REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Chirurgijos skyrius (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Trečiadienio vakarą feisbuke pusės metukų kūdikį auginanti Justina Butvila Ruzveltė įplieskė diskusiją. Po kūdikiui atliktos operacijos ji priversta dienas leisti Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje. Vis dėlto palatoje, kurią moteris prilygino šuns būdai, pamatytas vaizdas šokiravo moterį ir ji nusprendė netylėti.

5

Trečiadienio vakarą feisbuke pusės metukų kūdikį auginanti Justina Butvila Ruzveltė įplieskė diskusiją. Po kūdikiui atliktos operacijos ji priversta dienas leisti Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje. Vis dėlto palatoje, kurią moteris prilygino šuns būdai, pamatytas vaizdas šokiravo moterį ir ji nusprendė netylėti.

REKLAMA

Apie tai, kokias emocijas jai sukėlė pamatytas vaizdas ir sąlygos, ji papasakojo ne tik feisbuko draugams, bet ir naujienų portalo tv3.lt žurnalistams. 

Viešai išliejo emocijas

Feisbuke moteris rašė: ,,Dabar jau jūs klausykit, su subine mąstantys tautos vedliai  #veryga, ir visa #sveikatosapsaugosministerija. Čia yra Kauno klinikų vaikų chirurgijos palata. Taip, jums nesusisapnavo. Po operacijos su kūdikiu ant rankų turime sėdėti šiame krėsle, kuris, nesikeikiant, yra mažesnis nei mūsų šuniukų guoliai. Arba galiu guldyti vaikelį į lovelę ir pati tame krėsle miegoti. 

Jeigu dar neaišku, tai galiu paaiškinti, kad nė vienam pasaulio vaikui, nei jų tėvams nelinkiu papulti į ligoninę, o juo labiau į tokį skyrių kaip chirurginis. 

REKLAMA
REKLAMA

Tai man jūs paaiškinkit, kaip mamai kokias 4 paras su vaiku praleisti šioje būdoje, kur net neleidžiama įsijungti savo virdulio! Mano vaikui yra šeši mėnesiai.

REKLAMA

Tai kaip jūs galvojat, aų vandenį savo pykčiu pašildysiu? Aš paliksiu verkiantį, drebiantį vaiką ir eisiu į virtuvėlę vandens užkaisti? Ir už ką aš moku PSD? Už ką, prašau paaiškinti, jei šios palatos nesikeičia jau, turbūt, 20 metų? Džiugina tik tai, kad gydytojai ir aptarnaujantis personalas išties nuostabus.“

Pritarė daugybė mamų 

Šis feisbuko įrašas sulaukė tūkstančių reakcijų - su panašia situacija susidūrusios mamos pritarė Justinai ir tikino, kad daugiau tylėti šia tema neįmanoma. 

„Žinau tą „foteluką“ suklerusį. Baisus šaltis palatose, be to dar valgyt negavo kūdikis, nes žioplos šeimininkės neatnešė ar pamiršo, ar kaip. Lovytės suklerę, neina mamai nei į tualetą, nei į virtuvę nueiti, nes baisu vaikutį palikti, kad neiškristų,“ - komentavo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Kita moteris pasakojo, jog toje mažoje patalpoje ji glaudėsi ne tik su savo vaiku, bet dar ir su kita mama bei jos sergančiu vaiku.

„Teko ir man ant tokio foteliuko glaustis. Palatoj buvo dvi vaikų lovytės ir du tokie foteliukai. Jei jį nakčiai ištiesi miegojimui, tai kita mamytė turėdavo per mane perlipti, jei norėjo išeiti, tokia maža buvo patalpa.

Mano vaikas turėjo virusą, o kitas berniukas gulėjo su plaučių uždegimu,“ - prisiminimais dalijosi moteris.

Anot mamų, sąlygos net šalies areštinėse geresnės.

Palata primena būdelę

tv3.lt žurnalistams Justina kelis kartus pakartojo, kad neturi nė vieno priekaišto ar blogo žodžio ligoninės personalui ir medikams. Ji yra labai patenkinta kūdikį prižiūrinčiais gydytojais bei slaugėmis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai ją piktina sąlygos ir aplinka, pamatyta palatoje. 

,,Patalpos tikrai šokiruoja. Ši palata yra tokia maža, kad primena, sakyčiau, būdelę. Vakar, kai buvau prie kūdikio po atliktos operacijos, atėjo seselė ir paklausė, kodėl aš nesigulu ant fotelio, kuris matyti nuotraukose. Paaiškinau jai, kad jis visas sugedęs ir išlinkęs. Tada ji man atnešė patalynę ir aš sąlyginai gerai išsimiegojau. 

Ryte, pagal taisykles, dar prieš aštuntą ryto, turiu jį sulankstyti, kad šis neprimintų lovos. 

Nesu princesė, kad man reikėtų kažkokių ypatingų sąlygų, tačiau aš tiesiog noriu miegoti vienoje lovoje su vaikeliu po operacijos. Noriu glostyti, raminti, priglausti. Manau, kad tai visiškai normalus ir suprantamas noras.

REKLAMA

Kitose palatose, tiesa, mačiau kiek didesnes lovas, kuriose įmanoma miegoti dviese su vaikučiu", - kalbamoteris. 

Nustebino keli draudimai

Dar vienas dalykas, kuris šokiravo Justiną - draudimas palatoje turėti savo virdulį. ,,Laimei, turėjau termosą, į kurį prisipyliau vandens, kol kūdikiui buvo atliekama operacija, tačiau kaip pasišildyti vandens su vaikeliu?

Juk koridoriuose skersvėjai - negaliu į virtuvėlę neštis kūdikio, kuriam neseniai atlikta operacija. Taip pat nesuprantu, kaip galėčiau palikti verkiantį vaiką vieną, kol virtų vanduo", - nuostabos neslepia moteris. 

Moteris puikiai supranta, kad negalima tylėti tokiomis temomis ir bet kokiu atveju būtina viešinti esmines problemas, susijusias su tūkstančiais paprastų žmonių, kurie, anksčiau ar vėliau, atsiduria gydymo įstaigose. 

REKLAMA

Kauno klinikos: ,,Ligoninėje stengiamės užtikrinti pacientų ir artimųjų saugumą“

Pasiteiravus Kauno klinikų atstovės spaudai Eglės Audickaitės  apie susidariusią situaciją, ji pateikė oficialų atsakymą.

,,Šiuo konkrečiu atveju pacientui buvo suteikta visa būtina medicininė pagalba.

Ligoninėje stengiamės užtikrinti visapusišką pacientų, jų artimųjų saugumą, todėl palatose nerekomenduojama naudotis virduliu ar kitais pacientams bei jų artimiesiems pavojingais elektros prietaisais.

Vaikų chirurgijos klinikoje yra dvi virtuvės, kuriose galima saugiai naudotis virduliu ir kitais virtuviniais prietaisais.

Kadangi klinikoje gydomi įvairias traumas patyrę vaikai, prie kurių artimieji neretai budi visą parą, esant poreikiui pagalbinis ligoninės personalas yra pasirengęs padėti, bendradarbiauti ir užtikrinti paciento bei jo artimųjų komfortą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Kauno klinikų Vaikų chirurgijos kliniką per metus patenka apie 4500 stacionarizuojamų pacientų, atliekama virš 3700 operacijų.

Kauno klinikos, būdamos universitetine ligonine, teikiančia aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugas, stengiasi kiekvienam pacientui užtikrinti būtiną medicininę priežiūrą, saugumą ir komfortiškas sąlygas.

Norėdami pagerinti sąlygas mažiesiems pacientams ir juos slaugantiems tėvams, Vaikų chirurgijos klinikoje 2017 m. pabaigoje-2018 metų pradžioje yra numatomas remontas, kurio metu bus atnaujintos pacientų palatos ir kitos klinikos patalpos“, - teigė E.Audickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų