REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nevaikiškos vaikiško spektaklio kainos. Netrukus didžiausiose šalies arenose pasirodys kone visų vaikų laukiamas „Kakės Makės gimtadienio“ miuziklas. Mažųjų tėvai jau dabar suka galvas dėl bilietų kainų. Esą jos – katastrofiškai didelės. 4 asmenų šeimai už bilietus mažiausiai tektų pakloti 60 eurų, o norint miuziklą stebėti pirmoje eilėje ir 140 eurų.

Nevaikiškos vaikiško spektaklio kainos. Netrukus didžiausiose šalies arenose pasirodys kone visų vaikų laukiamas „Kakės Makės gimtadienio“ miuziklas. Mažųjų tėvai jau dabar suka galvas dėl bilietų kainų. Esą jos – katastrofiškai didelės. 4 asmenų šeimai už bilietus mažiausiai tektų pakloti 60 eurų, o norint miuziklą stebėti pirmoje eilėje ir 140 eurų.

REKLAMA

Pridėti prie sumos reikėtų ir taikomus mokesčius. Šie siekia nuo 2,90 euro iki 6,90 euro už kiekvieną bilietą.

“Tai visiškai išpūstas reikalas... Labai jau brangu, noriu nuvesti 5 metukų sūnų, aišku ir pati turiu eiti, tad iškart turiu pirkti 2 bilietus. Dar negana to, pritaikomi mokesčiai ir dauginasi iš tiek, kiek bilietų perkam... Dar kelionė iš Šiaulių iki artimiausios arenos. Tai kažkoks kosmosas, vaikams jokių nuolaidų nedaro. Atrodo nori padaryt vaikui šventę, bet be 100 eurų nieko nesigauna... Manau gerokai užkelta kaina, kaip renginiui, kuris skirtas vaikams,” - sakė Šiauliuose gyvenanti Viktorija.

Moteriai pritarė ir kiti, bilietų kainomis pasipiktinę tėvai. Šie nusivylę, jog net vaikams iki 3 metų nuolaidos nedaromos.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai raginami nepirkti bilietų

Socialiniame tinkle Facebook asmeninį tinklaraštį „Mamalogas“ rašanti 3 vaikų mama sukėlė didžiulę diskusiją. Joje pasisakę tėvai, vieni kitus ragina nepirkti bilietų į šį miuziklą. Esą renginys skirtas vaikams, o šeimoms netaikomos jokios nuolaidos. Maža to, įspūdingos bilietų kainos prilygsta aukščiausio lygio renginiams. Tėvai mano, jog pigiausių bilietų pirkti neverta. Mažieji sėdėdami tolimiausiuose arenų kampuose miuziklą galės stebėti nebent iš ekranų.

REKLAMA

„Vaikams nemokamo įėjimo nėra, nepriklausomai nuo amžiaus, o bilieto kaina - nuo 15 iki 35 eurų. Kas turi vaikų, tas puikiai žino, kad Kakė Makė vaikams įdomi maždaug iki 6, 7 metų. O kas buvo šalies arenose - žino, kad su tokio amžiaus vaiku pirkti bilietus pigiausiose zonose - puikiausias būdas susigadinti sau nuotaiką, nes tiesiog bus per toli,“ - sakė 3 vaikus auginanti mama.

„Realiai, norint, kad toks mažas vaikas normaliai viską matytų ir išlaikytų dėmesį, teks už bilietą pakloti 30-35 eurus. Kadangi 3-7 metų vaikai į koncertus patys vieni neina - tai, tarkim, mums už 5 asmenų šeimą tektų pakloti 150 - 175 eurus,“ - pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatoriai kainos dydį grindžia tuo, esą miuzikle dalyvauja šalyje puikiai žinomi scenos profesionalai. Tačiau tėvų nuomone, vaikams tai neturi jokios reikšmės.

„Mačiau, kad renginio organizatoriai teisindamiesi dėl kainos sakė, kad čia neeilinis renginys, bus daug žymių žmonių. Bet juk 3-7 metų vaikai nežino kas jie tokie ir jiems vienodai ar tarp renginio režisierių, kompozitorių šmėžuoja įžymybių pavardės ar ne,“ - piktinosi moteris.

Pašnekovė sako, nors ir laikosi pozicijos, jog nėra per didelių kainų - laisvoje rinkoje paklausa ir pasiūla susireguliuoja, - bet šiuo atveju, bilietų kainos išėjo už visų ribų.

Brangiausi bilietai perkami labiausiai

Miuziklą organizuojančios įmonės VšĮ „Teatro dienos“ vadovas Vytautas Lebednykas tikina, jog bilietai tirpsta kaip ledai saulėje. Esą labiausiai graibstomos brangiausios – pirmoje eilėje esančios vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Puikiai perkami bilietai. Pačius brangiausius baigia išpirkti, pigių niekas neperka. Ne gėda sakyti, kad tai aukšto lygio kūrinys, užtikrinta visa komanda. O dėl bilietų, jūs sakote visi vaikai nori sėdėti pirmoje eilėje, bet ta pirma eilė yra tik viena,“ - tv3.lt portalui sakė V. Lebednykas.

Anot pašnekovo, bilietų kainos į šį miuziklą negali būti pigesnės.

„Tai yra miuziklas. Dirba režisierius, scenografas, kostiumų dailininkas, kuriamos kaukės, choreografija daroma. Atskirai ir vizualizacijos kuriamos. Miuziklui kūriniai sukurti nuo nulio, įrašų studijose įrašinėjami, kuriami tekstai, ne tik vienas muzikos prodiuseris dirba, atskirai įrašinėjami ir styginiai bei pučiamieji instrumentai. Tai tikrai aukšto lygio kūrinys vaikams,“ - sakė V. Lebednykas.

REKLAMA

Bilietų kainos pagal kiekvieno kišenę

Vaikams skirtą miuziklą kuria didelė profesionalų komanda, o esą sukurti geros kokybės kūrinį, nepaisant ar jis skirtas vaikams ar suaugusiems, – brangu.

„Gal pripratę tėveliai, kad mažai turėtų kainuot, bet alternatyvos miuziklui nėra, sukurti jį geros kokybės yra brangu. Juk negali paprastai daryti, visi pastebės tą dalyką. Kiekviena sritis atitinkamai kainuoja, o tai lemia ir kainą. Tačiau noriu pabrėžti, kad bilietai diferencijuoti, kaip kam patogiau sėdėti, kaip kas išgali, kaip kam patogiau,“ - kalbėjo V. Lebednykas.

Pašnekovas tikino, jog nuolaidos į šį miuziklą taikomos tik tuo atveju, jei bilietus perka 10 ir daugiau asmenų grupės. Beto, net 1000 vaikų šį miuziklą pamatys nemokamai.

REKLAMA

„Mes 1000 vaikų įleidžiame nemokamai. Tai iš vaikų namų, socialinės rizikos šeimų vaikai. Kiekviename mieste, kur bus rodomas miuziklas, maždaug bus po 250 vaikų įleistų nemokamai,“ - sakė V. Lebednykas.

Miuziklą planuojama rodyti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei Panevėžio arenose. Kai kurie bilietų platintojai pirkėjus ragina bilietus įsigyti ir išsimokėtinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų