REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Vaiva Budraitytė apie penktadienį (nuotr. Fotodiena.lt)

 Išgirdę penktadienio ir trylikto skaičiaus kombinaciją prietaringi žmonės nejuokais pašiurpsta. Daugelis iš jų nenori net kelti kojos iš namų ar užsiimti įprastais darbais. Astrologė Vaiva Budraitytė perspėja, kad šis tryliktas penktadienis bus tikrai sudėtingas.

29

 Išgirdę penktadienio ir trylikto skaičiaus kombinaciją prietaringi žmonės nejuokais pašiurpsta. Daugelis iš jų nenori net kelti kojos iš namų ar užsiimti įprastais darbais. Astrologė Vaiva Budraitytė perspėja, kad šis tryliktas penktadienis bus tikrai sudėtingas.

REKLAMA

Skaičius trylika laikomas blogio ir velnio skaičiumi. Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose viešbučiuose ir kazino lošimo namuose šiuo skaičiumi vengiama žymėti net kambarius ar pastatų aukštus. O kai ši diena sutampa su penktadieniu – nieko gero nelauk.

Ši diena prieštaringai minima ir tarp krikščionių. Teologai mano, kad penktadienį tryliktą dieną Ieva ir Adomas buvo išvaryti iš Rojaus, taip pat būtent penktadienį Jėzus Kristus buvo prikaltas prie kryžiaus.

Astrologė Vaiva Budraitytė tikina, kad šios dienos prietaras ir kilo būtent iš krikščionybės. „Nuo viduramžių ši diena laikoma labai bloga. Lietuvoje jau nuo krikščionybės laikų penktadienis trylikta laikoma prasta diena, o kur dar žydų pogromai“, – vardija astrologė.

Sakoma, kad pasaulyje tryliktą dieną nutinka akivaizdžiai daugiau nelaimių, o ligoninėse padaugėja pacientų. Lietuvą sudrebinę sausio įvykiai prie televizijos bokšto taip pat nutiko tryliktą dieną. Tačiau galbūt šią dieną nesiseka tik tiems, kurie to tikisi?

V. Budraitytė sako, kad būtent šis penktadienis bus ypač pavojingas. „Tokiomis dienomis nutinka daugiau įvykių nei įprastai. Būna geros ir nepavojingos tryliktos dienos, o šis bus tikrai negeras. Iki Vėlinių tęsis periodas, kurio metu riba tarp mirusiųjų ir gyvųjų yra labai plona“, – tikina V. Budraitytė.

Išgelbės raudonas akcentas

Astrologė rekomenduoja šią dieną būti atsargesniems. „Be reikalo nesiblaškykite, neikite iš namų ir nevažinėkite po miestą. Nepradėkite nieko naujo, geriau palaukite sekmadienio arba pirmadienio.

Mėnulis pereina iš pilnaties į delčią, todėl bus jaučiamas jo virsmas. Saugokitės, būkite atidūs, nesiaiškinkite santykių ir geriau patylėkite“, – pataria ji.

Tiesa, tryliktąją mėnesio dieną gimtadienį švenčiančių žmonių tryliktoji diena ir penktadienis tikrai neveikia, tačiau jeigu penktadienį nusimato didžiulė šventė ar svarbūs reikalai, astrologė pataria, kaip save apsaugoti nuo būsimų nelaimių.

„Kai kurie žmonės nešioja kryželius, bet, mano nuomone, raudonas siūlas apsaugo geriausia. Aš visada patariu išpūsti pilvą ir tris kartus apvynioti siūlą aplink liemenį po drabužiais. O vakare grįžus namo, jį perkirpti ir sudeginti visą blogį.

Raudona spalva yra apsauginė ir simbolizuoja ugnį. Galite apsirengti raudonai, pasirinkti kokį nors šios spalvos akcentą“, – apsisaugojimo priemones vardija astrologė.

V. Budraitytė penktadienio tryliktos dienos prietarais tiki ir pati. Šią dieną ji nepriiminėja žmonių, stengiasi skaityti knygas ir neveikti svarbių darbų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų