REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau penktadienį į kovą naujajame Eurolygos sezone stos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Jų varžovė – Belgrado „Crvena Zvezda“.

Jau penktadienį į kovą naujajame Eurolygos sezone stos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Jų varžovė – Belgrado „Crvena Zvezda“.

REKLAMA

Portalas tv3.lt pristato visas elitinio žemyno turnyro komandas ir prognozuoja jų vietas. Praeitą kartą supažindinau su klubais, kurie, mano manymu, liks 13-16 pozicijose. Dabar – apie tas ekipas, kurios, kaip prognozuoju, užims 9-12 vietas.

Prognozė: 9 vieta – Stambulo „Anadolu Efes“, 10 – Vitorijos „Baskonia“, 11 – „Žalgiris“, 12 – Bambergo „Brose“.

„Anadolu Efes“

Kaip ir dažniausiai per pastarąjį dešimtmet, šis klubas prieš naująjį sezoną atsinaujina radikaliai. Ne išimtis ir dabar. Iš praėjusio sezono liko tik trys reikšmingi žaidėjai – Derrickas Brownas, Bryantas Dunstonas ir Dogusas Balbay‘us.

Prie komandos vairo toliau stovės Velimiras Perasovičius, kuris propaguoja supergreitą žaidimą. Ne veltui buvo pakviesti trys staigūs ir vikrūs gynėjai – amerikiečiai Errickas McColumas, Ricky Ledo ir Joshas Adamsas. E. McColumas šiemet Kinijos lygoje vidutiniškai rinko po 37,5 taško.

REKLAMA
REKLAMA

Atėjo du rimti snaiperiai – kroatas Krunoslavas Simonas bei turkas Birkanas Batukas. Dar pasijungė buvę žalgiriečiai Brockas Motumas, Europos čempionas slovėnas Edo Muričius. Pasitraukė Jasonas Grangeris, Cedi Osmanas, Tyleris Honeycuttas, Thomasas Heurtelis, Deshaunas Thomasas, Brandonas Paulas.

REKLAMA

Praėjusį sezoną Turkijos komanda startavo trimis pralaimėjimais iš eilės, bet paskui įsibėgėjo, pateko į ketvirtfinalį ir ten po labai atkaklios kovos 2:3 pralaimėjo seriją Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkams. Spėju, kad šįkart atkrintamųjų varžybų V. Perasovičiaus auklėtiniai nepasieks. Pernykštė sudėtis atrodo kiek solidesnė nei šiųmetė.

„Baskonia“

Baskų klubui sezonas gali būti ne rožėmis klotas. „Baskonia“ silpnai pradėjo Ispanijos čempionatą, kuriame laimėjo tik vieną mačą iš trijų. Komandai, palyginti su praėjusiu sezonu, toliau atstovaus tik keturi krepšininkai – Tornike Šengelija, Johannesas Voigtmannas, Rodrigue Beaubois ir Ilmane Diopas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jau buvusį vyriausiąjį trenerį Sito Alonso pakeitė garsusis argentinitis Pablo Prigioni, kuris anksčiau žaidė šioje ekipoje. P. Prigioni buvo labai aukšto lygio įžaidėjas, bet visai neturi trenerio patirties.

Iš komandos išėjo tokie pajėgūs krepšininkai kaip Adamas Hanga, Shane‘as Larkinas, Kimas Tillie, taip pat pasitraukė Jaka Blažičius, Chase‘as Budingeris, Nicolasas Laprovitolla, Rafa Luzas. Tadas Sedekerskis paskolintas Burgoso „San Pablo“ klubui.

Į baskų kraštą atvyko būrys žinomų veidų, tačiau dalies jų geriausi laikai – jau praeityje. Tai pirmiausia pasakytina apie garsųjį argentinietį gynėją Carlosą Delfino bei atakų organizatorių brazilą Marcelinho Huertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas naujokas lengvasis puolėjas latvis Janis Timma yra be galo talentingas, bet jis neturi Eurolygos varžybų patirties. Ko gero, svarbiausi pirkiniai – gynėjas Jasonas Grangeris ir lengvasis puolėjas Jordanas McRae. Pastarasis praėjusį sezoną „Cleveland Cavaliers“ gretose per mačą rinko po 4,5 taško.

Naudos turėtų duoti ir greitas bei aštrus antrosios linijos žaidėjas Mattas Janningas. „Centrui“ iš Prancūzijos Vincent‘ui Poirier tikriausiai teks dažnai šildyti atsarginių žaidėjų suolą.

„Žalgiris“

Šarūnui Jasikevičiui prieš Eurolygos startą – galvos skausmas. Jis kol kas nepatenkintas daugeliu žaidimo komponentų. Pasak trenerio, kai kuriems jo auklėtiniams trūksta „žudiko instinkto“, kovingumo. Tiesa, po laimėtos LKL aksitatos prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ jis džiaugėsi krepšininkų agresyvumu.

REKLAMA

Į Turkiją rungtyniauti išvyko Augusto Lima ir Brockas Motumas, gynėjų liniją paliko Leo Westermannas, Lukas Lekavičius ir Renaldas Seibutis, karjerą baigė Robertas Javtokas, o kitas aukštaūgis Isaiah Hartensteinas buvo pašauktas į NBA ir karjerą už Atlanto pradės Plėtojimosi lygoje.

Tarpsezoniu klubas įsigijo penkis legionierius – sunkųjį puolėją Aaroną White’ą, NBA patirties turinčius aukštaūgį Brandoną Daviesą, atletiškąjį lengvąjį puolėją prancūzą Axelį Toupane’ą, Europos vicečempioną gynėją serbą Vasilje Micičių, įžaidėją iš JAV Dee Bostą.

Prie ekipos jaunimo flango prisijungė sunkus „kraštas“ Gytis Masiulis ir atakuojantysis gynėjas Martynas Arlauskas, kuris Eurolygos mačuose registruojamas veikiausiai nebus, į komandą grįžo Martynas Sajus.

REKLAMA

B. Daviesas kur kas geriau puola už A. Limą, bet prasčiau ginasi. A. White‘as nėra toks staigus, gerai besiveržiantis prie krepšio ir geras metikas kaip B. Motumas. D. Bostas vargu ar prilygs nauda L. Lekavičiui. Tuo tarpu V. Micičius turi pakankamai gabumų, kad iš esmės kompensuotų L. Westermanno netektį. Neabejoju, kad A. Toupane‘as bus naudingesnis nei, tarkim, R. Seibutis.

Spėju, kad žalgiriečiai šį sezoną gal kiek prasčiua ginsis, bet efektyviau puls. Komandos žaidime bus daugiau atletiškumo.

„Brose“

Vokietijos čempionų komandoje liko svarbiausias žmogus – sumanus treneris Andrea Trinchieri. Jis iš vidutiniokų gali išspausti maksimumą. Italas propaguoja itin dinamišką krepšinį su puikiu kamuolio ir žaidėjų judėjimu puolant. Tiesa, lengva vėl nebus. „Brose“ negali pasigirti stora pinigine kaip pajėgiausi žemyno klubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasikeitė pusę ekipos. Sparnus pakėlė buvę lyderiai Nicolo Melli, Dariusas Milleris, Fabienas Causeuras, Janis Strelniekas. Iš labai svarbių krepšininkų Bamberge toliau rungtyniaus tik Nikos Zisis. Liko ir Maodo Lo, Leonas Radoševičius, Aleksejus Nikoličius, Patrickas Heckmannas, Lucca Staigeris, tačiau daugelis jų turbūt atliks ne pagrindinius vaidmenis.

„Brose“ marškinėlius apsivilko veržlus gynėjas italas Danielis Hackettas, sunkusis puolėjas amerikietis Quicy Milleris, kurį pastaruosius porą metų nuolat kamuoja traumos, patyręs įžaidėjas Ricky Hickmanas, gynybos specialistas puolėjas iš Serbijos Luka Mitrovičius, snaiperis amerikietis Bryce‘as Tayloras. D. Hackettą praėjusį sezoną, o R. Hickmaną užpraėjusį irgi trikdė traumos.

2016-2017 m. turnyre A. Trinchieri auklėtiniai daugybę rungtynių pralaimėjo per plauką, paskutinėmis dvikovos sekundėmis. Gal šįkart jiems Fortūna šypsosis dažniau?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų