REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Ką veikia pirmojo „X Faktoriaus“ nugalėtoja Giedrė? Ji – ryškiai pasikeitusi (nuotr. asm. archyvo)

Tai buvo visiška naujiena ir sensacija, o įdomumo vedina sudalyvauti muzikiniame šou „X Faktorius“ nusprendė ir Giedrė Vokietytė. Tada 24-erių metų mergina net nežinojo, kas jos laukė, tikrai nesvajojo apie pergalę, bet dabar gali didžiuotis – ji tapo pačia pirmąja „X Faktoriaus“ nugalėtoja.

72

Tai buvo visiška naujiena ir sensacija, o įdomumo vedina sudalyvauti muzikiniame šou „X Faktorius“ nusprendė ir Giedrė Vokietytė. Tada 24-erių metų mergina net nežinojo, kas jos laukė, tikrai nesvajojo apie pergalę, bet dabar gali didžiuotis – ji tapo pačia pirmąja „X Faktoriaus“ nugalėtoja.

REKLAMA

„Buvau Anglijos „X Faktoriaus“ gerbėja, todėl man buvo įdomu pabandyti. Nors avantiūra didžiulė, tačiau nieko nesitikėjau, man tiesiog buvo įdomu“, – pasakoja Giedrė.

Ji iki šiol puikiai atsimena atrankas, kurių metų išgirdo taiklų komentarą iš amžinatilsį Vytauto Šapranausko.

„Aš kažkodėl atėjau pasipuošusi aukštakulniais, o Vytautas pasakė, kad man jie visiškai netinka, reikia skubiai nusiauti ir būti savimi. Vėliau taip ir buvo – projekte išlikau visiškai savimi“, – atsimena mergina.

Visgi ji tikina, kad net ir nukeliavusi iki pat finalo neturėjo jokių lūkesčių, negalvojo apie laimėjimą, tiesiog norėjo pasirodyti taip, kad galėtų didžiuotis savimi.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki paskutinės akimirkos, kai mes likome kartu su „RSP“, jutau tik norą padainuoti taip, kad likčiau savimi patenkinta. Bet nebuvau tas žmogus, kuris siekė laimėjimo“, – sako ji.

REKLAMA

Giedrė iki šiol labai dėkinga mokytoju tapusiam Sauliui Urbonavičiui-Samui, kuris padėjo ne tik išlikti savimi, bet ir išplėšti pergalę.

„Aš Sauliui esu labai dėkinga, nes išklausydavo, padėdavo, kai reikėdavo. Jis man labai padėdavo, tiek emocionaliai, tiek gautomis muzikinėmis žiniomis, tad mano tikslas būdavo kaip įmanoma geriau pasiruošti. Svarbiausia buvo nenuvilti teisėjo, režisieriaus, visos kūrybinės komandos“, – sako ji.

Prisiminusi akimirką, kai vedėjas ištarė Giedrės vardą, mergina šypsosi. Tuo metu ją aplankė euforija, nors prisimena, kad pasiruošti lemiamai akimirkai – finalui – nebuvo lengva.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas savaitgalis buvo labai sudėtingas, nes penktadienį gyniausi magistrą, o sekmadienį jau filmavimas. Visą tą savaitę buvau kosmose, nes ir kūrinius pakeitėme bent kelis, todėl teko žodžius mokytis šeštadienį“, – prisimena Giedrė, kuri nenurimo ir po laimėjimo. Visai netrukus atgauti jėgų laimėtoja išskrido į Maroką, pailsėti, o grįžusi turėjo įprasti prie naujovių. Pavyzdžiui, žvilgsnių ir gerbėjų dėmesio.

„Atpažįstamumas iki šiol gelbėja. Žmonėms kažkodėl liko įspūdis, tad iki šiol klausia apie projektą“, – sako Giedrė.

Nugalėtoja iki šiol džiaugiasi išdrįsusi sudalyvauti tuo metu visiškoje naujienoje, mat išduoda, kad projektas padėjo pasikeisti. Tai iš dalies padėjo įgyvendinti ir kitą Giedrės svajonę – laimėjusi 50 tūkstančių litų prizą, ji pinigus skyrė nuosavo būsto įnašui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„X Faktorius“ išmokė save geriau pažinti, nes aš niekada nebuvau tas žmogus, kuris norėjo šlovę turėti, bet man buvo įdomu išbandyti. Tai dalyvavimas projekte man tikrai buvo išėjimas iš komforto zonos, išmokau labai daug. Aš labai pasikeičiau. Jei antrą kartą dalyvaučiau, būčiau tikrai drąsesnė, ne tokia, kaip buvau“, – sako Giedrė.

Visgi didelė meilė gyvūnams ir supratimas, kad atlikėjo gyvenimas yra sunkus, atbaidė nuo idėjos būti tik dainininke. Apsigynusi veterinarinės medicinos magistrą Giedrė dabar daugiausia laiko skiria stambiųjų gyvūnų priežiūrai ir gydymui, nors išduoda, kad retkarčiais vis dar padainuoja su savo grupe „Emsus“.

„Atlikėjo duona yra labai sunki. Dainuojant labai greitai emociškai pavargsti, todėl puikiai suprantu kūrėjus, kurie išgyvena kančias. Scenoje labai lengvai gali save išdalyti, tad reikia ir realesnių darbų, kad žemę jaustum po kojomis“, – šypsosi Giedrė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų