REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Moteris klijavo lipdukus

 Kenčianti motina ant atrakcionų parko sienos paliko šimtus lipnių lapelių, norėdama paminėti savo sūnų ir kitus per anksti gimusius kūdikius.

7

 Kenčianti motina ant atrakcionų parko sienos paliko šimtus lipnių lapelių, norėdama paminėti savo sūnų ir kitus per anksti gimusius kūdikius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stacie Goddard (23 m.) ir jos partneris Stephenas Price‘as neteko per anksti gimusio savo sūnaus Peterio. Mažylis gimė 22-ą nėštumo savaitę ir neilgai trukus iškeliavo anapilin.

REKLAMA

Neišnešiotas kūdikis svėrė vos 420 g ir, pasaulyje pabuvęs tik 5 minutes, mirė mamos rankose.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad berniukas neturėjo inkstų, o jo plaučiai nebuvo visiškai išsivystę.

Netekusi savo pirmagimio, buvusi slaugė nusprendė sukurti grupę tėvams, netekusiems vaikų, kad tiek ji, tiek tokio pat likimo žmonės, galėtų dalintis savo patirtimis ir išgyvenimais, ieškoti pagalbos.

Norėdama paminėti besibaigiančią Vaikų netekties savaitę, Stacie ir kitos mamos pirmadienį, spalio 16 dieną, ant atrakcionų parko „Dreamland“ sienos užklijavo maždaug 600 lipnių lapelių, ant kurių buvo užrašyti nėštumo metu ar po gimdymo mirusių kūdikių vardai.

REKLAMA
REKLAMA

„Už šių vardų slepiasi tikros istorijos. Tai, jog savomis akimis galime matyti, kiek daug mažylių netekome, pradeda suprasti šios situacijos rimtumą. Lig pat šios dienos Peterio gimdymas mane graudina, o jo netektis prilygsta didžiulei traumai. Neturėjau jokios paramos, man nebuvo suteikta jokia pagalba. Viską turėjau ištverti viena, tyloje. Sukūriau šią grupę, kad žmonės, patyrę tą patį, ką ir aš, nebūtų vieni“, - sakė Stacie.

Išgirdusi istorijas, jog ir kitos mamos bei tėvai nebuvo tinkamai konsultuojami ir jiems nebuvo paskirta reikiama pagalba, moteris ir dar keli jos grupės nariai surinko maždaug 450 eurų, kad būtų įrengtas tokią traumą patyrusioms šeimos skirtas konsultacijų kabinetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stacie ir jos partneriui Stephenui, kurie savo mažylį pavadino žinomo pasakų veikėjo ir visuomet jauno berniuko Peterio Peno garbei, profesionalias judviejų kūdikio nuotraukas padėjo įamžinti viena labdaros organizacija.

Nepaisant to, jog po šios netekties jai buvo pranešta, kad natūraliai pastoti nepavyks, Stacie šiuo metu augina 5 mėnesių dukrelę Aurorą ir laukiasi dar venos atžalos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų