REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Monikos Juškevičiūtės dalyvavimas projekte  (nuotr. TV3)

 „Nutariau dalyvauti, nes jau buvo sunku būti namuose, gyventi be muzikos. Ilga pertrauka privertė ją mylėti net labiau. Taip pat suvokiau, kad turint dovaną laikyti ją tik tai sau yra ne kuklumas, o nuodėmė“, - sako didžiausio muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyvė Monika Juškevičiūtė (29), savo pasirodymu sugraudinusi net Saulių Prūsaitį.

6

 „Nutariau dalyvauti, nes jau buvo sunku būti namuose, gyventi be muzikos. Ilga pertrauka privertė ją mylėti net labiau. Taip pat suvokiau, kad turint dovaną laikyti ją tik tai sau yra ne kuklumas, o nuodėmė“, - sako didžiausio muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyvė Monika Juškevičiūtė (29), savo pasirodymu sugraudinusi net Saulių Prūsaitį.

REKLAMA

Jautrią dainą lydėjo keturi teisėjų „taip“, tačiau pats didžiausias įvertinimas Monikai buvo vyro emocijos. Išdavusi, kad sutuoktinis dėl sprendimo nutraukti ketverius metus trukusią tylą dvejojo, po sėkmingo debiuto vyro akyse matė tik begalinį džiaugsmą.

Su Monika kalbamės apie netradicinį gyvenimo būdą, vyro dvejones ir ypatingą jos misiją.

Labiausiai jaudinosi dėl amžiaus

Moteris išduoda dažnai priimanti nutrūktgalviškus sprendimus. Daug negalvodama ir nesvarstydama Monika tapo mama, taip pat lengvai ir drąsiai ji nusprendė užpildyti ir „X Faktoriaus“ anketą. Tik tuo metu didžiuosiuose miestuose vykusios atrankos jau buvo pasibaigusios, tad Monika net buvo sudvejojusi, ar spontanišką idėją tikrai pavyks įgyvendinti. Galiausiai moteris į sceną lipo Šalčininkuose. Visgi ji išduoda, kad netikėtas sprendimas iš pat pradžių aplinkinių sutiktas ne itin palankiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ir dabar, gyvendami visame „X Faktoriaus“ burbule, labai juokiamės iš to, kas nutiko. Labai bijojau pasakyti savo vyrui, nes mes gyvename kitoje realybėje ir tokio pobūdžio viešumas mums atrodė paaugliškas. Labiausiai jaudinausi dėl savo amžiaus. Esu kadaise pasakius, kad kol man nėra 30-imt metų, galiu daryti tokias kvailystes. Tai tarsi mano paskutinis pasispardymas“, - juokiasi moteris.

REKLAMA

Paskutinis Monikos pasispardymas tikrai įspūdingas. Po atliktos Calumo Scotto dainos „Dancing on my own“ teisėjai tarė keturis „Taip“, o Saulius Prūsaitis net apsipylė ašaromis. Sujaudinti buvo ir salėje buvę gerbėjai, ir TV3 televizijos žiūrovai. Prisiminusi tą akimirką Monikos atmintyje iškyla Marijono Mikutavičiaus žodžiai, kurie, kaip sako pati moteris, ją puikiai atskleidė: „Monika, aš labai nemėgstu žodžio „menas“, bet ne dėl to, kad jis blogas, o dėl to, kad jis dažnai yra nuvalkiotas ir priskiriamas ne tiems žmonėms, bet jūs esate tai, ką tikrai galima pavadinti meno žmogumi“. Šie žodžiai Monikai buvo didžiausias komplimentas, nors pati išduoda, kad savo pasirodymu nėra visiškai patenkinta.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes neturime televizoriaus, o žiūrint internetu vaizdas labai strigo, tad pasirodymą žiūrint buvo keista. Nesu visiškai patenkinta, nes tikiu, kad galėčiau stipriau. Daina buvo paremta emocijomis, todėl suveikė kiti faktoriai. Iš techninės pusės pasirodymas buvo vidutinis, tačiau jis turėjo emocinę pusę“, - kuklinasi moteris, atliktą dainą pasirinkusi todėl, kad norėjosi išeiti iš komforto zonos. Monikai taip pat patiko, kad atlikėjas išgarsėjo po dalyvavimo britiškajame „X Faktoriuje“.

Prakalbusi apie tikslą moteris išduoda, kad negalvoja vien tik apie laimėjimą, tačiau norėtų nukeliauti kuo toliau.

„Net ir dabar, kai pagalvoju apie pergalę, mąstau segmentais. Ėjau į projektą tam, kad pažinčiau žmones, kurie kuria muziką, bet čia, kaip ir žaidimuose, pajauti norą laimėti. Mano svajonių svajonė yra būti muzikoje“, - sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimoje – daugiau muzikantų

Jeigu Monikai pavyks pereiti į kitus etapus, ji planuoja atlikti progresyvią muziką, kuri bus malonumas ne tik ausiai, bet ir pasiųs svarbią žinią.

„Šiais laikais gausu muzikos, kuri padeda šnekėti apie globalius dalykus, žmogaus vidinę dramą dėl visų aplinkos pokyčių. Šiuo metu mes visi esame pasimetę, nebežinome, kas yra vertybės. Norisi daugiau muzikos, kuri atvertų širdį. Noriu parodyti žmonėms, kad mes esame žmonės", - gražią muzikos misiją pasakoja Monika, tikėdama, kad dalyvavimas „X Faktoriuje“ padės pasiekti kuo daugiau širdžių: „Dalyvavimas ir kalbėjimas tai, kas svarbu, yra kur kas rimtesnis reiškinys, nei asmeninė šlovė“.

REKLAMA

Ir nors Monikos sutuoktinis iš pat pradžių ne itin palaikė žmonos sprendimą, po pasirodymo ne žodžiais, bet jausmais išreiškė didžiulį susižavėjimą ir palaikymą.

„Mes abu vienu metu nusprendėme, kad jei esame čia, džiaukimės tuo. Aišku, jis nėra iš tų žmonių, kuris apibertų komplimentais, bet žiūrėdama į jo veidą mačiau jauduliuką. Tokios smulkios detalės, kurias aš galiu pastebėti, buvo geriausias įvertinimas. Jaučiau, kad jis džiaugiasi. Tai buvo viskas gerai“, - šypsosi Monika.

Kadangi Monikos mama yra fortepijono mokytoja, jai taip pat priklausė lankyti muzikos mokyklą, tačiau, kaip pati sako, „jo prakalbinti nepavyko“. Tuomet moteris pasirinko šokius, nors dainavimas namuose buvo laikomas savaime suprantamu dalyku. Visgi dainavimas vėl atrado kelią į Monikos širdį, o per kelerius metus ji išbandė kone visus žanrus: nuo džiazo, dainuojamosios poezijos ir net iki roko.

REKLAMA

„Gal tris, keturis metus aktyviai grojome kavinėse džiazo standartus, buvo daug improvizacijos. Mums tikrai gerai sekėsi, bet nebuvo kūrybos, todėl pradėjome nuobodžiauti. Niekas nesiėmė iniciatyvos, tad nusprendžiau išeiti iš grupės. Tuomet susipažinau su savo vyru, dailininku, ir mano gyvenime įvyko pauzė nuo muzikos. Iš dalies turiu pripažinti, kad buvau nuo jos pavargusi“, - sako Monika.

Nesijaučia nestandartine šeima

Pertrauka truko net ketverius metus, tačiau dabar Monika džiaugiasi, kad pavyko susigrąžinti norą.

„Moterims labai stipriai linkiu būti savimi, ne kažkieno žaisliukais. Nebijokite ir darykite tai, kas glūdi jūsų širdyse. Net ir įgyvendinant beprotiškas mintis. Mano mama visada šiurpsta dėl mano pasirinkimų, bet dienos gale ji supranta, kodėl aš taip elgiausi. Tad nebijokime būti net ir beprotėmis“, - juokėsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad nors šeima valgo močiutės išaugintą maistą, namuose neturi televizoriaus, o radiatorių pakeitė pečius, Monika nė sekundės nepagalvoja, kad yra nestandartinė šeima.

„Mes tikrai standartinė šeimą, tačiau stengiamės išlikti paprasti“, - sako moteris, tačiau išduoda, kad pavykus patekti į tolimesnius etapus nebijos išbandyti ir įvairesnių amplua.

„Aš esu už tai, kad gyvenime būtų balansas“, - sako Monika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų