REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Trys Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai sostinės savivaldybės taryboje įkūrė atskirą grupę, pranešta per posėdį trečiadienį.

 Trys Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai sostinės savivaldybės taryboje įkūrė atskirą grupę, pranešta per posėdį trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Racionalios veiklos skatinimo“ grupei vadovauja Vidmantas Martikonis, kiti du nariai bus pavaduotojai – tai Mindaugas Mačernis ir Šarūnas Skučas.

REKLAMA

„Sieksime, kad partiniai ar kiti interesai netrukdytų balsuoti laisvai pagal sąžinę ir sprendimai būtų priimami ne frakcijiniais, ne politiniais, o tik miesto interesais“, – motyvus burtis į atskirą grupę nurodė liberalai.

Politikai kol kas lieka frakcijoje, tačiau grupės iniciatorius V. Martikonis BNS yra sakęs, kad neatmeta galimybės ateityje apskritai palikti tarybos Liberalų frakciją.

„Mes steigiame tryse grupę miesto taryboje, bet neišeidami iš frakcijos. Kadangi viena grupė, „Miestas už LGBT lygybę“ jau veikia, ji susideda iš penkių asmenų, ir iš socdemų, ir iš konservatorių, mes kol kas turime tik liberalus. Mūsų tikslas bus nežiūrėti, kas siūlo, kaip, o ką siūlo. Nes ir dabar frakcijos viduje, jeigu siūlo ne tas žmogus, kuris turi savo frakcijoje daugumos palaikymą, klausimas „nebepraeina“, – BNS anksčiau sakė V. Martikonis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis patvirtino nesąs patenkintas ir tuo, kad frakcija neretai atmeta ir jo paties siūlymus. Politikas pabrėžia, kad grupė palaikys, narių nuomone, racionalius ir naudingus pasiūlymus nepriklausomai nuo to, ar juos teiks valdantieji, ar opozicija.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio vadovas ir sostinės meras Remigijus Šimašius pirmadienį BNS sakė išgirdęs V. Martikonio patikinimą, kad jis su kolegomis iš frakcijos nesitraukia bei apskritai frakcijos skilimo grėsmės neįžvelgia.

Liberalų sąjūdžio frakcija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje turi 15 narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų