REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antroji iš eilės šią savaitę Marijampolės „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ akistata baigėsi dar viena įspūdinga suvalkiečių pergale A lygoje. Savaites pradžioje į varžovų vartus pelnę penkis įvarčius savo žiūrovų akivaizdoje, sūduviečiai nepasikuklino ir svečiuose – 5:1 (2:0). Tris įvarčius įmušė antrajame kėlinyje pasirodęs Josipas Tadičius.

Antroji iš eilės šią savaitę Marijampolės „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ akistata baigėsi dar viena įspūdinga suvalkiečių pergale A lygoje. Savaites pradžioje į varžovų vartus pelnę penkis įvarčius savo žiūrovų akivaizdoje, sūduviečiai nepasikuklino ir svečiuose – 5:1 (2:0). Tris įvarčius įmušė antrajame kėlinyje pasirodęs Josipas Tadičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsirašiusi eilinę pergalę, „Sūduva“ sugrįžo į antrąją turnyro lentelės vietą ir atsilikimą nuo Vilniaus „Žalgirio“ sumažino iki penkių taškų, turėdama rungtynes atsargoje.

REKLAMA

Suvalkiečiai nuo mačo pradžios žaidė tokį futbolą, kuris buvo demonstruotas Marijampolėje. Ernestas Veliulis turėjo pasižymėti, bet pats negalėjo patikėti, kad jo smūgis galva aplenkus gynėją po perdavimo iš krašto buvo netikslus 10-ąją minutę.

Įvartis krito netrukus. „Kauno Žalgirio“ vartininkui Modestui Stoniui grąžinus kamuolį į žaidimą, oro dvikovą laimėjo Andro Švrljuga, numušdamas jį į priekį, kur po gynėjų klaidos prieš vartus iššoko Karolis Laukžemis ir mušė tiksliai 15-ąją minutę.

REKLAMA
REKLAMA

Išsiveržusi į priekį „Sūduva“ ir toliau kontroliavo tiek kamuolį, tiek žaidimą. Retą ataką kėlinio viduryje surengė kauniečiai, bet po perdavimo iš krašto Teremas Moffi tiksliai smūgiuoti galva nesugebėjo.

Sužaidus pusvalandį, M. Stonys išgelbėjo savo komandą po greito svečių išpuolio. E. Veliulis įsiveržė į baudos aikštelę, kur, būdamas tarp dviejų varžovų, perdavimu surado laisvą K. Laukžemį. Puolėjo smūgį vartininkas sugavo.

Antrasis įvartis į „Kauno Žalgirio“ vartus krito prieš pertrauką. Po E. Veliulio perdavimo nesusikalbėjo M. Stonys su gynėju Levanu Chapodze ir nesugavo kamuolio, kuris atiteko šalia atsidūrusiam Ovidijui Verbickui. Saugui beliko iš poros metrų pataikyti į tuščius vartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos pirmą smūgį į varžovų vartus atliko šeimininkai. Nuo suolo pakilęs Lukas Kochanauskas atsidūrė atakos smaigalyje baudos aikštelėje, tačiau stipriai mušti nepavyko, Ivanas Kardumas šuoliu kamuolį sugavo.

Į aikštę mestas J. Tadičius taip pat galėjo pasižymėti pirmu lietimu greitos atakos metu, bet po aštraus O. Verbicko perdavimo labai stipriu šūviu galva mušė virš vartų.

„Kauno Žalgiris“ pabandė eiti į priekį didesnėmis pajėgomis, dar sykį smūgiu iš toli I. Kardumo vartams pagrasino L. Kochanauskas. Tačiau tokiais savo veiksmais šeimininkai paliko daugiau erdvių suvalkiečių atakoms ir buvo skaudžiai nubausti.

REKLAMA

72-ąją minutę pirmąjį savo įvartį pelnė J. Tadičius, vienu lietimu nukreipęs kamuolį po skersiniu greitos atakos metu, sulaukęs Vaido Slavicko perdavimo.

Dublį į savo sąskaitą legionierius iš Serbijos įsirašė 79-ąją minutę. Po tolimo O. Verbicko perdavimo prieš vartus iššokęs puolėjas pasiuntė kamuolį į tinklą smūgiu tarp M. Stonio kojų.

Garbės įvartį „Kauno Žalgiriui“ pavyko įmušti 83-ąją minutę. Pasinaudojęs varžovu atsipalaidavimu ir suteikta laisve, iš toli pykštelėjo rezultatyviausias komandos žaidėjas Aurimas Raginis.

REKLAMA

Tuo įvarčių lietus antrajame kėlinyje nesibaigė. Paskutinę mačo minutę savo trečiąjį įvartį pelnė J. Tadičius, uždaręs perdavimą iš artimo atstumo smūgiu nuo virpsto ir padėjęs paskutinį tašką rungtynėse.

„Kauno Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ 1:5 (0:2)

„Kauno Žalgiris“: M. Stonys, L. Chapodze (65 min. P. Širvys), I. Dedura, V. Bačiašvilis, I. Jasinskis, E. Kloniūnas, M. Duque, A. Raginis, G. Sirgėdas (45 min. P. Malakas), E. Mickevičius (56 min. L. Kochanauskas), T. Moffi.

„Sūduva“: I. Kardumas, A. Švrljuga, A. Jankauskas, R. Abu Bakras, S. Kerla, V. Slavickas (72 min. Choco), P. Leimonas (82 min. P. Janušauskas), E. Veliulis, G. Matulevičius, O. Verbickas (58 min. J. Tadičius), K. Laukžemis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvarčiai: A. Raginis (83); K. Laukžemis (15), O. Verbickas (43), J. Tadičius (72, 79, 90).

Geltonos kortelės: M. Duque (40), I. Dedura (48), A. Raginis (66); A. Švrljuga (14), V. Slavickas (64).

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris" 27 17 7 3 51:19 58

2. Marijampolės „Sūduva" 26 15 8 3 57:28 53

3. Trakų „Trakai“ 27 14 9 4 40:21 51

4. Klaipėdos „Atlantas" 27 8 9 10 32:31 33

5. Utenos „Utenis" 27 7 8 12 21:41 29

6. Jonavos „Jonava" 26 7 7 12 27:39 28

7. Kauno „Stumbras" 27 4 10 13 23:39 22

8. „Kauno Žalgiris" 27 3 6 18 18:51 15 Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: D. Šernas („Žalgiris“) – 14, Elivelto („Žalgiris“) – 11, A. Paniukovas („Atlantas“) – 11, M. Maksimovas („Trakai“) ir K. Laukžemis („Sūduva“) – po 10 įvarčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų