REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Moteris po gimdymo (nuotr. asm. archyvo)

Mama atvirai papasakojo, ką reiškia gimdyti kūdikį ir teigė, kad gimdymo metu ji buvo tokia pavargusi, kad pamiršo, kaip reikia stumti.

4

Mama atvirai papasakojo, ką reiškia gimdyti kūdikį ir teigė, kad gimdymo metu ji buvo tokia pavargusi, kad pamiršo, kaip reikia stumti.

REKLAMA

Knygų autorė Zoe Foster Blake neseniai pagimdė dukrelę Rudy. Tai antroji moters atžala, pasaulį išvydusi net po 13 valandų trukusio gimdymo.

Dviejų vaikų motina ir grožio ekspertė nusprendė viešai prabilti apie savo gimdymo patirtis, kad ir kitos būsimos mamos būtų pasiruošusios šiam įvykiui.

Savo tinklaraščio įraše, pavadinimu „Gimdymo, gimimo ir pogimdyvinio periodo klausimynas“, Zoe aiškino, kad į pasaulį pasibeldus naujagimiui, pirmos 4 valandos buvo lengvos.

„Sąrėmiai prasidėjo apie 2.30 val. nakties ir sustiprėjo tik apie 5.30 val. ryto. Tuomet nenoromis paskambinau uošvienei ir paprašiau, kad ši atvyktų prižiūrėti mūsų pirmagimio. Sakau, kad nenoromis, nes likus savaitei iki gimdymo, labai jaudinausi ir nerimavau, ir, nors sąrėmiai pasikartodavo kas 8 minutes, jie nebuvo stiprūs, tad nenorėjau ligoninėje atsidurti jau rėkianti iš skausmo“, - rašė Zoe.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau po 4 valandų moteris atsidūrė gimdyvėms skirtoje palatoje. Dirbtiniu būdu nubėginus vandenis, kad apmalšintų skausmą, Zoe buvo pajungtos specialios dujos, o jos gimdymo kanalui prasiplėtus 7 centimetrais, ji paaiškino, kad stipresni nuskausminamieji vaistai ją migdė. Zoe jautėsi tokia pavargusi, kad atėjus laikui stumti, ji nežinojo, kaip tai daryti.

REKLAMA

„Visiškai pamiršau, kaip reikia stumti. Jie rėkė, kad tai panašu į tuštinimąsi. Po 15 labai sportiškų, intensyvių ir tuo pačiu stebuklingų minučių, mūsų mažoji jau buvo su mumis“, - teigė Zoe.

Vos tik pagimdžius, mama sudorojo didžiulį mėsos kukulių sumuštinį ir, prieš gavus leidimą vežtis dukrelę namo, išgėrė taurę šampano.

Nepaisant to, jog pirmosios savaitės, praleistos su dukrele, kaip teigė pati moteris, buvo itin lengvos, ji prisipažino, kad maždaug 7-ą savaitę buvimas mama pasidarė labai sudėtingas.

„Kaip ir visos motinos, kai mažylis pradeda be perstojo ir be aiškios priežasties verkti ir nemiegoti, visas tas džiaugsmas ir laimė, kuria gyvenau kelias pirmąsias savaites, staiga dingo ir aš nežinojau, ko imtis. Net ir tylaus trimečio auginimas bei neramaus naujagimio maitinimas ir nuraminimas mane išmušė iš vėžių“, - pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris šį išties atvirą įrašą paviešino savo tinklaraštyje. Prie jo Zoe prisegė ir savo pačios nuotrauką, darytą po gimdymo praėjus vos kelioms valandoms.

„Man patinka klausytis gimdymo istorijų, be to, mėgstu gauti patarimus, ypač kai kalbama apie gimdymą, žindymą, nes esu užmarši, smalsi, nesiorientuoju laike ir noriu patarimų iš žmonių, kurie tai jau ištvėrė. Kad už viską atsilyginčiau, parašiau ilgą ir gan nuobodų įrašą apie savo pačios gimdymą“, - po fotografija rašė Zoe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų