REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Vilniuje autobuso nesuvaldęs vairuotojas tik per plauką išvengė tragedijos nuotr. Broniaus Jablonsko
4

 

Vilniuje, Tūkstantmečio gatvėje, viešojo transporto autobusas sukėlė avariją. Avarija įvyko dėl techninio autobuso gedimo.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Miesto autobuso „Volvo“ vairuotojas 9.41 val. pranešė, kad jam nepavyko suvaldyti transporto priemonės, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir užtvėrė kelią kitiems automobiliams. Niekas nenukentėjo. Autobusas apgadino kelio atitvarus“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius.

REKLAMA

Į avariją pateko 3G maršrutu važinėjantis autobusas. Įvykio metu keleivių salone nebuvo. Avarija įvyko autobusui iš Dariaus ir Girėno gatvės nusileidus į Tūkstantmečio gatvę ir važiuojant link Savanorių prospekto. Paprastai šia vieta autobusas 3G nekursuoja.

3G autobusas iš Fabijoniškių pe Vilniaus miesto centrinę dalį ir Naujininkus vyksta į Vilniaus oro uostą. Ryte autobuse buvo nustatytas techninis gedimas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovas Tomas Šiuškus BNS sakė, kad Naujininkų rajone gedimas buvo pašalintas (pakeista oro šlangelė), tačiau vairuotojui buvo liepta grįžti į autobusų parką.

„Jis į avariją pateko važiuodamas į autobusų parką. Avarija įvyko dėl techninio gedimo – užsiblokavo ratas ir autobusas tapo nevaldomas“ ,– BNS sakė T.Šiuškus.

Bendrovės „Vilniaus viešasis transportas" darbuotojų profesinė sąjunga sako, kad šis incidentas yra Vilniaus miesto savivaldybės ir „Vilniaus viešojo transportas" „efektyvaus“ taupymo pasekmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Naujų ir kokybiškų detalių trūkumas verčia naudoti naudotas detales ir ieškoti kitų – nesaugių remonto būdų. Profesinė sąjunga prieš dvi dienas kreipėsi į įmonės vadovybę dėl šio autobuso oro stabdžių sistemos. Šiuo atveju, problema yra techniškai susidėvėjusiuose plastmasiniuose vamzdeliuose ir jų sujungimo vietose. Tačiau laiku nebuvo sureaguota ir pagal įmonėje nusistovėjusią taupymo programą to ir reikėjo tikėtis. Daug yra kalbama apie kokybišką ir saugų keleivinį transportą, tačiau tai lieka tik politikų deklaracijos“, – rašoma profesinės sąjungos pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų