REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį į kelionę pajudėjo pajudėjo Eurolygos naujojo sezono traukinys. Penktadienį į kovą stos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Jų varžovė – Belgrado „Crvena Zvezda“.

Ketvirtadienį į kelionę pajudėjo pajudėjo Eurolygos naujojo sezono traukinys. Penktadienį į kovą stos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Jų varžovė – Belgrado „Crvena Zvezda“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt pristato visas elitinio žemyno turnyro komandas ir prognozuoja jų vietas. Praeitą kartą supažindinau su klubais, kurie, mano manymu, liks 9-12 pozicijose. Dabar – apie tas ekipas, kurios, kaip prognozuoju, užims 5-8 vietas.

REKLAMA

Prognozė: 5 vieta – „Barcelona“, 6 – „Panathinaikos“, 7 – „Maccabi“, 8 – „Emporio Armani“.

„Barcelona“

Po praėjusį sezoną patirto visiško fiasko tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos čempionate klubo vadovai griebėsi esminių permainų. Jie pakvietė naująjį vyriausiąjį trenerį Sito Alonso, kuris pernai dirbo su Vitorijos „Baskonia“. Buvo pasirašyti kontraktai su septyniais naujais krepšininkais.

Katalonijos komandą papildė kūrybingas įžaidėjas prancūzas Thomasas Heurtelis, kitas atakų organizatorius Philas Pressey iš JAV, puolėjai šoklusis vengras Adamas Hanga, ispanas Pierre‘as Oriola, amerikietis Rakimas Sandersas, galintis žaisti trečiojo ir ketvirtojo numerio pozicijose, prancūzas Adrienas Moermanas, jo tėvynainis „centras“ Kevinas Sepahinas.

REKLAMA
REKLAMA

T. Heurtelis ne toks greitas kaip T. Rice‘as, tačiau gali sumaniau vadovauti puolimui, kur kas geriau pataiko iš trijų taškų zonos. 180 cm ūgio Ph. Pressey numatytas atsarginio įžaidėjo vaidmuo. Jis trumpai žaidė NBA, o praėjusį sezoną buvo vienas geresnių NBDL krepšininkų. A. Moermanas sugeba patikimiau gintis nei J. Doelmannas.

Durys buvo parodytos Tyrese‘ui Rice‘ui, Justinui Doelmannui, Bradui Olesonui, Stratui Perperoglu, Alexui Renfroe, Marcusui Erkssonui ir treneriui Georgios Bartzokui.

Iš praėjusio sezono ekipoje liko Ante Tomičius, Juanas Carlosas Navarro, Aleksandras Vezenkovas, Victoras Claveras, Petteri Kopponenas, Pau Ribasas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veteranas J. C. Navarro, kurio geriausi laikai seniai praeityje, klube liko daugiausia dėl senų nuopelnų. Jis – lyg komandos simbolis.

Žvelgiant į sudėtį akis užkliūva už lėtų vidurio puolėjų A. Tomičiaus ir K. Seraphino, tačiau kitos pozicijos sukomplektuotos solidžiai.

Atėnų „Panathinaikos“

Komanda praėjusį sezoną nepateko į Eurolygos finalo ketvertą, tačiau atėmė Graikijos čempionų titulą iš didžiausio priešo Pirėjo „Olympiacos“. Tai leido išsaugoti postą treneriui Javierui Pascualiui, kuris yra vienas geriausių strategų Eurolygoje.

REKLAMA

Pasikeitė daugiau nei pusė sudėties. Sudaryts sutartys su visų pozicijų krepšininkais: įžaidėju Luku Lekavičiumi, atakuojančiuoju gynėju Marcusu Denmonu iš JAV, lengvuoju puolėju amerikiečiu Mattu Lojeski, kuris prieš tai gynė „Olympiacos“ garbę, sunkiaisiais puolėjais amerikiečiu Zachu Auguste‘u, graiku Athanasios Antetokounmpo, „centru“ buvusiu žalgiriečiu graiku Ianu Vougiouku.

L. Lekavičius priėmė labai drąsų žingsnį – palikti „Žalgirį“. Žinant, kokie reiklūs yra klubo sirgaliai, kokie neprognozuojami komandos savininkai, lietuviui tikriausiai bus velniškai sunku.

REKLAMA

Jau nebe „Panathinaikos“ nariai – Ioannis Bourousis, Mike‘as Jamesas, Jamesas Feldeine‘as, Antonis Fotsis, Demetris Nicholsas.

Atėnų komandoje vėl rungtyniaus Chrisas Singletonas, Nickas Calathes, K.C. Riversas, Nikos Pappas, Jamesas Gistas, Kenny Gabrielis.

Pagal pavardes „popieriuje“ ekipa išliko daugmaž to paties pajėgumo, todėl prasimušti į atkrintamąsias varžybas bus be galo sudėtinga.

Tel Avivo „Maccabi“

Tai labiausiai pasikeitę klubas, palyginti su 2016-2017 m. turnyru. Liko tik Itay Segevas, kuris praėjusį sezoną beveik nerungtyniavo. Komandos vairas patikėtas kroatui Nevenui Spahijai. Jis 2006-2007 m. jau yra dirbęs su „Maccabi“. Šis specialistas nuo 2014 m. buvo NBA klubo „Atlanta Hawks“ trenerių štabe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maccabi“ vadovai praėjusį sezoną trenerius kaitaliojo kaip kojines, tačiau norimų rezultatų tai neatnešė. Legendinis Izraelio klubas trečius metus iš eilės netapo šalies čempionu, blogai žaidė Eurolygoje, liko už ketvirtfinalio borto.

Jau ne vienus metu „Maccabi“ gretose dominuoja amerikiečiai. Ne išimtis – ir šis sezonas. Du trečdaliai žaidėjų yra iš JAV.

Vienas pagrindinių pirkinių – į ekipą sugrįžęs atletiškasis „centras“ Alexas Tyusas, kuris su „Maccabi“ 2014-aisiais tapo Eurolygos čempionu. Kiti reikšmingesni naujokai – baltarusis vidurio puolėjas Artiomas Parachovskis, puolėjai Deshaunas Thomasas, Michaelas Rollas, atakuojantysis gynėjas Denadre Kane‘as, įžaidėjai Pierre‘as Jacksonas, Norrisas Cole‘as.

REKLAMA

Beveik nėra abejonių, kad „Maccabi“ stengsis žaisti labai greitą krepšinį. Sudėtis neatrodo itin galingai, bet spėju, kad „Maccabi“ sugebės patekti į ketvirtfinalį dėl labai aukšto lygio trenerio N. Spahijos sugebėjimų.

Milano „Emporio Armani“

Per pastarąjį dešimtmetį „dizaineriai“ Eurolygoje padoriai pasirodė tik 2013-2014 m. varžybose, kai kelionę baigė ketvirtfinalyje ir nedaug trūko, kad komandų prasibrautų į finalo ketvertą. Praėjusį sezoną vėl išvydome bejėgišką žaidimą elitiniame žemyno turnyre.

REKLAMA

Spėju, kad šįsyk Milano ekipa pakartos ketverių metų senumo sėkmę ir vėl žengs į antrąjį etapą. „Emorio Armani“ diriguos žinomas Italijos specialistas Simone Pianigiani.

Iš pajėgesnių žaidėjų Milano publikai vėl pasirodys Mantas Kalnietis. Be to, liko Awudu Abassas, Andrea Cinciarini, Davide Pascolo, Simone Fontecchio. Jie tikriausiai ir šį sezoną vaidins antraeilius vaidmenis. Italijoje nebebus tingiojo Miroslavo Raduljicos, taip pat Zorano Dragičiaus, Milano Mačvano, Ricky Hickmano, Rakimo Sanderso, Krunoslavo Simono, Jamelo McLeano. Atsisakyta trenerio Jasmino Repešos, kuris jau daug metų neiškovoja skambesnių pergalių, paslaugų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandos puolimo vedliu turėtų tapti Andrew Goudelockas, kuris individualiai yra itin stiprus, bet kartais piktnaudžiauja individualiais veiksmais. Į Milaną atvyko Artūras Gudaitis, lengvasis puolėjas serbas Vladimiras Micovas, gynėjas latvis Dairis Bertanis, įžaidėjas amerikietis Jordanas Theodore‘as, sunkusis „kraštas“ prancūzas Amathas M‘Baye.

Du pastarieji krepšininkai itin rezultatyviai praėjusį sezoną rungtyniavo Turkijos lygoje atstovaudami atitinkamai „Banvit“ ir „Brindisi“ komandoms. Pirmasis rinko po 18,4 taško, antrasis – 17,7.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų