REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš pareigūnų panosės ir vėl paspruko sulaikytas asmuo. Šįkart 1962 metų gimimo moteris. Ją pareigūnai sulaikė po to, kai ši peiliu sužalojo savo 53 metų vyrą. Bėglės policija rasti nesugebėjo visą naktį.

Iš pareigūnų panosės ir vėl paspruko sulaikytas asmuo. Šįkart 1962 metų gimimo moteris. Ją pareigūnai sulaikė po to, kai ši peiliu sužalojo savo 53 metų vyrą. Bėglės policija rasti nesugebėjo visą naktį.

REKLAMA

„Spalio 18 dieną, 20 valandą 38 minutės, buvo užregistruotas pranešimas, kad moteris sužalojo 53 metų vyriškį peiliu pilvo srityje. Atvykus į įvykio vietą, moteris buvo sulaikyta. Jai iš priekio uždėti antrankiai, pasodinta į policijos automobilį,“ - portalui tv3.lt pasakojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Bėglės nerado visą naktį

Policijos automobilyje moteris ilgai neužsibuvo. Tad netrukus pareigūnams sulaikytosios teko ieškoti miške. „Pareigūnų pagalbos prireikė įkeliant į medicinos automobilį sunkiai sužalotą peiliu vyrą. Jiems talkininkavus, moteris atsidarė automobilio dureles iš vidaus ir pabėgo į mišką. Iš karto jos surasti nepavyko, nors buvo vykdyta paieška,“ - teigė P. Radvilavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovo, moteris buvo sulaikyta tuomet, kai ji pati parėjo namo. Čia jos ir laukė pareigūnai. „Moteris prieš 6 valandą ryto grįžo į savo namus, Trakų rajone, Aluonos kaime ir buvo sulaikyta bei pristatyta į Trakų rajono policijos komisariatą,“ - sakė P. Radvilavičius.

REKLAMA

Šiuo metu atliekamas įvykio aplinkybių patikslinimas ir toliau bus sprendžiama ar pradėti tarnybinį patikrinimą dėl veiksmų.

Policijos suvestinėje apie pabėgimą neužsiminta

Policijos suvestinėse, skirtose žiniasklaidai, apie moters pabėgimą iš policijos automobilio nė neužsiminta. Anot policijos atstovų – anksti ryte dar neturėta šios informacijos.

Ankstyvą rytą operatyvaus valdymo skyrius, parengia ir išsiunčia daugeliui pareigūnų paros įvykių suvestinę. Ji trumpai konstatuoja, kas įvyko per parą. Tada komunikacijos specialistai rengia suvestinę, kuri skirta žurnalistams. Toje suvestinėje, kuri buvo išsiuntinėta vidiniam naudojimui, faktas, kad moteris buvo pabėgusi, neva nebuvo paminėtas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums nėra įprasta sutikrinti kiekvieną faktą, žurnalistams siunčiamą dalyką iš operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų gautą suvestinę su policijos registruojamu įvykių registru. Tai daugeliu atvejų būtų be reikalingas laiko gaišimas, juk mes turim išsiųsti kuo anksčiau pranešimą. Jeigu padarome tai prieš 9 valandą ryto, jau jaučiamės nejaukiai, tai siųsdami šį pranešimą, mes neturėjome patys tos informacijos apie tokį incidentą,“ - situaciją komentavo P. Radvilavičius.

Ši istorija, kuomet sulaikytas asmuo pabėga iš policijos automobilio, primena šalyje nuskambėjusią garsiąją Igorio Molotkovo istoriją. Kuomet sulaikytasis asmuo sprukdamas dar nugvelbė ir policijos ginklą. Bėglys tąkart sulaikytas savo namuose, praėjus 5 paieškos valandoms.

Pareigūnams skirtos tarnybinės nuobaudos: merginai pareigūnei – griežtas papeikimas, jos porininkui – laipsnio pažeminimas viena pakopa.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų