REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Moteriai smogė vėžys

 Moteris, kovojusi su išties agresyvia kaulų vėžio forma, atskleidė, kaip net 7 metus, prieš susergant, ji labai dažnai sapnuodavo šią savo ligą.

5

 Moteris, kovojusi su išties agresyvia kaulų vėžio forma, atskleidė, kaip net 7 metus, prieš susergant, ji labai dažnai sapnuodavo šią savo ligą.

REKLAMA

Bristolyje, Anglijoje gyvenančiai Abi Galatia (30 m.), dar būnant 26-erių diagnozuota trečios stadijos osteosarkoma – agresyvi vėžio forma. Moteris pranašiškus sapnus apie šią niūrią ligą pradėjo sapnuoti prieš 14 metų.

Fotografe dirbančios moters draugė pasakojo, jog Abi ji vadindavo šiek tiek išprotėjusia, tačiau moteris tikėjo susirgsianti šia liga, nes ir jos mama mirė būtent dėl to.

Moteris atskleidė, kaip jos rankoje, po netikėto susitikimo su nepažįstamuoju, nujautusiu, jog su Abi kažkas negerai, buvo aptiktas auglys.

Lemtingas susitikimas

Abi Pietų Afrikoje esančiame mieste Keiptaune dirbo su labdaros organizacija, padedančia žmonių pardavinėjimo aukomis tapusiems asmenims. Vienas jos klientas, kurio moteris nebuvo anksčiau sutikusi, teigė, jog nujaučia apie suprastėjusią Abi sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienas iš auka tapusių žmonių priėjo prie manęs ir pasakė, jog mane sapnavo net 3 kartus. Ji teigė, jog savo sapne aš atėjau pas ją į namus, o išeinant mane užsipuolė jos šuo. Uždarant vartelius į ranką įsikandęs naminis gyvūnas švelniai ją patraukė į save, bet kadangi rankoje buvo auglys, ji lengvai nutrūko“, - apie kliento sapną pasakojo Abi.

REKLAMA

Auglys nebuvo matomas, tačiau moteris jautė didžiulį skausmą, o gydytojai nesuprato, kodėl ji šitaip stipriai verkia.

„Gydytojas į mane pažiūrėjo lyg reikalaučiau dėmesio. Jis liepė man pasidaryti skenogramą. Nuotraukoje ryškiai matėsi auglys. Jis atrodė bauginančiai“, - teigė moteris. „Gydytojas pradėjo klausinėti visokių su vėžiu susijusių klausimų. Vėliau man buvo liepta atlikti kraujo tyrimus.“

Abi diagnozuota osteosarkoma. Auglys, kuris moters organizme išbuvo net 6 mėnesius, tęsėsi nuo pat peties iki alkūnės. Jos ši diagnozė nešokiravo, nes Abi jau daugelį metų žinojo, kad susirgs vėžiu.

REKLAMA
REKLAMA

Moters motina prieš 3 metus mirė nuo pilvo vėžio, išplitusio į jos gyvybiškai svarbius organus, tad Abi tikėjo, kad jos laukia toks pat likimas.

„Mano mama iš šio pasaulio iškeliavo būtent susirgusi vėžiu. Maniau, jog man pačiai bus diagnozuota ši liga. Visada tai jaučiau. Netgi sapnuodavau su tuo susijusius sapnus. Pirmasis jų mane aplankė kai buvau tik 12-kos. Draugai galvojo, jog išprotėjau.

Jie netikėjo manimi, bet aš tvirtai žinojau, kad aš ir mano mama sirgsime vėžiu. Mirus mano mamai, sustiprėjo ir šie pranašiški mano sapnai. Po kurio laiko jiems aprimus, pradėjau regėti mane užsipuolantį šunį. Tai, jog tai išsipildė, sunkiai įtikima, tačiau aš tai, galima sakyti, išpranašavau“, - sakė Abi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eksperimentinė operacija ir chemoterapija

Metus moteris buvo gydoma chemoterapija, o dėl to, jog ši vėžio diagnozė yra labai reta, Abi buvo atlikta eksperimentinė operacija, kurios metu pašalintas auglys. Į jos kūną buvo įdėtos metalinės nerūdijančio plieno plokštelės, tačiau nepasiteisinus operacijai, ranką teko atkurti naudojant nugaros, kojos ir kitos rankos raumenis bei šonkaulį.

„Susirgus, liga išplinta kaip gaisras sausros metu. Tai šiek tiek baugina. Laimei, jog ta mergina sapnavo su manimi susijusius sapnus, nes kitaip manęs, manau, čia jau nebebūtų“, - sakė moteris.

Šiuo metu liga yra šiek tiek atslūgusi. Abi dėkoja savo pomėgiui fotografuoti, padėjusiam ištverti šį skaudų gyvenimo smūgį.

REKLAMA

Moters draugai vietinėje bažnyčioje paskelbė renkantys aukas, už kurias buvo nupirktas fotografei skirtas fotoaparatas, naujas nešiojamas kompiuteris ir nuotraukų redagavimo programa.

„Gydymo metu tai man suteikė vilties, jog aš vis dėlto nemirsiu. Šią vasarą užbaigus gydymą, įamžinau daug vestuvių ceremonijų. Fotografuoti išmokau pati ir, manau, tai man suteikė jėgų nepasiduoti“, - teigė Abi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų