REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ dalininkės Vilniaus savivaldybės vadovas Remigijus Šimašius tikina nežinojęs apie koncerno „MG Baltic“ tapimą pagrindiniu klubo rėmėju – jis pareiškė, kad klubo prezidentas Antanas Guoga „nevaldo situacijos“.

Didžiausios krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ dalininkės Vilniaus savivaldybės vadovas Remigijus Šimašius tikina nežinojęs apie koncerno „MG Baltic“ tapimą pagrindiniu klubo rėmėju – jis pareiškė, kad klubo prezidentas Antanas Guoga „nevaldo situacijos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra klubo prezidentas, yra direktorius, ir panašu, kad klubo prezidentas šiuo metu visiškai nevaldo situacijos. Artimiausiu metu ketinu paklausti paties A. Guogos, kaip jam sekasi įgyvendinti įsipareigojimus dėl klubo ateities. Be jokios abejonės, dėl šios situacijos bus šaukiamas klubo dalininkų susirinkimas“, – BNS perduotame komentare sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

Kaip BNS nurodė mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas, dalininkų susirinkimą siekiama sušaukti dar šią savaitę, tačiau, neoficialiomis žiniomis, tai gali ir nepavykti, nes A. Guogos šiuo metu nėra Lietuvoje. Jis taip pat patikino, kad merui iki šiol apie tai, jog „MG Baltic“ yra vienas klubo rėmėjų, nebuvo žinoma.

„MG Baltic“ simbolika greta kitų rėmėjų logotipų „Lietuvos ryto“ arenoje atsirado šio krepšinio sezono pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, jog politinės korupcijos byloje įtariamuoju pripažintas koncernas „MG Baltic“ tapo „Lietuvos ryto“ klubo rėmėju, klubas paskelbė šį trečiadienį.

Praėjusį ketvirtadienį BNS teiravosi klubo prezidento apie naująjį rėmėją, tuomet D. Gudelis tikino, kad jis sutarties nepasirašė ir tai, esą, dar pernai padarė ankstesni klubo vadovai. Tuomet prezidentu buvo „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vienas savininkų Gedvydas Vainauskas, direktoriaus pareigas ėjo dabartinis klubo direktoriaus pavaduotojas Martynas Purlys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai neatsirado jis, buvo praeitais metais, sutartis tarp buvusių klubo dalininkų ir „MG Baltic“ pasirašyta praeitą sezoną su įsipareigojimu dviems sezonams, mes nieko naujo neišradome. Tikrai negaliu pasakyti (kokio dydžio parama – BNS), jei aš būčiau pasirašęs, tai aš žinočiau. Tai yra parama, tam tikri konfidencialumo dalykai“, – BNS praėjusį ketvirtadienį tikino D. Gudelis.

Šį ketvirtadienį BNS su D. Gudeliu nepavyko susisiekti.

Klubui paskelbus apie naująjį rėmėją, 20 proc. klubo valdantis jo prezidentas, verslininkas ir politikas A. Guoga pareiškė, jog D. Gudelis turi būti nušalintas nuo pareigų. Naujienų portalui delfi.lt jis taip pat pareiškė, kad savivaldybė taip pat turėtų paviešinti paramos sutartį.

REKLAMA

40 proc. „Lietuvos ryto“ valdo Vilniaus savivaldybė, po 20 proc. – A. Guoga ir D. Gudelis, 10 proc. – krepšininkas Linas Kleiza, po 5 proc. – verslininko Jordano Kenstavičiaus bendrovė „Norvelita“ bei krepšinio klubas „Perlas“.

BNS primena, kad 80 įmonių valdančiam „MG Baltic“ koncernui kaip juridiniam asmeniui yra pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu vienoje stambiausių politinės korupcijos bylų. Joje įtarimai pareikšti ir dviem partijoms – Vilniaus mero R. Šimašiaus vadovaujamam Liberalų sąjūdžiui ir Šarūno Biručio vadovaujamai Darbo partijai.

REKLAMA

Byloje papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas, žiniasklaidos bendrovių „MG Baltic Media“ ir „Alfa Media“ direktorius Raimondas Kurlianskis, kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Buvęs liberalas Seimo narys Gintaras Steponavičius šiame tyrime įtariamas piktnaudžiavimu, eksliberalas ir eksparlamentaras buvęs sostinės tarybos narys Šarūnas Gustainis yra sulaukęs įtarimų dėl kyšininkavimo, buvęs vienas Darbo partijos lyderių eksparlamentaras Vytautas Gapšys įtariamas kyšininkavimu ir prekyba poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Masiuliui sulaukus įtarimų, tuomet pirmojo vicepirmininko pareigas Liberalų sąjūdyje ėjęs A. Guoga tapo laikinuoju partijos vadovu. Po prieštaringų pareiškimų, dėl kurų norėta A. Guogą šalinti iš partijos, jis pats paliko Liberalų sąjūdį.

Didžiausią biudžetą turinčio kito Lietuvos krepšinio klubo „Žalgiris“ vienas iš rėmėjų yra Gedimino Žiemelio valdoma grupė „Avia Solutions Group“. Dėl ryšių su Rusija G. Žiemelis minimas Valstybės saugumo departamento (VSD) ataskaitose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų