REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos televizijos žvaigždė Ksenija Sobčak oficialiai paskelbė apie savo ketinimus dalyvauti 2018-ųjų prezidento rinkimuose.

Rusijos televizijos žvaigždė Ksenija Sobčak oficialiai paskelbė apie savo ketinimus dalyvauti 2018-ųjų prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistės teigimu, balsavimas už ją faktiškai reikš pažymėti varnelę ant „balsuoju prieš visus“. Apie planus kandidatuoti K. Sobčak pranešė laiške, kurį publikavo leidinys „Vedomosti“. „Jau prieš daugelį metų valdžia, besielgianti su rinkimų teise priklausomai nuo jos taktinių poreikių kaip su pašluoste, atėmė iš mūsų šį instrumentą. Savo dalyvavimu prezidento rinkimuose kovo mėnesį aš noriu ją grąžinti. Ksenija Sobčak – jūsų biuletenyje, tai ir yra ta skiltis „Prieš visus“, – aiškino ji.

REKLAMA

Primename, kad K. Sobčak tėvas Anatolijus buvo Sankt Peterburgo meru 1990-ųjų pradžioje ir būtent jis pasikvietė pas save ir kaip politiką „užaugino“ tuometinį KGBistą Vladimirą Putiną, bei Dmitriju Medvedevą. 2000-aisiais jis mįslingomis aplinkybėmis mirė. K. Sobčak ilgą laiką skambėjo Rusijos žiniasklaidoje kaip „vakarėlių liūtė“ ir „glamūrinių Sankt Peterburgo turtingųjų vaikų“ simbolis. Pradėjusi nuo pramoginių laidų vedimo ilgainiui ji tapo viena iš žymiausių žurnalisčių. Šiuo metu ji dirba nepriklausomoje televizijoje „Dozd“, kur turi autorinę laidą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat kol kas nėra aišku, ar dabartinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dalyvaus 2018-ųjų rinkimuose dar vienai kadencijai. 

„Aš žinau, kuo aš rizikuoju, ir įrodžiau savo pasirengimą rizikuoti. Man yra kuo užsiimti, tačiau aš atidedu viską, kad padaryčiau tai, ką aš laikau reikalinga šį politinį momentą“, – pridūrė ji. Vėliau sąžiningai pripažino, kad yra pasirengusi suteikti dabartinei valdžiai teisinį imunitetą. „Aleksejus Navalnas dabartinei viršūnėlei pasiūlė taikiai pasitraukti. Jie juo netikės. O manimi – patikės. Aš galiu kalbėtis su visais“, – įsitikinusi K. Sobčak.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš žinau, kad aš esu prieštaringa figūra. Aš žurnalistė, blondinė šokolade, reformatoriaus duktė, Rusijos opozicijos koordinacinės tarybos narė – aš galbūt ne jūsų kandidatė – tačiau mano dalyvavimas rinkimuose, aukščiau aprašytose pozicijose – naudinga rinkėjams, naudinga Rusijos politinei sistemai“, – pareiškė K. Sobčak.

Apsilankymas pas V. Putiną

Kalbos apie tai, kad K. Sobčak ketina dalyvauti rinkimuose netyla jau bemaž pusmetį. Ypač jos sustiprėjo praėjusios savaitės pabaigoje, kuomet tapo žinoma, kad televizijos laidų vedėja apsilankė pas dabartinė Rusijos prezidentą V. Putiną slapto vizito. Formaliai pokalbio tema, kurią vėliau sužinojo žurnalistai, buvo interviu apie jos tėvą Anatalijų Sobčaką.

REKLAMA

„Po to kai operatoriai, apšvietėjai ir kiti išėjo, V. Putinas ir K. Sobčak liko pakalbėti dviese“, – pareiškė informuoti šaltiniai leidiniui BBC.

Į klausimą, ar iš tiesų K. Sobčak ėmė iš V. Putino interviu, Federacijų Tarybos narė Liudmila Narusova atsakė: „Manoma, kad Vladimiras Vladimirovičius bus vienu iš pagrindinių šio filmo pasakotojų“.

Prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas komentuoti atsisakė. Tai, kad televizijos laidų vedėja lankėsi pas V. Putiną jis nei patvirtino, nei paneigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų