REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį panaikino daugiau nei 14 metų laisvės atėmimo bausmę Aleksejui Kalininui, kuris buvo nuteistas ir pripažintas kaltu dėl dėvėtų rūbų pardavėjos nužudymo Klaipėdoje.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį panaikino daugiau nei 14 metų laisvės atėmimo bausmę Aleksejui Kalininui, kuris buvo nuteistas ir pripažintas kaltu dėl dėvėtų rūbų pardavėjos nužudymo Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

29 metų A. Kalininui panaikinti kaltinimai dėl nužudymo, turto sunaikinimo ir dokumento pagrobimo. Vyras išteisintas kaip nepadaręs veikų, turinčių nusikaltimo požymių, BNS pranešė teismo atstovė Vilma Budėnienė. Tačiau kaltinimas dėl plėšimo paliktas, palikta ir jį paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

Tuo metu nusikaltimo iniciatorius ir vykdytojas 35 metų Konstantinas Ivančenka kalės 20 metų, kaip ir buvo nusprendęs Klaipėdos apygardos teismas. Nors jam panaikintas kaltinimas dėl dokumento pagrobimo, bausmė nesumažėjo. Vyras pripažintas recidyvistu.

Bylos duomenimis, du neblaivūs vyrai, norėdami įsigyti alkoholio ir narkotikų, apiplėšė dėvėtų drabužių pardavėją.

40-metė pardavėja, dirbusi dėvėtų drabužių kioskelyje, nužudyta 2016 metų birželio 30 dieną Klaipėdoje, Medvėgalio gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Savo darbo vietoje vidury dienos užpulta ir ne mažiau kaip 30 smūgių peiliu į įvairias kūno vietas subadyta prekybininkė nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje. Nusikaltimo iniciatorius ir vykdytojas K. Ivančenka devynis kartus anksčiau teistas už įvairius tyčinius, tarp jų ir labai sunkų, nusikaltimus.

A. Kalininas 24 kartus baustas už įvairius nusižengimus administracine tvarka. Jis kaltės nepripažino ir apskundė nuosprendį. Skunde klaipėdietis tvirtino, kad tarp jo ir K. Ivančenkos nebuvo susitarimo padaryti nusikaltimus, dėl kurių buvo nuteistas. Esą nieko blogo neįtardamas, jis leido K. Ivančenkai paimti peilį, o ne kaip nurodyta nuosprendyje padavė peilį. A. Kalininas galvojo, kad pagąsdinęs peiliu, jo bendras pagrobs iš pardavėjos pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išėjęs iš kioskelio K. Ivačenka pradėjo bėgti, iš paskos nubėgo ir A. Kalininas. Paklausus, kodėl kruvinas peilis, K. Ivančenka pasakė, kad begąsdindamas įpjovė pardavėjai į pilvą. A. Kalininas teigė, kad jis tik vėliau sužinojo, kad K. Ivančenka nužudė pardavėją.

K. Ivančenka nurodė, kad norėjo tik pagrobti pinigus, bet pardavėjai pasipriešinus, ją subadė peiliu. Jis taip pat patvirtino nebuvus susitarimo su A. Kalininu įvykdyti plėšimą ar nužudymą.

K. Ivančenka užpuolė moterį grasindamas peiliu, o šiai pasipriešinus mirtinai ją subadė. Atsikratęs pardavėjos, pagrobė jos mobilųjį telefoną, rankinę, rastus pinigus.

REKLAMA

Apeliacinis teismas konstatavo, kad byloje nustatyta, kad nuteistieji susitarė daryti plėšimą, tačiau jų susitarimas nenumatė nukentėjusiosios nužudymo A. Kalininas negali atsakyti už K. Ivančenkos, kaip vykdytojo ekscesą – t. y. už jo veiksmus nužudymo atžvilgiu.

Iš K. Ivančenkos nužudytos moters sutuoktiniui priteistas 7126 eurų dydžio turtinės ir 69 tūkst. 240 eurų neturtinės žalos atlyginimas.

1254 eurų turtinė žala priteistas Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriui.

Po nužudymo Klaipėdoje buvo pradėta intensyvi įtariamųjų paieška, į ją aktyviai įsijungė visuomenė. Įtariamieji netrukus buvo sulaikyti.

Klaipėdos apskrityje kasmet registruojama daugiau nei 20 nužudymų, 95-98 proc. jie būna buitinio pobūdžio. Tokio pobūdžio žmogžudystės kaip pardavėjos nužudymas vidury dienos uostamiestyje nebuvo jau seniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų