REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Indrės Mitrulevičiūtės nuotr.

Norintiems sulaukti gražaus ir sauso savaitgalio teks sumažinti savo lūkesčius, savaitgalį Lietuvoje palis, temperatūra nukris keliais laipsniais, bus vėsiau ir drėgniau, bet dar nešalta. Didieji pasikeitimai prasidės jau kitą savaitę.

23

Norintiems sulaukti gražaus ir sauso savaitgalio teks sumažinti savo lūkesčius, savaitgalį Lietuvoje palis, temperatūra nukris keliais laipsniais, bus vėsiau ir drėgniau, bet dar nešalta. Didieji pasikeitimai prasidės jau kitą savaitę.

REKLAMA

Penktadienį dieną vietomis truputį palis, bet menkai. Krituliai aplenks Vilnių ir Klaipėdą. Šils iki 8–13 laipsnių šilumos.

Šeštadienį palis

Šeštadienio naktį visos Lietuvos dangų dengs stori debesys, visur šiek tiek palis. Pūs silpnas rytinių krypčių vėjas. Temperatūra kris iki 6 - 8 laipsnių šilumos.

Dieną temperatūra smarkiai nepakils, šils iki 6 - 7 laipsnių, pajūryje iki 8 laipsnių šilumos. Vėjas išliks silpnas. Diena bus apniukus, stipresni krituliai numatomi šiaurinėje Lietuvos dalyje, kitur jie bus nežymūs.

„Artimiausiomis dienomis orus lems aukšto slėgio sritis, todėl jie bus gražūs, saulėti ir tai mus labai džiugina. Šeštadienį priartėja ciklonas, todėl sulauksime lietučio, bet dar bus gana šilta. Sekmadienį irgi vietom truputį palynos, kai kur klius, kai kur neklius, lietaus bus nelabai daug, bet irgi dar nebus šalta, o vėsti orai rimčiau pradės pirmadienį, antradienį kuomet ateis oras jau iš šiaurės rytų”,– kalbėjo Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį lis ne visur

Sekmadienio naktį, rytinėje ir šiaurinėje Lietuvos dalyse gali susiformuoti rūkas, pajūryje palis. Pūs silpnas rytinių krypčių vėjas. Temperatūra kris iki 0 laipsnių, pajūryje bei vidurio Lietuvoje bus apie 3 -5 laipsniai šilumos.

REKLAMA

Dieną šils iki 7 - 8 laipsnių šilumos. Diena bus apniukus, gali trumpai palyti, bet ne visur, didžiausi krituliai numatomi pajūryje ir Šiauliuose. Kitur pasitaikys ir pragiedrulių.

Kitą savaitę ims vėsti

Kitą savaitę sinoptinė padėtis ims keistis. Naktimis vės iki 0 - 2 laipsnių šalčio, dienomis sulauksime 3 – 5 laipsnių šilumos. Galimas lietus, šlapias sniegas. Orai vėsta.

Sinoptiko manymu, šiuo metu dėsningai vėsta, artėja įprasti šiam metų laikui orai.

„Kitą savaitę gali susiklostyti tokia situacija, kad iš šiaurės link mūsų leisis šaltis, o iš pietų artės ciklonas ir susidūrus šiltam ir šaltam orui gali pasirodyti pirmosios snaigės.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltas oras nuo Skandinavijos keliauja neskubėdamas, o iš pietų nuo Juodosios jūros keliauja ciklonas, tai aš tikiu, kad piečiau Lietuvos bus tikrai šilta, o kitur kaip pasiseks, jeigu ciklonas pasislinks vos šiauriau, tai pas mus bus šilta ir apie jokius sniegus, nei kalbos nebus, jeigu pusiausvyra bus kitokia, tai šaltesnis oras priartės, kuris gali lemti lietų susimaišiusį su sniegu”,– kalbėjo sinoptikas.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 10–12 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +12 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +11 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +11 laipsnių, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +10 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +10 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +10 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +11 laipsnių, Kuršių mariose +12 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų