REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Penkiametė išgyvena menopauzę (nuotr. facebook.com)

Penkiametė mergaitė, kuriai, būnant 2-jų, užaugo krūtys, o 4-erių prasidėjo mėnesinės, šiuo metu išgyvena menopauzę.

5

Penkiametė mergaitė, kuriai, būnant 2-jų, užaugo krūtys, o 4-erių prasidėjo mėnesinės, šiuo metu išgyvena menopauzę.

REKLAMA

Australijoje gyvenanti Emily Dover dar buvo visai mažytė, kai jai pradėjo formuotis krūtys, atsirado spuogai ir nemalonus kūno kvapas.

Menstruacijos mergaitei prasidėjo vos tik ji sulaukė 4-erių, o per pastaruosius metus Emily tam tikrose kūno vietose užaugo plaukai. Visa tai vyksta todėl, jog net mokyklos nelankanti mažylė serga Adisono liga.

Šiuo metu, kaip reakcija į išties agresyvų gydymą, mergaitė išgyvena menopauzę. Emily turi iškęsti tuos pačius simptomus, kurie kasdien kankina penktą dešimtį perkopusias moteris.

Australė, dėl savo išvaizdos bei svorio, kuris šiuo metu siekia 44 kg, mokykloje susiduria su patyčiomis, o jos tėvai bijo, jog Emily visuomet bus laikoma kitokia nei visi.

REKLAMA
REKLAMA

Nespėjo pasidžiaugti vaikyste

Emily mama Tam (41 m.), dirbanti vietinėje ligoninėje, naujienų portalui „The Sun“ sakė: „Ji net neturėjo progos pabūti vaiku.

REKLAMA

Sulaukusi dvejų metukų, Emily pradėjo formuotis krūtis, pakito kūno kvapas, o nuo gimimo ant jos veido buvęs išbėrimas tapo cistine aknės forma. Su mūsų mažąja vyko kažkas keisto.“

Kai mergaitė pirmą kartą susirgo mėnesinėmis, ji manė pridariusi į kelnes. Dabar, šiek tiek paaugusi, ji mokosi naudotis higieniniais paketais, tačiau kaskart prasidėjus menstruacijoms, savo tėvams vis dar praneša, kad jos vietelė kraujuoja.

Mažylė kiekvieną rytą pabunda su ištinusiais riešais ir kulkšnimis, skaudančiomis ir niežtinčiomis krūtimis ir kasdien turi iškęsti su kaulu augimu susijusius nemalonius pojūčius.

REKLAMA
REKLAMA

Į dukters simptomus Emily tėvai reaguoja ramiai, nes taip, jų manymu, mažylė bus drąsinama daryti tą patį.

Nors Emily supranta, jog jos kūnas nuo kitų jos bendraamžių mergaičių skiriasi, jai sudėtinga suvokti kodėl.

Būdama 4 mėnesių prilygo vienerių vaikui

Mergaitė sveria 44 kg ir yra gerokai didesnė, nei kiti jos amžiaus vaikai. Be to, Emily kamuoja su jos kūnu ir nepasitikėjimu savimi susijusios psichologinės problemos. Mergaitė gimė sveika ir, palyginus su kitais jos broliais ir seserimis, buvo mažiausia.

Tačiau jau pirmą savaitę mažylė, kamuojama skausmo, pradėjo netramdomai verkti ir sunkiai užmigdavo. Sulaukusi 1 mėnesio amžiaus, per 7 dienas ji paaugo 4 cm, o dar po 3 mėnesių ūgiu ir svoriu ji prilygo vienerių metų vaikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Emily metų metus lankėsi pas gydytojus, kurie jos aukštą ūgį siejo su genais, o dėl kamuojančio pykinimo kaltino darželį. Galų gale, po atliktų kraujo tyrimų, kurie parodė, jog mergaitės organizme esantis hormonų kiekis lygus nėščios moters, jai diagnozuota Adisono liga.

Emily taip pat nustatytas centrinis ankstyvas brendimas, įgimta adrenalinė hiperplazija, autizmas, neramumas.

Norint išgydyti sudėtingas mergaitę kamuojančias ligas, Emily kas mėnesį leidžiasi specialias injekcijas, kurios paskatiną ankstyvą menopauzę, tačiau ji turės ištverti visus su šiuo procesu susijusius simptomus.

Kiekviena injekcija kainuoja maždaug 1236 eurus, tačiau dirbantiems tėvams nebus suteikiamos jokios su gydymo išlaidomis susijusios lengvatos. Išmokas, gautas išėjus iš darbo, pora išleido dukters sveikatai ir gerovei užtikrinti ir šiuo metu prašo aukoti pinigus specialiai tam skirtoje internetinėje svetainėje, tačiau mergaitės būklė vis prastėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų