REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Seksas (nuotr. Fotolia.com)

Seksas, įkvėptas populiaraus erotinio romano „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ gali būti tai, kas kelia jums fantazijas.

28

Seksas, įkvėptas populiaraus erotinio romano „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ gali būti tai, kas kelia jums fantazijas.

REKLAMA

Kad ir kaip ten būtų, ne mitas, jog seksas, romantiškas ar pašėlęs, yra vienas tinkamiausių būdų sustiprinti ryšį tarp jūsų ir partnerio.

Tam pritaria ir mokslininkai. Lytinių santykių metu kūną užpildo įvairūs hormonai ir cheminės medžiagos, pavyzdžiui, oksitocinas, dar žinomas kaip meilės hormonas. Tai vyksta ne be reikalo.

Oksitocinas sumažina stresą ir padidiną norą mylėtis, sustipriną ryšį tarp mylimųjų, jų meilę, teigė porų terapeutė Mary Kay Cocharo.

Tiesioginiai prisilietimai skatina į organizmą išskirti šiuos hormonus, tad suartėjimas su partneriu ir glamonės prieš prasidedant seksui yra bene lengviausias būdas sustiprinti judviejų jausmus.

REKLAMA
REKLAMA

Tad kokių papildomų priemonių siūloma imtis sekso metu, norint dar labiau suartėti ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

Netylėkite

Net jei lovoje esate šiek tiek santūresnė, sekso metu nepatariama tylėti, nes taip prarandama galimybė dar labiau sustiprinti santykius su mylimuoju. Pasakokite partneriui, kas jus priverčia jaustis gerai, o kas kelia nemalonius pojūčius. Jei esate drąsi, savo potyrius įgarsinkite.

REKLAMA

„Tai daryti galite žodžiais, aimanomis ir dejonėmis. Svarbu parodyti partneriui, kad tą akimirką esate su juo“, - teigė Mary Kay Cocharo.

Giliai kvėpuokite

Gilus kvėpavimas išduoda apie malonius pojūčius, be to tai gali padėti sustiprinti susijaudinimą.

„Tantrinis seksas moko, kad sinchroniškai kvėpuojantys žmonės jaučiasi artimesni ir juos apima erotiniai jausmai“, - teigė terapeutė.

Atsijunkite

Bet kokiais įmanomais būdais venkite būti išblaškomi pašalinių prietaisų. Įsitikinkite, jog televizorius yra išjungtas, o telefono būsena pakeista į begarsę, be to, jokiu būdu sekso metu nesugalvokite patikrinti žinučių ar balso pranešimų. Juk tai akimirka, kurios metu jūs ir jūsų partneris turite būti vieni, visą dėmesį sutelkti į vienas kitą. Jei to nedarote, praleidžiate progą suartėti arba dar blogiau – galite įžeisti savo antrąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA

Kambaryje – jokių augintinių

Daugelis žmonių naktį miega su savo augintiniais lovose, tačiau mylėjimasis tame pačiame kambaryje, kuriame yra šuo ar katė, stebintys kiekvieną jūsų judesį, nebus malonus.

„Jei sekso metu žiūrėti į savo partnerį, o nusukus žvilgsnį jus stebi mylimas augintis, aistra gali kaip mat išgaruoti“, - sakė Cocharo.

Su augintiniais laiką leiskite vėliau.

Miegamasis turi tapti šventa vieta

Miegamasis turi tapti vieta, skirta tik miegui ir seksui. Šiame kambaryje nepatariame dirbti kompiuteriu, apmokėti sąskaitas ar kalbėtis telefonu.

Porų terapeutė pataria iš miegamojo pašalinti visus elektroninius prietaisus, tarp jų ir kompiuterį, o mobilųjį telefoną per naktį įkrauti kitame kambaryje. Šie prietaisai ne tik blaškys dėmesį, bet ir neleis tinkamai suartėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsimerkite

Didžioji dalis žmonių lytinių santykių metu užsimerkia, tačiau nemažai sekso ekspertų teigia, jog tai tikrai nėra į naudą.

„Tyrimai atskleidė, kad žiūrint vienas kitam į akis, nusiramina tam tikra smegenų dalis, leidžianti žmonėms patirti stipresnį ryšį“, - pridūrė Cocharo.

Kitą kartą mylėdamiesi nebijokite giliai žvelgti vienas kitam į taip vadinamus sielos veidrodžius, tačiau jei pradėsite jaustis nepatogiai, užsimerkite. Juk nesinori vien tik žvilgsniu sugadinti šios romantiškos akimirkos.

Suplanuokite romantišką vakarą

Svarbu atminti, kad ne kiekviena vakarienė turi susidaryti iš 5 patiekalų. Kartais viskas, ko reikia - paprastas mėsainis, bet persivalgyti taip pat nėra naudinga.

Taip pat patariama ant stalo uždegti porą žvakių, vakarienės metu nepamiršti flirto, aistringo erzinimo ir, be abejo, glamonių, seksą padarančių intymesniu ir išskirtiniu, stiprinančiu judviejų artumą ir ryšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų