REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
ką valyti pirmiausia? (nuotr. Fotolia.com)

Kaip dažnai tvarkydamiesi namus nuvalote televizoriaus nuotolinio valdymo pultelį? Pasirodo, jog tai vienas pagrindinių daiktų, nuo kurių tiesiog privaloma kaskart tvarkantis nuvalyt visą purvą.

19

Kaip dažnai tvarkydamiesi namus nuvalote televizoriaus nuotolinio valdymo pultelį? Pasirodo, jog tai vienas pagrindinių daiktų, nuo kurių tiesiog privaloma kaskart tvarkantis nuvalyt visą purvą.

REKLAMA

Gali atrodyti, jog jums kuopiant namus, tai darote itin kruopščiai, tačiau iš tikrųjų daugelio žmonių tvarkymasis nėra toks, koks turėtų būti.

Neišvalydami šaldytuvo stalčių, skalbimo mašinos ar nenuvalydami dulkių nuo kompiuterio klaviatūros darote didžiulę klaidą ir milijonams bakterijų leidžiate daugintis jums po nosimi.

Portalas „Good Housekeeping“ atskleidė 9 daiktus namuose, kurie retai kada būna nuvalomi, tačiau tai reikėtų daryti gana dažnai.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pats laikas į rankas paimti kempinėles ir valymo priemones ir išbraukti iš šio sąrašo nešvarius jūsų namuose esančius prietaisus ir daiktus.

REKLAMA
REKLAMA

Sportiniai krepšiai

Jei neplaunate sportinės aprangos krepšio, savo naujus ir švarius drabužius, vos tik į jį įdėję, iškart užkrečiate prakaito bakterijomis.

REKLAMA

Jei galite, kuo dažniau skalbkite krepšį skalbimo mašinoje arba jo vidų po kiekvieno apsilankymo sporto salėje išvalykite drėgna šluoste ar dezinfekuojančiomis servetėlėmis.

Daugkartinio naudojimo pirkinių maišai

Jei į prekybos centrą nešatės savo daugkartinio naudojimo medžiaginį maišelį, reikia prisiminti, kad su juo elgtis būtina taip pat, kaip ir su kitomis įvairiomis medžiagomis.

Grįžus namo iš parduotuvės, išverskite pirkinių maišelį ir įmeskite į skalbimo mašiną, kad atsikratytumėte visų jo kampučiuose susikaupusių ir iš prekybos centro parsineštų mikrobų ir maisto likučių.

REKLAMA
REKLAMA

Baldų ir spintelių paviršiai

Jei nematote spintelės viršaus, tai nereiškia, jog ten nepriekaištinga švara.

Kaskart tvarkydamiesi nepamirškite nuvalyti dulkių nuo palubėse kabančių spintelių ir šviestuvų, durų staktų viršaus ir šaldytuvo. Tam į pagalbą pasitelkite dezinfekcinius skysčius ar dulkių šluostę.

Šluotos ir šepečiai

Šluota šluojant purvą, savaime aišku, kad išsipurvina ir pats valymo įrankis.

Šias priemones patariama plauti šiltu ir muiluotu vandeniu. Tik taip bus sunaikinamos visos bakterijos ir jos nebus išnešiojamos po kitus kambarius.

Televizoriaus pultelis

Tik pagalvokite, per kiek ir kokio švarumo rankas pereina šis prietaisas, o kiek laiko jis praleidžia ant grindų ar įlindęs į sofos tarpą? Taip pat nepamirškite ir to, jog dažniausiai pulteliu žmonės naudojasi valgydami, tad pasidaro aišku, kad šis daiktas yra aplipęs įvairiais mikrobais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jums tereikia kas savaitę jį nuvalyti antibakterinėmis servetėlėmis.

Šaldytuvo stalčiai

Kaskart valant šaldytuvo vidų, nepamirštate ir jo lentynų, o kaip dėl stalčių?

Juose greitai kaupiasi bjaurios bakterijos ir maisto likučiai. Todėl patariama juos kriauklėje plauti karštu muiluotu vandeniu ir tai daryti gana dažnai.

Skalbimo mašina

Jose bakterijoms gyventi – pati tinkamiausia vieta, ypač jei dažnai skalbiate drabužius naudodami ekonominį rėžimą ar žemos temperatūros vandenyje.

Norint palaikyti švarą skalbimo mašinoje, po kiekvieno skalbimo palikite pravertas dureles ir leiskite jai išdžiūti bei išsivėdinti. Taip pat patariama naudoti skalbimo mašinų valikius bei retkarčiais pakeisti filtrą.

REKLAMA

Tarpai tarp prietaisų

Nepamirškite, kad mikrobų galima rasti ne tik ant pačių prietaisų viršaus, bet ir jų viduje, tarp jų.

Nedideliu dulkių siurblio antgaliu, skirtu mažiems tarpams, arba dulkių šluoste iš visų kampų ir tarpų išsiurbkite dulkes ir išvalykite kitus ten susikaupusius nešvarumus.

Kompiuterio klaviatūra

Ne kartą girdėjote, kad kompiuterio klaviatūra yra purvinesnė už viešąjį tualetą.

Norėdami išsigelbėti nuo bakterijų, reguliariai valykite klaviatūras veidui skirtomis servetėlėmis, o kad kruopščiai išvalytumėte tarpus tarp klavišų, perlenkite jas pusiau. Klaviatūras reikėtų šveisti drėgnomis, bet ne varvančiomis šluostėmis, antibakterinėmis servetėlėmis, kitomis priemonėmis, bet prieš tai svarbu įsitikinti, kad jūsų naudojamas būdas nepažeis prietaiso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų