REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Remontuojamoje Lukiškių aikštėje galbūt rastas sprogmuo nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniuje, rekonstruojamoje Lukiškių aikštėje, trečiadienį buvo rastas Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmuo.

24

Vilniuje, rekonstruojamoje Lukiškių aikštėje, trečiadienį buvo rastas Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13.49 min. gautas pranešimas, kad aikštėje archeologas rado į miną panašų, apie 30 centimetrų skersmens objektą.

REKLAMA

Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos, įvestas planas „Skydas“, pranešė policija.

Miną Lukiškių aikštėje rado su archeologais bendradarbiaujantys „Metalo ieškiklių naudotojų klubo“ nariai. Klubo narys Jevgenijus Laursas sako, kad klubas savo veiklą vykdo su archeologų ir Kultūros paveldo departamento žinia. Lukiškių aikštėje buvo rasta senovinių 16 ir 17 amžiaus monetų.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia mes archeologams padedame išverstose žemėse smulkių daiktų ieškoti, mūsų klubas talkina archeologams“, sakė J. Laursas.

Entuziastas ieškotojas sakė, kad ne visi žmonės su metalo ieškikliais yra juodieji archeologai: „Dauguma mus gretina, pamato žmogų laukuose su metalo ieškikliu ir iš karto pradeda kviest policiją, nors ne visi ieškotojai yra juodi, netgi juodųjų mažuma. Bet žinote, vienas supuvęs obuolys sugadina visą dėžę. Taip ir čia. Mes patys kovojame su juodaisiais archeologais, mes patys švietėjiška veikla užsiimame, aiškiname, kad yra taip vadinamosios raudonos zonos, draustiniai, kur negalima būti su metalo ieškikliu, kaip kada žvejoti draudžiama, negalima tiesiog prie upės būti su meškere.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra tiesiog laukai, kur mes pramogaujam. Jei mes rasim kažkokį seną daiktą, o kadangi mes dirbam su archeologais, mes suprantame, kaip atrodo tas senas daiktas, mes iškarto priduodame jį vėliausiai per septynias dienas Kultūros paveldo departamentui, informuojame archeologus – būtent taip buvo rastas keletas kapinynų šiaip laukuose“, - pasakojo klubo narys.

Lukiškėse aptikto sprogmens išsivežti atvažiavo kariškiai išminuotojai. 82 mm minosvaidžio mina išvežta su policijos palyda sunaikinti į Pagirių karjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų