REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Ignalinoje vyko X Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės (nuotr. Organizatorių)

Spalio 18 d. Ignalinoje vyko X Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės. Tai graži sporto, draugystės ir bendravimo šventė. Žaidynes kartu su neįgaliųjų draugijos skyriumi organizavo Ignalinos kultūros ir sporto centras.  

5

Spalio 18 d. Ignalinoje vyko X Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės. Tai graži sporto, draugystės ir bendravimo šventė. Žaidynes kartu su neįgaliųjų draugijos skyriumi organizavo Ignalinos kultūros ir sporto centras.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šįkart, draugus sukvietę į jubiliejinį renginį, ignaliniečiai sulaukė svečių iš Utenos, Molėtų, Zarasų, Visagino, Švenčionių, Pasvalio, Rokiškio. Ignalinai atstovavo jaunimo ir vyresniųjų neįgaliųjų komandos. Draugėn susirinko įvairių negalių, skirtingo amžiaus ir fizinio pasirengimo sporto mėgėjai.

REKLAMA

Žaidynės ir jų atidarymas vyko Ignalinos sporto ir pramogų centre. Visus pasveikino Neįgaliųjų draugijos Ignalinos skyriaus pirmininkė Regina Slabadienė ir savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis. Renginyje dalyvavo ir savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus vedėja Natalija Truchina. Meras džiaugėsi prasmingu renginiu ir linkėjo gerai praleisti laiką. „Idėja organizuoti šias žaidynes – labai svarbi ir reikalinga. Jūs turite puikią progą pabūti drauge, paįvairinti savo gyvenimą naujais įspūdžiais, pasportuoti ir pabendrauti.

REKLAMA
REKLAMA

Dėkoju už jūsų entuziazmą ir linkiu gerų emocijų ir gero pabuvimo Ignalinoje...", – sakė meras. Sportiniu entuziazmu ir tradiciniu renginiu taip pat džiaugėsi Ignalinos kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas. Komandų vadovai sveikino draugus, organizatoriams dėkojo už renginį ir perdavė atvežtas dovanas.

Žaidynių dalyviai varžėsi net devyniose rungtyse: mėtė krepšinio baudas, lankus, žaidė boulingą, plaukė baseine, sėdo prie šachmatų, šaškių stalų, rankos taiklumą bandė strėlyčių mėtymo varžybose. Buvo ir netradicinių įdomių rungčių: tai virvele sujungtų kamuoliukų mėtymas ant kopėtėlių ir pupelių rinkimas. Kiekvienas galėjo save išbandyti ten, kur jautėsi stipriausias. Juk svarbu ne laimėti, o dalyvauti. Nors ir medalį gauti irgi labai smagu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimų ceremonijoje atskirų rungčių vyrų ir moterų grupėse nugalėtojams buvo įteikti medaliai, taurės ir padėkos skirtos kiekvienai komandai. Žaidynių dalyvius sveikino ir prizus įteikė savivaldybės mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis, visiems linkėjęs sveikatos ir gražaus bendravimo.

Iš viso išdalinti net 57 medaliai. Ignaliniečiams tikrai gerai sekėsi, jie susirinko 15-ka. Kai kurie žaidynių dalyviai sveikinti net kelis kartus. Štai ignaliniečiams Liudmilai Palenčienei ir Lukui Marcinauskui užkabinta po tris medalius. Padėkos už pagalbą rengiantis žaidynėms įteiktos Ignalinos neįgaliųjų draugijos Sporto būrelio vadovei Anfisai Cicėnienei ir Sutrikusio intelekto bendrijos „Viltis“ vadovei Jurinai Paslauskienei.

Pasibaigus žaidynėms dar neskubėta skirstytis. Renginio šeimininkė Regina Slabadienė visus kvietė pasivaišinti ir smagiai aptarti dienos įspūdžius. Neįgalieji buvo gerai nusiteikę, iš jų ir sveikieji galėtų pasimokyti  sportinio aktyvumo bei mokėjimo džiaugtis gyvenimu. Vicemeras L. Ragaišis bendravo su žaidynių dalyviais, fotografavosi su prizininkais, ignaliniečių ir svečių komandomis. Švenčionių neįgaliųjų draugijos vadovas Tadeušas Šimkovičius dėkojo gerai organizuotą renginį ir sakė, kad Ignalinoje tikrai puikios sąlygos sportuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų