REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Reikalauju Darių Gudelį nušalinti nuo pareigų, o Vilniaus savivaldybei, su meru Remigijumi Šimašiumi priešaky, pasiaiškinti“, – ketvirtadienį rėžė Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidentas Antanas Guoga. Tą pačią dieną klubo dalininkai susirinko į pasitarimą, po kurio išreiškė pasitikėjimą direktoriui D. Gudeliui ir suabejojo A. Guogos veiksmais.

„Reikalauju Darių Gudelį nušalinti nuo pareigų, o Vilniaus savivaldybei, su meru Remigijumi Šimašiumi priešaky, pasiaiškinti“, – ketvirtadienį rėžė Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidentas Antanas Guoga. Tą pačią dieną klubo dalininkai susirinko į pasitarimą, po kurio išreiškė pasitikėjimą direktoriui D. Gudeliui ir suabejojo A. Guogos veiksmais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras problemos nemato

„Situacija nemaloni, bet išreiškėme pasitikėjimą Dariumi ir norime, kad jis liktų. Jis liks ir dirbs, – po pasitarimo tvirtino „Lietuvos ryto“ viceprezidentas Linas Kleiza. – Džiaugiamės klubo veikla. Nors to neatsispindi aikštelėje, bet viskas, kas susiję su klubu, yra labai skaidru.“

REKLAMA

A. Guoga nepasitikėjimą D. Gudeliu išreiškė ketvirtadienį. „Lietuvos rytas“ trečiadienį paskelbė apie naują partnerį – koncerną „MG Baltic“.

Ketvirtadienį D. Gudelis aiškino, kad dvejų metų sutartis su koncernu pasirašyta buvusių klubo vadovų – gegužės 22-ąją. „MG Baltic“ po poros dienų „Lietuvos rytui“ pervedė 150 tūkstančių eurų paramą. Ji buvo skirta buvusių klubo vadovų ir žaidėjų atlyginimams.

REKLAMA
REKLAMA

Koncernas prieštaringai vertinamas nuo 2015-ųjų pavasario. Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu – buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Buvęs liberalas Seimo narys Gintaras Steponavičius šiame tyrime įtariamas piktnaudžiavimu, eksliberalas ir eksparlamentaras buvęs sostinės tarybos narys Šarūnas Gustainis yra sulaukęs įtarimų dėl kyšininkavimo, buvęs vienas Darbo partijos lyderių eksparlamentaras Vytautas Gapšys įtariamas kyšininkavimu ir prekyba poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabartiniu Liberalų sąjūdžio pirmininku yra R. Šimašius. Jis „MG Baltic“ paramoje „Lietuvos rytui“ jokių interesų konfliktų nemato: „Mane labiau neramina komandos pralaimėjimai. Klubas labai gerai dirba savo darbą, turi profesionalų direktorių.“

Neseniai subyrėjo Vilniaus miesto savivaldybės valdančioji dauguma. R. Šimašiaus buvo paklausta, ar negrius dar viena koalicija – „Lietuvos ryto“.

„Ne, visi dalininkai yra čia. Visi vieningi, mato klubo ateitį. Vieno asmens nereikėtų sureikšminti. Net jei jis ėmėsi kažkokių veiksmų“, – atsakė R. Šimašius.

REKLAMA

Ragina prisiminti žadėtą skaidrumą

A. Guoga, 2015-ųjų pavasarį trumpam tapęs Liberalų sąjūdžio vadovu, o vėliau pasitraukęs iš partijos, teigia apie „Lietuvos ryto“ ir „MG Baltic“ sutartį nieko nežinojęs.

„Visi klubo dalininkai turėjo visą informaciją apie rėmėjus“, – tikino D. Gudelis. Jo teigimu, klubas apie sutartį paskelbė po keturių mėnesių, nes taip norėjo atiduoti duoklę „MG Baltic“.

D. Gudelio buvo paklausta, ar A. Guoga meluoja, teigdamas, kad apie koncerno paramą nežinojo. „Reikėtų paklausti jo paties. Antanas daug padėjo klubui, Lietuvos krepšiniui. Tačiau jis labai impulsyvus ir emocionalus žmogus“, – tikino „Lietuvos ryto“ direktorius.

REKLAMA

R. Šimašius anksčiau taip pat dievagojosi apie jokį klubo ir koncerno bendradarbiavimą negirdėjęs.

„Noriu pasakyti labai aiškiai – vasarą, kai vyko klubo perėmimas, apie „MG Baltic“ paramą sužinojau iš A. Guogos. Vėliau pasirodė informacija apie naują klubo ir koncerno susitarimą. Apie jį nežinojau, tą ir sakiau. Tačiau to negalėjau žinoti, nes jokios sutarties nebuvo“, – ketvirtadienį kalbėjo R. Šimašius.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad „Lietuvos ryto“ ir „MG Baltic“ sutartys gali būti dvi. Klubo dalininkai tai neigia ir sutartį paviešino žiniasklaidai. Ją pasirašė buvęs klubo direktorius, o dabar pavaduotojas Martynas Purlys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paviešintas ir R. Šimašiaus laiškas A. Guogai. Jame klausiama, ar naujasis klubo prezidentas padengė skolas buvusiam savininkui ir ar skyrė „Lietuvos rytui“ iki milijono eurų paramos.

„Tai, ką daro Antanas yra politinis šou, o ne vadovavimas klubui. Įdomu, kaip jam sekasi vykdyti įsipareigojimus klubui, nes kol kas jokių žinių neturiu. Antanas žadėjo aukščiausius skaidrumo reikalavimus. Reikėtų žinoti, kiek jis rėmė, skolino ir skolina“, – rėžė sostinės meras.

Išplatintame „Lietuvos ryto“ pareiškime rašoma, kad bus šaukiamas klubo dalininkų susirinkimas, o A. Guoga pakviestas pasiaiškinti.

TV3 žiniomis, A. Guoga buvusiam klubo savininkui Gedvydui Vainauskui skolingas 600 tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų