REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
LSDP tarybos posėdis (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) savo sprendimais įtvirtinant sprendimą trauktis į opoziciją, kai kurie socialdemokratai dilemą – darbas ar partija – išsprendė ne pastarosios labui.

25

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) savo sprendimais įtvirtinant sprendimą trauktis į opoziciją, kai kurie socialdemokratai dilemą – darbas ar partija – išsprendė ne pastarosios labui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų partiją praėjusį penktadienį paliko užsienio reikalų viceministrai Neris Germanas ir Darius Skusevičius, ministro Lino Linkevičiaus patarėjas Domas Petrulis, šiek tiek anksčiau – teisingumo ministrės patarėjas Nerijus Jukna.

REKLAMA

Penktadienį prieš LSDP tarybos posėdį, per kurį turėjo būti balsuojama dėl „maištininkų“ šalinimo iš partijos, pareiškimus išeiti savo noru įteikė minėti trys užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus komandos nariai, BNS patvirtino LSDP atsakingasis sekretorius Linas Jonauskas

Lieka dirbti ministerijoje

Ministro patarėjas, buvęs Seimo narys D. Petrulis BNS sakė pasitraukęs iš LSDP, nes lieka dirbti ministerijoje.

„Elementari politinė logika diktuoja tokį sprendimą, negali būti opozicinės partijos atstovas Vyriausybėje, todėl priėmiau sprendimą išeiti“, – sakė D.Petrulis.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu jis teigė liekantis socialdemokratinių pažiūrų, tik nebesantis šios organizacijos narys.

„O kaip bus ateityje, pagyvensim, pamatysim“, – apie galimybes ateityje grįžti į partiją sakė D. Petrulis.

Ilgametis LSDP narys užsienio reikalų ministras L. Linkevičius sprendimą išeiti iš partijos priėmė iškart po partijos tarybos sprendimo trauktis į opoziciją.

Atsistatydino ministrės komanda

Socialdemokratų tarybai priėmus sprendimą palikti valdančiąją koaliciją, atsistatydino visa socialdemokratų į Teisingumo ministeriją deleguota ministrės komanda, taip pat ir ministrės Mildos Vainiutės patarėjas N. Jukna. Tačiau sulaukęs kvietimo grįžti į darbą N. Jukna nusprendė palikti partiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nusprendžiau pasitraukti iš partijos, kad tai nebūtų kliūtis man dirbti ministerijoje. Ministrė pakvietė prisijungti prie komandos ir toliau tęsti patarėjo darbą, nenorėjau, kad kiltų interesų konfliktas ar nesusipratimas su partija. Noriu būti reikalingas kaip kvalifikuotas teisininkas, padėti ministerijai spręsti problemas, susijusias su Kalėjimų departamentų, srityje, kurią kuruoju“, – pirmadienį BNS sakė N. Jukna.

Paskutinis lašas

Partiją paliekantis BNS patvirtino ir buvęs Seimo narys Mantas Varaška. Anot jo, paskutinis lašas, privertęs parašyti pareiškimą, buvo šeštadienio LSDP tarybos sprendimas išmesti iš partijos parlamentarą Antaną Vinkų.

REKLAMA

„Aš galiu paminėti pačius naujausius įvykius, kurie rodo, kad partija tampa vedama aklo keršto jausmo, revanšistine, kai vienas atėjęs į partijos tarybą žmogus, 78 metų profesorius, diplomatas yra metamas lauk iš partijos su piktdžiuga. Tai prasilenkia šiek tiek su politine etika, kultūra, kurią aš įsivaizdavau, kad ši partija turi. Partija, kuri visada garsėjo pakantumu mažumos nuomonei, tampa labai radikali“, – kalbėjo M. Varaška.

Šeštadienį prieš partijos tarybos posėdį Socialdemokratų partiją paliko būrys senbuvių, prieš daugumos valią pasirašiusių bendradarbiavimo susitarimą su „valstiečiais“. Iš šios grupės vienintelis parlamentaras A. Vinkus nepasitraukė pats, ir balsavimu buvo išmestas iš partijos.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų