoje, agresyvų krūties vėžį paverčia į lengviau išgydomu.

„Deja, bet susirgti šio geno sukeliamu vėžiu įmanoma keliais būdais.

Dėl prastos prognozės pacientui pasveikti, šie tyrimai sukėlė perversmą vėžio prevencijai ir gydymui. Mama visuomet lipdavo suvalgyti daržoves. Mokslas tik įrodė, jog tokiais raginimais ji norėjo tik gero“, - teigė Tollefsbol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų