REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Akimirkos iš devynioliktosios „Paršelio“ regatos (nuotr. Organizatorių)

Buriavimo sezono pabaigtuves vainikavo Kuršių mariose surengta „Paršelio“ regata, kurioje greičiausiai bangas iš Nidos uosto praskrodė „Esox“ jachtos įgula, vadovaujama Rimanto Stropaus.

9

Buriavimo sezono pabaigtuves vainikavo Kuršių mariose surengta „Paršelio“ regata, kurioje greičiausiai bangas iš Nidos uosto praskrodė „Esox“ jachtos įgula, vadovaujama Rimanto Stropaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nidos uosto kapitono Karolio Atkočaičio dėka regatos dalyviams neiškilo jokių kliūčių startuoti, išskyrus gana sudėtingas oro sąlygas. Dėl itin stipraus vėjo buvo iškilusi grėsmė, kad devynioliktoji tradicinė „Paršelio“ regata apskritai neįvyks. Tačiau išvakarėse įsišėlęs vėjas šiek tiek aprimo ir regatos teisėjai šeštadienio vidurdienį leido dalyviams startuoti.

REKLAMA

Iš 26 užsiregistravusių jachtų įgulų į Kuršių marias išplaukė tik 20 komandų.

„Oro sąlygos nebuvo iš lengvųjų, todėl kai kurios jachtų įgulos nusprendė likti krante, nerizikuoti“, – pasakojo vienas regatos organizatorių Darius Gerasimavičius.

Baimintasi buvo išties pagrįstai. Pavyzdžiui, „Orc“ laivų grupėje itin nepasisekė „Tojanos“ įgulai. Kaip sako patys buriuotojai, vėjas tiesiog „susprogdino“ spinakerį – labai lengvos medžiagos burę, leidžiančią plaukti pavėjui. Po šio incidento „Tojanai“ beliko plauti išvien savo malonumui.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji finišą pasiekė Šarūno Sondeikos vairuota jachta „Rango“. Pirmąjį sezoną vandenis skrodžianti „Rango“ buvo didžiausias laivas, turintis ir didžiausią burių plotą, todėl ir greičiausiai įveikė maršrutą. Tiesa, pritaikius specialią laiko ir taškų apskaičiavimo metodiką, atsižvelgiant į jachtų techninius parametrus, „Orc“ laivų grupėje „Rango“ užėmė tik ketvirtąją vietą. Šioje laivų grupėje, o taip pat „Paršelio“ regatą apskritai laimėjo Rimanto Stropaus jachtos „Esox“ įgula.

Antrą vietą užėmė „Keturių vėjų“ įgula (Adomas Janulionis), o trečiąją – „Joker“ jachta (Marius Ambrulaitis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lkrt“ laivų grupėje pergalę pasiekė jachtos „Regina“ (Dovydas Kvederis) komanda, o antrąją vietą užėmė „Milda“ įgula, kurios vairininku buvo Barselonos olimpinių žaidynių dalyvis Valdas Balčiūnas. Trečioji vieta šioje laivų grupėje atiteko „Defiance“ įgulai (Oleg Zelenin).

„Open“ laivų grupėje vienintelė finišavo „Falcon“ įgula.

„Paršelio“ regatą organizavo Nacionalinė buriavimo akademija ir viešoji įstaiga „Vėjo trejetas“, o pagrindinį prizą keptą paršelį nugalėtojams parūpino ūkininkas Svajūnas Kižys iš Birjagalos. Vėlų vakarą buriuotojai viso sezono ir „Paršelio“ regatos rezultatus iki paryčių aptarė „Fakso“ klube. Čia buriuotojams pasirodymą surengė ir grupės „BIX“ būgnininkas Gintautas Gescevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų