REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Baiba Serdiukė (nuotr. asm. archyvo)

Rugsėjo pabaigoje pirmagimio su sutuoktiniu Mykolu susilaukusi atlikėja Baiba Serdiukė stebina kūno pokyčiais. Su gerbėjais pasidalijusi puikios figūros nuotraukomis, ji nustebino ne vieną mamą. Ne gana to, moteris atskleidė, kad jos tikslas – atsikratyti vos 3 kilogramų. 

27

Rugsėjo pabaigoje pirmagimio su sutuoktiniu Mykolu susilaukusi atlikėja Baiba Serdiukė stebina kūno pokyčiais. Su gerbėjais pasidalijusi puikios figūros nuotraukomis, ji nustebino ne vieną mamą. Ne gana to, moteris atskleidė, kad jos tikslas – atsikratyti vos 3 kilogramų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip atlikėja taip greitai atgavo puikias formas? Nors naujausiuose kadruose matyti ryškėjantis presas, atlikėja kuklinasi ir savo figūros idealia dar nevadina: „Gal tik nuotrauka tokia. Mano pilvas dar toli gražu ne plokščias, jis minkštas ir tai visiškai normalu. Kol kas negalėčiau būti grįžusi į savo formas, nes raumenys dar nėra suaugę. Tačiau net pati nustebau, kad jau visai padoriai atrodau“.

REKLAMA

- Tad kokia jūsų paslaptis? Ar iš karto grįžote į sporto salę?

- Ne, tikrai visiškai nieko nedariau. O sportuoti po gimdymo dar bent savaitę negalima. Vienintelis sportas – vaikelio nešiojimas.

- Viename interviu minėjote, kad nėštumo metu jūsų mityba nebuvo kardinaliai pakitusi. Tad gal ir svorio nedaug priaugote?

- Ypatingai maitinimosi įpročiai nepasikeitė. Tačiau paskutinius mėnesius buvo itin patraukę ant saldumynų. Kai važiavau į ligoninę, mano viršsvoris buvo beveik 14 kilogramų – tai yra norma. O praėjus 3-4 dienoms jau buvau netekusi 9 kilogramų. Normalu, po gimdymo pasišalino placenta, kraujas ir t.t. Be to, kadangi dabar maitinu sūnų, pasišalina visi skysčiai. Galbūt prisidėjo ir tai, kad prieš nėštumą buvau aktyvi. Nesu dar visiškai grįžusi į savo formas, tačiau tie keli kilogramai – mažmožis.

REKLAMA
REKLAMA

- Tad didžiausia jūsų grožio paslaptis – sportas prieš nėštumą ir nėštumo metu?

- Manau, kad taip. Galbūt todėl organizmas greičiau adaptavosi. Juk raumenys turi atmintį.

- Ar galėtumėte remdamasi savo patirtimi paaiškinti, kodėl verta sportuoti besilaukiant?

Visų pirma, kiekvienam reikia įsiklausyti į savo kūną. Kadangi mano atveju nėštumas buvo pakankamai lengvas, nekamavo net pykinimas, iki penkto mėnesio iš viso nejaučiau, kad laukiuosi. Todėl nenoriu savo recepto taikyti kitoms. Nes kai kurios mamos iš ligoninės neišlenda. Tačiau jeigu sveikata leidžia ir moteris būna aktyvi iki nėštumo, manau, kad kūdikio išnešiojimui sportas nepakenks. Atvirkščiai bus lengviau pagimdyti ir vėl grįžti į buvusias formas. Be to, reguliariai atliekant fizinius pratimus padažnėja kvėpavimas, stiprinami kvėpavimo raumenys, organizme padidėja plaučių ventiliacija, suaktyvėja kraujotaka. Mano atveju taip pat nekamavo jokie nugaros skausmai. Aišku, jeigu moteris prieš nėštumą visiškai nesimankština, o tapusi nėščia ima intensyviai sportuoti – kūnas gali patirti per didelį šoką. Kadangi pati intensyviai užsiėmiau sportu, nei sau, nei vaikeliui nepakenkiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ką manote apie genų galią? Galbūt ir jūsų mama nėštumo laikotarpiu nepriaugo didžiulio viršsvorio?

- Mano mama gimdė du kartus. Su manimi ji priaugo vos 6 kilogramus. Tad įtakos gali turėti ir genai. Tačiau, pavyzdžiui, mano sesė gimdymo metu priaugo apie 18 kilogramų ir jai per metus nepavyko grįžti į savo formas. Tačiau ji niekada prieš tai nebuvo sportavusi.

- Normalu, kad vaikelio gimimas pakoreguoja ne tik kūno formas, bet ir gyvenimo būdą. Kaip manote, kada būsite pasirengusi sugrįžti į sceną?

- Kol kas aktyviai maitinu, tad negaliu palikti vaikelio. Kai nusistovės rėžimas ir vaikas galės valgyti kitą maistą, tuomet galėsiu būti aktyvesnė.

REKLAMA

- Ar po vaikelio gimimo galite pasimėgauti miegu?

- Kas valandą keltis tikrai nereikia. Antanas paprastai pamiega 5 valandas, o paskui – po 2-3. Tad tie keli kartai per naktį tikrai nėra daug. Jis man leidžia pamiegoti. Mama sako, kad man pasisekė.

- Greitai atgaunate kūno formas, miegate irgi neblogai. Tačiau po gimdymo kai kurios moterys susiduria su hormonų pusiausvyros pakitimais, dėl kurių kartais apima nerimas, depresija. Ar po gimdymo tenka susidurti su panašiais sunkumais?

- Su depresija susidurti neteko. Tačiau, kai tenka kokia sunkiau įveikiama užduotis, gal šiek tiek ir apima baimė, nervas. Džiaugiuosi, kad šalia turiu vyrą, kuris gelbsti kiekvienoje situacijoje. Tuomet tampa labai ramu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų