REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

30 komandų. 360 krepšininkų. Trys lietuviai. 1230 reguliariojo sezono rungtynių. Tokia šiąnakt prasidedančio NBA sezono statistika. Ką žada startuojantis čempionatas?

30 komandų. 360 krepšininkų. Trys lietuviai. 1230 reguliariojo sezono rungtynių. Tokia šiąnakt prasidedančio NBA sezono statistika. Ką žada startuojantis čempionatas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Favoritai

NBA čempionės titulą gins „Golden State Warriors“. Ji praėjusiame reguliariajame sezone laimėjo 67 rungtynes iš 82, o pirmuosius tris atkrintamųjų etapus įveikė be nesėkmių.

REKLAMA

„Warriors“ kartą suklupo finale, bet jame 4:1 nugalėjo „Cleveland Cavaliers“. Tai buvo savotiškas revanšas už netikėtą pralaimėjimą 2015–2016 metais. Tada Oklando komanda lemiamoje serijoje nusileido 3:4, nepaisant to, kad pirmavo 3:1.

Ši nesėkmė nubraukė įspūdingą „Warriors“ reguliariojo sezono triūsą. Tąkart komanda tapo visų laikų NBA rekordininke – laimėjo 73 reguliariojo sezono rungtynes ir sumušė legendinės „Chicago Bulls“ rezultatą (72/10).

REKLAMA
REKLAMA

„Favoritai nepasikeitė, nieko naujo nepasakysiu, tai – „Golden State Warriors“ ir „Cleveland Cavaliers“. Tačiau konkurencija jiems turėtų būti rimtesnė nei pernai“, – mano TV3 komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Permainos

R. Vyšniauskas neabejoja – labiausiai sustiprėjo trys Vakarų konferencijos klubai: „Houston Rockets“, „Minnesota Timberwolves“ ir „Oklahoma City Thunder“.

Hjustone prie Jameso Hardeno prisijungė Chrisas Paulas.

Į Minesotą atvyko Jimmy Butleris ir Jeffas Teague’as. Jie sudarys didįjį ketvertą su jaunaisiais bei talentingaisiais Andrew Wigginsu ir Karlu-Anthony Townsu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oklahomoje žais Carmelo Anthony ir Paulas George’as. Jie atvyko į pagalbą trigubų dublių asui Russellui Westbrookui. Gynėjas praėjusiame sezone surinko 42 ir pagerino 55 metus gyvavusį Oscaro Robertsono rekordą (41).

Iš Rytų ekipų R. Vyšniauskas išskyrė „Boston Celtics“, jaunas „Milwaukee Bucks“ ir „Philadelphia 76ers“ komandas.

„Kalbant apie susilpnėjusius klubus, „Bulls“ atidavė J. Buttlerį ir pasirinko atsinaujinimo kelią, kuris būna ilgas bei nelengvas. Aplink Kristapą Porzingį lipdysis „New York Knicks“, galiausiai išmainę žvaigždę Carmelo Anthony“, – tv3.lt vardijo R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Jam įdomiausi tarpsezonio mainai buvo tarp konkurenčių – Bostono ir Klivlando komandų.

Komentatoriui netikėtai Kyrie Irvingas pareiškė norą išvykti iš „Cavaliers“ ir kurti savo dinastiją be LeBrono Jameso. Klivlande žais Isaiah Thomasas. Komandą taip pat papildė Derrickas Rose’as bei Dwyane’as Wade’as.

R. Vyšniauskas neatmeta galimybės, kad įdomių mainų gali būti ir sezono metu.

Ryškiausios žvaigždės

Kevinas Durantas su „Warriors“ kompanija – Stephenu Curry, Klay Thompsonu ir Draymondu Greenu.

Minėti L. Jamesas, J. Hardenas ir „San Antonio Spurs“ vedlys Kawhi Leonardas.

Šiuos krepšininkus R. Vyšniauskas paminėjo pirmuosius.

„Būtina atkreipti dėmesį į jaunąsias žvaigždes. Tokias kaip Giannis Antetokounmpo ir K. Porzingis. Apie juos kalbama mažiau, nes šie europiečiai nežaidžia čempionų kalibro komandose, bet esu įsitikinęs, kad abiejų laukia labai geras sezonas“, – kalbėjo R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Naujokai

Nors NBA naujokų biržoje „76ers“ pirmuoju pasirinko Markelle Fultzą, daugiausia dėmesio sulaukia ne jis, o antrasis šaukimas – Lonzo Ballas.

Ekscentriškasis jo tėvas LaVaras Ballas krepšininką vadina būsimąja NBA žvaigžde. Esą jis jau dabar geresnis už S. Curry.

L. Ballas ikisezoninėse rungtynėse nežibėjo. Vienose pelnė penkis taškus, atkovojo septinis kamuolius ir atliko aštuonis rezultatyvius perdavimus, kitų statistika – 8/2/4.

M. Fultzo rodikliai – keturi ir 12 taškų.

R. Vyšniauskas šiuos krepšininkus įvardija kaip galimus kandidatus į metų naujoko titulą. Kartu su jais įvardijo Beną Simmonsą. Šis gynėjas pašauktas pirmas praėjusių metų NBA naujokų biržoje, bet dėl traumos lygoje taip ir nedebiutavo.

„Kadangi nesu žmogus, stebintis NCAA talentus, man laukiamiausi yra Europos žvaigždžių pasirodymai. Visų pirma – serbų Bogdano Bogdanovičiaus ir Milošo Teodosičiaus. Teo galimybėmis už Atlanto abejoju, o B. Bogdanovičius turėtų suspindėti. Laukiu ir Europos čempionate pasirodžiusio suomio Lauri Markkaneno“, – vardijo R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų