REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija suėmė vyrą, kaip įtariama, trečiadienį nušovusį tris žmones ir dar du sužeidusį per išpuolį viename Merilando verslo parke, taip pat pašovusį dar vieną asmenį kaimyninėje Delavero valstijoje.

Policija suėmė vyrą, kaip įtariama, trečiadienį nušovusį tris žmones ir dar du sužeidusį per išpuolį viename Merilando verslo parke, taip pat pašovusį dar vieną asmenį kaimyninėje Delavero valstijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

37 metų Radee Prince'as (Radis Prinsas) buvo sučiuptas sprunkantis pėsčiomis Delavere, policijai paskelbus gaudynes, per kurias Merilande buvo uždarytos mokyklos ir, kaip pranešama, sustabdytas televizijos „Netflix“ serialo „Kortų namelis“ (House of Cards) filmavimas.

REKLAMA

Policija nurodė, kad naujausios Jungtinėse Valstijose įvykdytos masinės šaudynės buvo „tikslinga ataka“.

„19 val. 5 min. vietos (ketvirtadienį 2 val. 5 min. Lietuvos) laiku įtariamasis buvo sulaikytas policijos po trumpai trukusių gaudynių pėsčiomis“, – televizijos transliuotoje spaudos konferencijoje sakė Delavero policijos vadas Robertas Tracy (Robertas Treisis).

Pareigūnų persekiojamas R. Prince'as išmetė savo turėtą .380 kalibro ginklą. Tokio paties kalibro ginklas buvo panaudotas per šaudynes, bet dar reikės atlikti balistinį tyrimą, ar per išpuolį šaudyta iš šio ginklo, pažymėjo R. Tracy.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos vadas anksčiau sakė žurnalistams, kad R. Prince'as yra „pavojingas asmuo. Šis žmogus per vieną dieną pašovė šešis žmones“, o jo išpuoliai nebuvo atsitiktiniai.

R. Prince'as buvo ieškomas „dėl daugybinių šaudynių incidento, įvykusio anksti šį rytą Edžvude, Merilande, ir kito šaudymo incidento šiandien rytą“ Vilmingtone, sakoma policijos pranešime.

Harfordo apygardos šerifas Jeffrey Gahleris (Džefris Geileris) sakė, kad per pirmąjį incidentą granito dirbinių įmonėje, įvykusį prieš 9 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku, žuvo trys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis patvirtino, kad per išpuolį buvo panaudotas trumpavamzdis ginklas ir kad du kiti sunkiai sužeisti žmonės buvo išvežti į vietos ligonines.

J. Gahleris sakė, kad R. Prince'as prieš kelis mėnesius įsidarbino netoli Baltimorės įsikūrusioje bendrovėje „Advanced Granite Solutions“, prekiaujančioje akmeniniais stalviršiais, plokštėmis ir kitokiais dirbiniais. Būtent ten įvyko pirmosios šaudynės.

„Atrodo, kad tai buvo tikslinga ataka, apsiribojanti šia verslo įmone“, – pažymėjo pareigūnas.

Policija aiškinasi R. Prince'o ryšius su šia kompanija, kurioje dirbo visos pirmųjų šaudynių aukos, pridūrė J. Gahleris.

REKLAMA

Pasak jo, įvykio vietoje per šaudymą be penkių aukų buvo ir kitų žmonių.

R. Tracy sakė, kad užpuoliką atpažino per antrąjį šaudymo incidentą sužeistas asmuo.

„Jie pažinojo vienas kitą ir anksčiau turėjo bendrų reikalų“, – per spaudos konferenciją sakė policijos vadas.

Įtariamasis po pirmojo išpuolio spruko Delavere registruotu visureigiu, sakė J. Gahleris.

Žurnalas „Variety“ pranešė, kad „Kortų namelio“ filmavimo aikštelė Merilande buvo uždaryta, kol policija ieškojo pabėgusio šaulio.

Serialo vykdomoji prodiuserė Dana Brunetti (Dana Bruneti) savo „Facebook“ žinutėje rašė: „Šaudymas netoli „Kortų namelio“ studijos.“

Kelios Merilando mokyklos irgi buvo uždarytos, kol įtariamasis šaulys buvo ieškomas, sakė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų